bannerPos

Markrobotter kommer til Økotræf

Det er gratis at besøge Økotræf. Rådgivere fra ØkologiRådgivning Danmark og LMO Økologi viser rundt og holder oplæg, og man kan møde virksomheder og leverandører af udstyr, frø og andet i udstillingsområdet.

Per Jørgensen

Journalist
04-06-2019 13:24
Når ØkologiRådgivning Danmark og LMO Økologi åbner Økotræf 12. juni i Hammel, vil en række firmaer være tilstede med maskiner, udstyr og løsninger til økologisk planteavl.

Når ØkologiRådgivning Danmark og LMO Økologi åbner Økotræf 12. juni i Hammel, vil en række firmaer være tilstede med maskiner, udstyr og løsninger til økologisk planteavl.

Maskinforretninger, gødnings-, forædler- og grovvarefirmaer er klar på Højmark Gård, når Økotræf 2019 løber af stablen 12. juni. Robotteknologi og autostyring er blandt de temaer, man kan blive klogere på i udstillingsområdet. AgroIntelli, Geoteam og FarmTracking er tilstede med maskiner og udstyr til præcisionsdyrkning, og man kan se Farmdroids markrobot, som sår og renholder via gps-teknologi.

Hakkejernets afløser

Om Farmdroid har fundet den teknologiske afløser til hakkejernet, kan man blive lidt klogere på ved Økotræf 2019. Ifølge Christian Warming, Farmdroid, er robotten udviklet til roer og raps  og klar til markedet fra næste sæson.

Planterådgiver Kjeld Forsom, ØkologiRådgivning Danmark, glæder sig over, at robotudviklingen hos flere firmaer nu ser ud til at være så langt fremme, at de første er tæt på at kunne køre i marken.

- Fokus er i første omgang på ukrudtsbekæmpelsen i rækkeafgrøder, men præcisionsteknologien kan også udvikle økologien ved at gøre det nemmere at samdyrke forskellige afgrøder i samme mark, siger Kjeld Forsom, der pointerer, at det er helt afgørende for succes, at firmaerne får testet robotterne grundigt, inden de markedsføres.

Han peger på foderroer som en højtydende afgrøde, økologer i langt højere grad kunne have glæde af, hvis der fandtes en solid ukrudtsløsning.

- Majs er udfordret af vejr og klimaforandringer. Roer er langt bedre tilpasset vores klima og kan også bedre modstå klimaudfordringerne, konstaterer Forsom.

240 sorter vintersæd

Økotræf arrangeres af ØkologiRådgivning Danmark og LMO Økologi og finder sted 12. juni kl. 9.30 – 17.00 på Højmark Gård, Glæsborgvej 20, 8450 Hammel. Her driver Merethe og Lars Egelund Olsen knap 100 ha planteavl med fokus på økologisk konsumkorn til brød, gryn og malt samt frøavl. I år er der anlagt forsøg i marken, og besøgende på Økotræf kan derfor bese ikke mindre end 240 sorter af vintersæd, efterårssået vårhvede, forsøg med recirkulering af næringsstoffer og meget, meget mere.

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next