bannerPos

Optimal udbringning af gylle giver resultater

Den selvkørende Agrometer SDS 8000 gylleudlægger har fundet vej til Hejrskov Mælk ApS, der også lagde mark til markdemonstrationen forleden.

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
06-06-2019 10:00
Bedre kvalitet af jorden og højere udbytte. Markdemo i Sydjylland satte fokus på den nyeste viden og maskinteknologi inden for gylleudbringning

Der blev sat fokus på den værdiskabende gylleudbringning, da virksomheden Agrometer sammen med rådgivningsvirksomheden Sagro, forleden holdt markdemo hos Hejrskov Mælk ApS i Føvling nær Holsted i Sydjylland.

Her var der mulighed for at set maskiner og udstyr til gylleudbringning fra Agrometer – dels en selvkørende Agrometer SDS 8000 gylleudlægger, samt en bugseret udlægger Agrometer SRS 1500 med Bornech bom.

Hos Hejrskov Mælk ApS stod man sidste år overfor valget om man skulle investere i en ny selvkørende Agrometer gylleudlægger eller gyllevogn – eller om det skulle være med den eksisterende gyllevogn, der sammen med maskinstation med udlægger, hidtil havde stået for den opgave.

- Vi regnede på det, og regnestykket så ikke helt skidt ud, forklarede Carsten Lauridsen, Hejrskov Mælk, der tilføjede, at man har kørt med den nye gylleudlægger siden foråret 2018

-  Vi fik startet op og fik kørt hen over året, og kan konstatere, at det var den rigtige beslutning, konstaterede Carsten Lauridsen.
Han noterer sig, at man nu kan køre gylle ud uden at lave spor, ligesom man har opnået større kapacitet og rettidighedseffekt uden strukturskader i marken.

I forbindelse med markdemo´en gennemgik Kristen Yde Pedersen fra Agrometer, den selvkørende gylleudlægger. SDS 8000 udlæggeren kan udlægge i op til 36 meters bredde og ned til 24 meter. Maskinen er udstyret med en Claas-kabine, og kommunikerer via radioantenne.
-  Udlæggeren fås også med GPS, tilføjede  Kristen Yde Pedersen.

Tidlig gylle betaler sig

Tidlig udbringning, trykskader og økonomi var blandt emnerne for Sagro-konsulenterne Kirstine Damgaard Pedersen og Michael Troelsgaard.

-  Der findes ikke mange forsøg med gylle, og det er noget, der arbejdes med intenst i forsøg nu, konstaterede Michael Troelsgaard, der noterede sig, at der er forsøg i gang med husdyrgødning i februar/marts i hvede, hvor det viser sig, at tidlig gødskning giver mere udbytte.

-  Jo før vi får gylle ud, jo mindre fordampning, da det er koldere i vejret, fastslog Michael Troelsgaard, der dog samtidig understregede, at regnmængde kan mindske virkning og resultat.

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Se, rør og lugt til landbruget – 62 landmænd søger gæster til Åbent Landbrug

Hvad gør danske landmænd for klimaet? Få svaret den 15. september når 62 landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere, der gerne vil vide, hvordan danske landmænd kan producere fødevarer i verdensklasse med mindst mulig klimapåvirkning.

Gråsten byder velkommen til Åbent Landbrug

Landbrugsskolen er endnu en gang med i arrangementet. LandboSyd deltager med en stand, og folketingsmedlem Eva Kjer Hansen planter træer.

Klap en ko i Bredebro

På søndag den 15. september inviterer en række gårde landet over indenfor i forbindelse med åbent landbrug. Blandt andet i Bredebro

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

Lexion-turne i gang

Under navnet »Join the revolution« har Claas inviteret til en række Lexion-arrangementer landet over og i dag blev første arrangement afholdt.

Hans Jørgen går i hegnet med fem blade på kniven

Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation har i snart 20 år klippet hegn. Han mangler ikke noget at lave
Side 1 af 49 (970 artikler)Prev1234567474849Next