bannerPos

Faglig bæredygtighed er i fokus på planteavlsdag

Vagn Lundsteen vil fungere som mødeleder for Planteavlsdag 2020, der har fokus på faglig bæredygtighed. Foto: Alexander Dornwirth
18-01-2020 10:53
Plantefagligt Forum indbyder onsdag den 29. januar til Planteavlsdag 2020, som byder på mange spændende indlæg.

TEMADAG Der er udsigt til et program spækket med spændende indlæg, når Plantefagligt Forum (tidligere AgroPro Sjælland) onsdag den 29. januar klokken 8.30 inviterer til planteavlsdag 2020 på Comwell Roskilde.

Plantefagligt Forum opstod for cirka et år siden, da de tre ejere i AgroPro Sjælland gik fra hinanden ved årsskiftet 2018/2019.

Søren Schnipper gik sammen med det jyske rådgivningsfirma BJ-Agro, som har specialiseret sig i rådgivning omkring kartofler. Hans Jørgen Bak startede nyt selskab, AgriAdvice, og har tre ansatte, mens Vagn Lundsteen etablerede et nyt selskab, AgroPro Danmark, der har to ansatte.

Program med 12 indlæg

- Sammen med andre private planteavlsrådgivere på Sjælland, har vi lavet Plantefagligt Forum, hvor vi samarbejder omkring aktiviteter, såsom Planteavlsdagen, markmøder mv, forklarer Vagn Lundsteen, der vil fungere som mødeleder for Planteavlsdag 2020, der har fokus på faglig bæredygtighed.

Formiddagens program byder blandt andet på indlæg fra både Søren Schnipper og Hans Jørgen Bak, som vil fortælle om henholdsvis insekter i en interessant tid og nye svampe med nye midler.

I løbet af dagen er der i alt 12 indlæg, der på forskellig vis har fokus på faglighed og bæredygtighed. Blandt de forskellige emner vil der blandt andet være indlæg om vækstregulering og præcisionsdyrkning, alternativer til efterafgrøder, dyrkningsmetoder, dræning, nye proteinafgrøder og klimaændringer.

jhal

Færre køer - mere mælk - og en bedre bundlinje

Mælkeproducent Jørgen Bertelsen har vendt skidt til godt ved justeringer af foder og fokus på reproduktion. I 2019 steg mælkeydelsen med 800 kg mælk, endda med lidt færre køer.

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov

Fokus på salg af gården

Skal min gård sælges – eller skal jeg selv blive på den? Og hvad siger potentielle købere? KHL sætter fokus på salg af gårde ved et arrangement den 21. februar

70 millioner kroner i puljen til skovrejsning

Landskabskonsulent Søren Paludan oplever stigende interesse for skovrejsning, og der er i år også flere penge i puljen med tilskud.
Side 1 af 55 (1100 artikler)Prev1234567535455Next