bannerPos

Sådan placeres gyllen til majs

Det bliver dette sæt, Varde Maskinstation demonstrerer til arrangementet. Men der bliver meget mere maskineri at kigge på.

John Ankersen

Journalist
18-04-2019 14:30
SAGRO Planter gennemfører lige efter påske et fagligt arrangement, som er målrettet landmænd, der skal placere gylle til majs.

Arrangementet, der foregår onsdag den 24. april kl. 10 på Varde Landevej 14, Grindsted, sætter fokus på at bruge gylle i stedet for startgødning.
Deltagerne får demonstreret nuværende løsninger på markedet, og der bliver givet gode råd om, hvad man skal være opmærksom på - og hvorfor.
Varde Maskinstation og Midtjysk Maskinstation demonstrerer deres grej til den nuværende sæson.

Nyudviklet nedfælder
Derudover præsenterer SAGRO Planter sin egen nedfælder, der er bygget i samarbejde med GØMA efter de principper, planterådgiverne mener er vigtige.

- Det er særligt to forhold, vi lægger vægt på, forklarer planterådgiver i SAGRO, Kirstine Damgaard Petersen. Vi vil have, at gyllen bliver placeret præcis 12 cm over jordens overflade, og vi lægger vægt på, at hver enkelt gylletand er bevægelig, så den kan føje sig efter jordens beskaffenhed.
- På det tyske marked findes udstyr, der opfylder de to krav, men til gengæld er det meget tungt, så vi har udviklet en lettere maskine. Vi vil nemlig, at den skal kunne køre både i pløjet og i pløjefri jord, forklarer hun.
SAGRO Planter håber, at danske maskinstationer vil blive inspireret til at købe eller udvikle materiel, der giver mulighed for den helt præcise placering af gyllen, som rådgiverne ønsker.

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.

Forårshilsen fra en tredobbelt glad landmand

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

- Nye MRSA-regler rammer helt skævt

En ny bekendtgørelse lægger op til, at de stramninger, som svineproducenterne skal leve op til for at minimere risiko for spredning af MRSA-bakterier, rammer de økologiske besætninger, som stort set ingen MRSA-har, hårdt.

Renseri bygges op igen

Danish Agro vil bevare et renseri i den brandhærgede afdeling i Sdr. Hygum ved Rødding

Avler for at få vinderdyr

Familien Olesen og Birkelygaard Jersey er naturligvis klar til at deltage på skuet i Aabenraa

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Sagro har opdaget, at at SKAT ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

SLF holdt klimamøde med Venstre-politikere

Klima var på dagsordenen, da SLF mandag havde valgmøde med tre Venstrepolitikere i Billund. Tiden er ikke til at sende dansk landbrug nye store regninger, lød det blandt andet fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Statsministeren åbner årets Ferguson dage

Lars Løkke Rasmussen besøger Danmarks Ferguson Museum 25. maj.
Side 1 af 39 (767 artikler)Prev1234567373839Next