bannerPos

Der skal for alvor gang i minivådområder

Johan Schmidt er landmand og bestyrelsesmedlem i SLF. Han har samtidig involveret sig i udfordringen med etableringen af minivådområder, som SLF via sine oplandskonsulenter er dybt involverede og engagerede i. Hér fotograferet i forbindelse med årets NutriFair-messe i Fredericia, hvor SLF var blandt udstillerne.

John Ankersen

Journalist
24-02-2019 09:52
Der er brug for mellem 1.000 – 2.000 minivådområder, hvis landbruget skal undgå reduceret gødningskvote fra 2021. – Landbruget skal tage ansvar og løfte i flok, lyder opfordringen fra SLF-bestyrelsesmedlem Johan Schmidt

Kravet er klart – landbruget skal frem mod 2121 reducere udledningen af kvælstof med yderligere cirka 2.400 tons.  Sker det ikke, vil den normaliserede kvælstofkvote i gødningsregnskabet, dom var en del af fødevare- og landbrugspakken i 2015, formentlig blive helt eller delvist rullet tilbage.

Blandt virkemidlerne er minivådområder, som har fået megen opmærksomhed og interesse, men som det kniber med at få ført ud i livet.

Således viser en opgørelse fra Seges, at der på landsplan sidste år blot blev indsendt ansøgninger om etablering af 78 minivådområde-anlæg.

Og kun 45 af dem fik tilsagn, da de fleste projekter blev vurderet for dyre og omkostningstunge.
 

Løfte i flok

Det vurderes at der er brug for mellem 1.000 og 2.000 anlæg med hver et opland på 30 – 100 hektar. Dertil kommer 13.000 hektar med større vådområder og etablering af cirka 5.000 hektar ny skov.

- Landbrugssektoren skal tage ansvar og løfte i flok. Plant flere træer og lav minivådområder. Klimaet er ligeglad med om det er det økologiske eller konventionelle landbrug, der gør noget, lyder opfordringen fra bestyrelsesmedlem i SLF, Johan Schmidt, der sammen med oplandskonsulenterne hos SLF, har involveret sig i etableringen af minivådområderne og de øvrige virkemidler omkring reduktion af kvælstofudledningen fra landbruget.

Han nævner nogle af dem som eksempelvis gylle til biogas – vel at mærke bioanlæg med både konventionelle og økologiske linjer. Blandt andre ting peger han på binding af kvælstof i sædskiftet og udtagning af lavbundsarealer.

 

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.

Forårshilsen fra en tredobbelt glad landmand

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

- Nye MRSA-regler rammer helt skævt

En ny bekendtgørelse lægger op til, at de stramninger, som svineproducenterne skal leve op til for at minimere risiko for spredning af MRSA-bakterier, rammer de økologiske besætninger, som stort set ingen MRSA-har, hårdt.

Renseri bygges op igen

Danish Agro vil bevare et renseri i den brandhærgede afdeling i Sdr. Hygum ved Rødding

Avler for at få vinderdyr

Familien Olesen og Birkelygaard Jersey er naturligvis klar til at deltage på skuet i Aabenraa

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Sagro har opdaget, at at SKAT ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

SLF holdt klimamøde med Venstre-politikere

Klima var på dagsordenen, da SLF mandag havde valgmøde med tre Venstrepolitikere i Billund. Tiden er ikke til at sende dansk landbrug nye store regninger, lød det blandt andet fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Statsministeren åbner årets Ferguson dage

Lars Løkke Rasmussen besøger Danmarks Ferguson Museum 25. maj.
Side 1 af 39 (767 artikler)Prev1234567373839Next