bannerPos

Der skal for alvor gang i minivådområder

Johan Schmidt er landmand og bestyrelsesmedlem i SLF. Han har samtidig involveret sig i udfordringen med etableringen af minivådområder, som SLF via sine oplandskonsulenter er dybt involverede og engagerede i. Hér fotograferet i forbindelse med årets NutriFair-messe i Fredericia, hvor SLF var blandt udstillerne.

John Ankersen

Journalist
24-02-2019 09:52
Der er brug for mellem 1.000 – 2.000 minivådområder, hvis landbruget skal undgå reduceret gødningskvote fra 2021. – Landbruget skal tage ansvar og løfte i flok, lyder opfordringen fra SLF-bestyrelsesmedlem Johan Schmidt

Kravet er klart – landbruget skal frem mod 2121 reducere udledningen af kvælstof med yderligere cirka 2.400 tons.  Sker det ikke, vil den normaliserede kvælstofkvote i gødningsregnskabet, dom var en del af fødevare- og landbrugspakken i 2015, formentlig blive helt eller delvist rullet tilbage.

Blandt virkemidlerne er minivådområder, som har fået megen opmærksomhed og interesse, men som det kniber med at få ført ud i livet.

Således viser en opgørelse fra Seges, at der på landsplan sidste år blot blev indsendt ansøgninger om etablering af 78 minivådområde-anlæg.

Og kun 45 af dem fik tilsagn, da de fleste projekter blev vurderet for dyre og omkostningstunge.
 

Løfte i flok

Det vurderes at der er brug for mellem 1.000 og 2.000 anlæg med hver et opland på 30 – 100 hektar. Dertil kommer 13.000 hektar med større vådområder og etablering af cirka 5.000 hektar ny skov.

- Landbrugssektoren skal tage ansvar og løfte i flok. Plant flere træer og lav minivådområder. Klimaet er ligeglad med om det er det økologiske eller konventionelle landbrug, der gør noget, lyder opfordringen fra bestyrelsesmedlem i SLF, Johan Schmidt, der sammen med oplandskonsulenterne hos SLF, har involveret sig i etableringen af minivådområderne og de øvrige virkemidler omkring reduktion af kvælstofudledningen fra landbruget.

Han nævner nogle af dem som eksempelvis gylle til biogas – vel at mærke bioanlæg med både konventionelle og økologiske linjer. Blandt andre ting peger han på binding af kvælstof i sædskiftet og udtagning af lavbundsarealer.

 

47 jyske fåreavlere besøgte Skotland

Foreningen Sydvestjyske Fåreavlere havde forleden arrangeret en tur til Skotland for deres medlemmer.

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

TBS udvider sin Fendt-forhandling

TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

Pas på likviditeten selvom prisen stiger

Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.
Side 1 af 44 (880 artikler)Prev1234567424344Next