bannerPos

Travlhed i nyt jysk skadedyrsfirma

Allan Lohmann, HK Skadedyrsservice, er klar til at rykke ud til en snak om, hvordan man holder rotterne væk fra sin ejendom.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
14-04-2019 06:22
HK Skadedyrsservice er kommet godt fra start. Firmaet beskæftiger sig blandt andet med rottebekæmpelse, der kan være en plage i kornlagre og andre steder, hvor der opbevares foderafgrøder

Der er travlhed i det nyetablerede firma, HK Skadedyrsservice, der blev etableret sidste forår og har kunder i hele Jylland.
Bag firmaet står Hornsyld Købmandsgaard A/S, og firmaet har landbruget som sin primære kunde.
I spidsen for HK Skadedyrsservice står Allan Lohmann, der er driftsdirektør og medejer. Der er nu ansat endnu en person, en servicetekniker, der sammen med Allan Lohmann arbejder med at servicere kunderne.
- Der har vist sig at være et behov, og vi har siden etableringen oplevet en stor efterspørgsel, siger Allan Lohmann, der har 20 års erfaring inden for branchen.
Firmaet yder professionel skadedyrsbekæmpelse, og indsatsen er primært rettet mod rotter og mus. Men der bekæmpes også andre skadedyr, f.eks. mosegrise, muldvarpe, mår, hvepse og andet.

Allan Lohmann hører dagligt om det stigende problem, rotterne udgør.
- Rotten er desværre en alt for hyppig gæst på de danske landbrug. Det er utroligt vigtigt at sætte ind, inden problemet bliver for stort, da det ellers vil kræve en stor indsats.
- Konsekvenserne ved rotter kan være mange. De kan være skyld i udbrud af salmonella i besætningen, og det kan således have fatale følger, hvis de kommer ind.
- Rotten kan skabe stor ødelæggelse, bl.a. i isolering, og dens skarpe tænder og ekskrementer forårsager hvert år ødelæggelser og stor forurening.
Individuelle løsninger
HK Skadedyrsservice tilbyder et individuelt opbygget servicesystem, som passer præcist til kundens behov. Der anvendes kun godkendte midler til bekæmpelse af rotter, mus og andre skadedyr, og der tilbydes præventiv assistance.
- Vi anvender de nyeste og mest effektive midler til at sikre en god bekæmpelse, og vi er altid klar til et besøg og en snak om, hvad der skal til, siger Allan Lohmann, der udover erfaringer fra eget firma har samarbejdet med Statens Skadedyrslaboratorium i Lyngby omkring forskellige projekter og undersøgelser.
Firmaet er medlem af BS-brancheforeningen for skadedyrsfirmaer.

Støtte har fulgt væksten på kvægbedrift

Anders Laustsen har i takt med udvidelser af sin økologiske bedrift gjort brug af tilskudsordninger fra EU, men han mener, at EU-støtten til landbruget helt bør fjernes.

Nordisk tang skal testes i danske besætninger

Udenlandske forsøg har tidligere vist, at tang kan hæmme metanproduktionen i køernes vom. Nu skal der dyrkes tang herhjemme, som skal forarbejdes og i sidste ende tilsættes kvægfoderet i danske besætninger.

Økologisk Landbrug har udviklet sig både i kraft og på trods af EU

Økologisk landbrug i Danmark har nydt godt at direkte tilskud fra CAP’en (EU’s Fælles Landbrugspolitik)

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Så på efterafgrøder som en del af klimaløsningen

Herning-Ikast Landboforening og Sagro inviterede til dialog om løsninger, da to lokale folketingspolitikere fra partiet Venstre, lagde vejen forbi.

Samsø vil vise den cirkulære vej

På Samsø er man langt med den cirkulære økonomi i samspillet mellem fødevareproduktion og forbrug – men der er stadig et stykke vej til mål, indrømmer Knud Tybirk, der er projektleder for Biosamfund Samsø.

Insekter som foder og fødevarer

Det kan blive insekter og larver, der kan blive en af fremtidens løsninger på en mere bæredygtig og klimavenlig fødevare-udfordring. Hos Teknologisk Institut arbejder man intenst med insekter til både foder og fødevarer.

Cirkulær økonomi på globalt plan

Den cirkulære økonomi er vejen frem, hvis kloden skal i balance globalt – og Danmark er med helt fremme, fastslog Claus Stig Pedersen, der er direktør for bæredygtighed og Public Affairs i den danske virksomhed Novozymes, og som var blandt indlægsholderne ved Frejs Fødevarekonference.

Bæredygtige fødevarer og madaffald som værdifuld ressource

Tænketanken Frej satte fokus på de grønne løsninger for fødevareproduktionen - og forbruget af fødevarer - på en stor fødevarekonference i Aarhus.
Side 1 af 53 (1050 artikler)Prev1234567515253Next