bannerPos

Robovator skærper kampen mod ukrudtet

Frank Poulsen, indehaver og stifter af F. Poulsen Engineering i Hvalsø, gennemgik selv seneste nye og opgraderede version af Robovator ved demonstrationen forleden ved Årre i Sydvestjylland.
14-10-2020 09:02

Den kendte Robovator er blevet opgraderet, så den med endnu større sikkerhed kan skelne mellem ukrudt og afgrødeplante. Forleden viste den ved en demo i Årre, hvor effektiv den er i økologiske roer

Tekst og foto: John Ankersen

MASKINDEMO - Det hér er lugning på den intelligente måde. Sådan beskrev Frank Poulsen, F. Poulsen Engineering aps, selv den seneste udgave af virksomhedens egenudviklede og producerede Robovator, der forleden var i aktion i forbindelse med en demo nær Årre i Sydvestjylland.

Demonstrationen var arrangeret af Økologirådgivning Danmark og Økologisk Landsforening, og fandt sted i en økologisk roemark hos økologisk mælkeproducent Esben Møller Xu.

Robovator er en kendt maskine indenfor mekanisk bekæmpelse af ukrudt, der ikke mindst er interessant for økologiske planteavlere. Det er efterhånden ti år siden at første udgave af maskinen kom på markedet, og der er siden sket løbende forbedringer og opgraderinger.

 

Opgraderet og forbedret

Maskinen er i seneste version blevet opgraderet og forbedret på en række punkter. Blandt andet kompenserer maskinen nu selv mellem blød og hård jord.

Desuden kan der nu udveksles informationer fra række til række, så maskinen hele tiden tilpasser sig optimalt.

Frank Poulsen oplyser, at Robovatoren, der findes i en række forskellige størrelser, udgaver og rækkeantal, typisk kører med en arbejdshastighed på 7 – 8 km/ i roer, mens hastigheden ved andre afgrøder, kan være anderledes. Som eksempelvis selleri, hvor hastigheden er 6 – 7 km/t.

-  Der er ingen grænse for at ny teknologi/software kan få den til at køre endnu hurtigere, konstaterede Frank Poulsen.

Han tilføjede, at en af begrænsningerne i den forbindelse blandt andet er maskinens opkastning af jord på afgrødens blade, der kan være en udfordring i visse afgrøder, som eksempelvis salat. Jo højere hastighed, jo højere risiko for, at knivene kaster jord op på bladene. Derfor er arbejdshastigheden hér også blot 2 – 4 km/t.

Frank Poulsen oplyser, at Robovator også uden for Danmark er et både kendt og anerkendt brand. Således testes den nyeste opgraderede version lige nu i en større version i Tyskland.

0

Energinet vil udbetale højere erstatning til lodsejere

Energinet hæver taksterne for udbetaling af strukturskadeerstatning på Baltic Pipe, efter landbrugsrapport viser, at skaderne bliver større end først forventet.

Reservedelsforhandler med dansk fokus

Det svenske firma Olssons i Ellös, der har specialiseret sig i at sælge reservedele til traktorer og entreprenørmaskiner, har med succes ansat deres første danske mand. Henrik Eskesen har mere end 30 års erfaring fra branchen og nyder at komme rundt til forskellige maskinforretninger- og værksteder for at yde support.

Ny svensk transportvogn med stor kapacitet

Svenske Metsjö lancerer ny transport-markvogn med 46 kubikmeter i kapacitet

Mange fordele ved fodring med frisk græs

MaksiGrass on Tour 2020 giver mulighed for indblik i de mange muligheder og fordele, der er i kvægfodring med frisk græs hos både økologiske som konventionelle bedrifter – i denne og næste uge kan MaksiGrass ses og opleves ved demonstrationer i Højer, Nr. Snede og Skjern.

Landmænd svigter læplantnings-sagen

Lokalt laug i Esbjerg udbetaler en del af formuen, så landmænd kvit og frit kan få deres læhegn udtyndet. Men bag det glade budskab lurer bekymring for fremtiden.

Ny mellemklasse af skovkraner fra Kronos

Den finske maskinproducentproducent Kronos er klar med nyeste versioner af sine skovkraner, der byder på flere optimeringer og forbedringer

Nyt stort biogasanlæg indviet

Forleden blev Nature Energys nye store biogasanlæg i sønderjyske Glansager officielt indviet. Det skal sende grøn CO2-neutral biogas ud på gasnettet og bidrage til Sønderborg Kommunes grønne omstilling.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program
Side 1 af 72 (1421 artikler)Prev1234567707172Next