bannerPos

Optimal udbringning af gylle giver resultater

Den selvkørende Agrometer SDS 8000 gylleudlægger har fundet vej til Hejrskov Mælk ApS, der også lagde mark til markdemonstrationen forleden.

John Ankersen

Journalist
06-06-2019 10:00
Bedre kvalitet af jorden og højere udbytte. Markdemo i Sydjylland satte fokus på den nyeste viden og maskinteknologi inden for gylleudbringning

Der blev sat fokus på den værdiskabende gylleudbringning, da virksomheden Agrometer sammen med rådgivningsvirksomheden Sagro, forleden holdt markdemo hos Hejrskov Mælk ApS i Føvling nær Holsted i Sydjylland.

Her var der mulighed for at set maskiner og udstyr til gylleudbringning fra Agrometer – dels en selvkørende Agrometer SDS 8000 gylleudlægger, samt en bugseret udlægger Agrometer SRS 1500 med Bornech bom.

Hos Hejrskov Mælk ApS stod man sidste år overfor valget om man skulle investere i en ny selvkørende Agrometer gylleudlægger eller gyllevogn – eller om det skulle være med den eksisterende gyllevogn, der sammen med maskinstation med udlægger, hidtil havde stået for den opgave.

- Vi regnede på det, og regnestykket så ikke helt skidt ud, forklarede Carsten Lauridsen, Hejrskov Mælk, der tilføjede, at man har kørt med den nye gylleudlægger siden foråret 2018

-  Vi fik startet op og fik kørt hen over året, og kan konstatere, at det var den rigtige beslutning, konstaterede Carsten Lauridsen.
Han noterer sig, at man nu kan køre gylle ud uden at lave spor, ligesom man har opnået større kapacitet og rettidighedseffekt uden strukturskader i marken.

I forbindelse med markdemo´en gennemgik Kristen Yde Pedersen fra Agrometer, den selvkørende gylleudlægger. SDS 8000 udlæggeren kan udlægge i op til 36 meters bredde og ned til 24 meter. Maskinen er udstyret med en Claas-kabine, og kommunikerer via radioantenne.
-  Udlæggeren fås også med GPS, tilføjede  Kristen Yde Pedersen.

Tidlig gylle betaler sig

Tidlig udbringning, trykskader og økonomi var blandt emnerne for Sagro-konsulenterne Kirstine Damgaard Pedersen og Michael Troelsgaard.

-  Der findes ikke mange forsøg med gylle, og det er noget, der arbejdes med intenst i forsøg nu, konstaterede Michael Troelsgaard, der noterede sig, at der er forsøg i gang med husdyrgødning i februar/marts i hvede, hvor det viser sig, at tidlig gødskning giver mere udbytte.

-  Jo før vi får gylle ud, jo mindre fordampning, da det er koldere i vejret, fastslog Michael Troelsgaard, der dog samtidig understregede, at regnmængde kan mindske virkning og resultat.

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next