bannerPos

Sådan placeres gyllen til majs

Det bliver dette sæt, Varde Maskinstation demonstrerer til arrangementet. Men der bliver meget mere maskineri at kigge på.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
18-04-2019 14:30
SAGRO Planter gennemfører lige efter påske et fagligt arrangement, som er målrettet landmænd, der skal placere gylle til majs.

Arrangementet, der foregår onsdag den 24. april kl. 10 på Varde Landevej 14, Grindsted, sætter fokus på at bruge gylle i stedet for startgødning.
Deltagerne får demonstreret nuværende løsninger på markedet, og der bliver givet gode råd om, hvad man skal være opmærksom på - og hvorfor.
Varde Maskinstation og Midtjysk Maskinstation demonstrerer deres grej til den nuværende sæson.

Nyudviklet nedfælder
Derudover præsenterer SAGRO Planter sin egen nedfælder, der er bygget i samarbejde med GØMA efter de principper, planterådgiverne mener er vigtige.

- Det er særligt to forhold, vi lægger vægt på, forklarer planterådgiver i SAGRO, Kirstine Damgaard Petersen. Vi vil have, at gyllen bliver placeret præcis 12 cm over jordens overflade, og vi lægger vægt på, at hver enkelt gylletand er bevægelig, så den kan føje sig efter jordens beskaffenhed.
- På det tyske marked findes udstyr, der opfylder de to krav, men til gengæld er det meget tungt, så vi har udviklet en lettere maskine. Vi vil nemlig, at den skal kunne køre både i pløjet og i pløjefri jord, forklarer hun.
SAGRO Planter håber, at danske maskinstationer vil blive inspireret til at købe eller udvikle materiel, der giver mulighed for den helt præcise placering af gyllen, som rådgiverne ønsker.

0

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Økologisk Landsforening laver 200 omlægningstjek om året

Hos Økologisk Landsforening laver man omkring 200 omlægningstjek om året. Henvendelserne kommer fra hele landet, ung som ældre og tæller alle typer produktioner.

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.
Side 1 af 60 (1199 artikler)Prev1234567585960Next