bannerPos

Graduer gødning og vækstregulering

John Ankersen

Journalist
29-11-2018 11:12

Der bliver mulighed for at hente den allernyeste viden, når LandboSyd i december gennemfører et kursus om at graduere gødning og vækstregulering i afgrøderne ud fra biomassen.

Kurset gennemføres tirsdag 11. december, og på forhånd skal deltagerne hjemmefra have udpeget hver tre marker, som de kommer til at arbejde med på kursusdagen. Det skal helst være marker, hvor der er en naturlig variation, oplyser planteavlsrådgiver Karin Tychsen, LandboSyd, som har arrangeret kurset.

I løbet af kursus-dagen vil der være fokus på at lave tildelingsfilerne, og der skal arbejdes med både CropSat og CropManager. Kurset handler om at tolke biomassekort samt lave en strategi for varieret gødningstilførsel og en strategi for varieret tilførsel af vækstregulering, oplyser planteavlsrådgiver Morten Steg, LandboSyd, som underviser på kurset.

Han fortæller, at det danske maskinhus indeholder mange moderne maskiner, der kan graduere, og der findes en del marker i Danmark med stor variation. Til gengæld er det kun et fåtal af landmændene, der hidtil har gjort brug af den avancerede teknik:

-  Vi vil med dette kursus skubbe til landmændene. Det handler om at få tildelingskortene udbredt som et redskab til landmanden” siger Morten Steg.

-  Det skaber værdi og giver et merudbytte at graduere – afhængig af variationen i marken. Fagligt er vi klar, siger Morten Steg. Tilmelding til kurset kan ske via LandboSyd.dk/kalender.

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.

Forårshilsen fra en tredobbelt glad landmand

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

- Nye MRSA-regler rammer helt skævt

En ny bekendtgørelse lægger op til, at de stramninger, som svineproducenterne skal leve op til for at minimere risiko for spredning af MRSA-bakterier, rammer de økologiske besætninger, som stort set ingen MRSA-har, hårdt.

Renseri bygges op igen

Danish Agro vil bevare et renseri i den brandhærgede afdeling i Sdr. Hygum ved Rødding

Avler for at få vinderdyr

Familien Olesen og Birkelygaard Jersey er naturligvis klar til at deltage på skuet i Aabenraa

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Sagro har opdaget, at at SKAT ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

SLF holdt klimamøde med Venstre-politikere

Klima var på dagsordenen, da SLF mandag havde valgmøde med tre Venstrepolitikere i Billund. Tiden er ikke til at sende dansk landbrug nye store regninger, lød det blandt andet fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Statsministeren åbner årets Ferguson dage

Lars Løkke Rasmussen besøger Danmarks Ferguson Museum 25. maj.
Side 1 af 39 (767 artikler)Prev1234567373839Next