bannerPos

Faglig bæredygtighed er i fokus på planteavlsdag

Vagn Lundsteen vil fungere som mødeleder for Planteavlsdag 2020, der har fokus på faglig bæredygtighed. Foto: Alexander Dornwirth
18-01-2020 10:53

Plantefagligt Forum indbyder onsdag den 29. januar til Planteavlsdag 2020, som byder på mange spændende indlæg.

TEMADAG Der er udsigt til et program spækket med spændende indlæg, når Plantefagligt Forum (tidligere AgroPro Sjælland) onsdag den 29. januar klokken 8.30 inviterer til planteavlsdag 2020 på Comwell Roskilde.

Plantefagligt Forum opstod for cirka et år siden, da de tre ejere i AgroPro Sjælland gik fra hinanden ved årsskiftet 2018/2019.

Søren Schnipper gik sammen med det jyske rådgivningsfirma BJ-Agro, som har specialiseret sig i rådgivning omkring kartofler. Hans Jørgen Bak startede nyt selskab, AgriAdvice, og har tre ansatte, mens Vagn Lundsteen etablerede et nyt selskab, AgroPro Danmark, der har to ansatte.

Program med 12 indlæg

- Sammen med andre private planteavlsrådgivere på Sjælland, har vi lavet Plantefagligt Forum, hvor vi samarbejder omkring aktiviteter, såsom Planteavlsdagen, markmøder mv, forklarer Vagn Lundsteen, der vil fungere som mødeleder for Planteavlsdag 2020, der har fokus på faglig bæredygtighed.

Formiddagens program byder blandt andet på indlæg fra både Søren Schnipper og Hans Jørgen Bak, som vil fortælle om henholdsvis insekter i en interessant tid og nye svampe med nye midler.

I løbet af dagen er der i alt 12 indlæg, der på forskellig vis har fokus på faglighed og bæredygtighed. Blandt de forskellige emner vil der blandt andet være indlæg om vækstregulering og præcisionsdyrkning, alternativer til efterafgrøder, dyrkningsmetoder, dræning, nye proteinafgrøder og klimaændringer.

jhal

0

Fra tegning til færdig svinestald

Hos bygge- og entrprenørfirmaet Hansen & Larsen i Dejbjerg ved Skjern har man stor erfaring med landbrugsbyggerier – ikke mindst svinestalde, hvor man i øjeblikket er i fuld gang med flere forskellige staldbyggerier

Ny minilæsser fra Giant er helt elektrisk

Ny elektrisk Giant-minilæsser løfter lydsvage og CO2-neutrale læsseopgaver for østjysk anlægsgartner på opgave i Silkeborg. Maskinforretningen Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær ved Ribe er dansk importør af de hollandske minilæssere.

Agromesse på Mors

En række Mors-virksomheder er gået sammen om at lave en corona-venlig agromesse. I uge 27 kan man besøge dem, hver og en og se et bredt udvalg af deres produkter.

SDK lancerer mobile høstlagre

S.D. Kjærsgaard A/S lancerer nyt tiltag, hvor containere med reservedele udstationeres på Sjælland og i Jylland med det formål at give landmænd hurtig adgang til reservedele og service i en travl høstperiode.

Skærpet kontrol af svinetransporter fortsættes

Kontrollen med landets mange svinetransporter blev i 2018 skruet op, og det har været til gavn for dyrevelfærden. Det konkluderer en evaluering fra Fødevarestyrelsen.

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.
Side 1 af 62 (1238 artikler)Prev1234567606162Next