bannerPos

Danske kartoffelavlere truet på eksistensen

Godt 250 landmænd, kartoffelavlere og branchefolk var mødt op til stormødet mandag middag i Arnborg. Foto: John Ankersen
24-06-2020 16:54

Flere hundrede til stormøde mandag middag om Dansk Kartoffelproduktion. Manglende dispensation til at bruge midlet Reglone, truer produktionen.

Der skal politisk handling til nu – og det kan kun gå for langsomt. Det var hovedbudskabet ved mandagens stormøde i Arnborg, hvor godt 250 landmænd, kartoffelavler og branchefolk  - med kort varsel – havde fundet vej til Sagro´s kartoffelforsøgsmarker ved Arnborg.

Et møde, der var arrangeret af brancheorganisationen Danske Kartofler og Landbrug & Fødevarer.

Det er især myndighedernes nej til dispensation omkring nedvisningsmidlet Reglone, der er en udfordring for kartoffelavlerne, da de ikke mener, at der findes et reelt alternativ. Samtidig må midlet fortsat bruges i de lande, som danske kartoffelavlere konkurrerer med på læggekartofler.

0

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Husk opdateringen – eller udfærdigelse af en APV

Er det tid til at opdatere din APV – eller har du slet ingen? Velas minder om, at en APV er lovpligtigt, hvis der er ansatte på bedriften.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet
Side 1 af 62 (1233 artikler)Prev1234567606162Next