bannerPos

Travlhed i nyt jysk skadedyrsfirma

Allan Lohmann, HK Skadedyrsservice, er klar til at rykke ud til en snak om, hvordan man holder rotterne væk fra sin ejendom.

John Ankersen

Journalist
14-04-2019 06:22
HK Skadedyrsservice er kommet godt fra start. Firmaet beskæftiger sig blandt andet med rottebekæmpelse, der kan være en plage i kornlagre og andre steder, hvor der opbevares foderafgrøder

Der er travlhed i det nyetablerede firma, HK Skadedyrsservice, der blev etableret sidste forår og har kunder i hele Jylland.
Bag firmaet står Hornsyld Købmandsgaard A/S, og firmaet har landbruget som sin primære kunde.
I spidsen for HK Skadedyrsservice står Allan Lohmann, der er driftsdirektør og medejer. Der er nu ansat endnu en person, en servicetekniker, der sammen med Allan Lohmann arbejder med at servicere kunderne.
- Der har vist sig at være et behov, og vi har siden etableringen oplevet en stor efterspørgsel, siger Allan Lohmann, der har 20 års erfaring inden for branchen.
Firmaet yder professionel skadedyrsbekæmpelse, og indsatsen er primært rettet mod rotter og mus. Men der bekæmpes også andre skadedyr, f.eks. mosegrise, muldvarpe, mår, hvepse og andet.

Allan Lohmann hører dagligt om det stigende problem, rotterne udgør.
- Rotten er desværre en alt for hyppig gæst på de danske landbrug. Det er utroligt vigtigt at sætte ind, inden problemet bliver for stort, da det ellers vil kræve en stor indsats.
- Konsekvenserne ved rotter kan være mange. De kan være skyld i udbrud af salmonella i besætningen, og det kan således have fatale følger, hvis de kommer ind.
- Rotten kan skabe stor ødelæggelse, bl.a. i isolering, og dens skarpe tænder og ekskrementer forårsager hvert år ødelæggelser og stor forurening.
Individuelle løsninger
HK Skadedyrsservice tilbyder et individuelt opbygget servicesystem, som passer præcist til kundens behov. Der anvendes kun godkendte midler til bekæmpelse af rotter, mus og andre skadedyr, og der tilbydes præventiv assistance.
- Vi anvender de nyeste og mest effektive midler til at sikre en god bekæmpelse, og vi er altid klar til et besøg og en snak om, hvad der skal til, siger Allan Lohmann, der udover erfaringer fra eget firma har samarbejdet med Statens Skadedyrslaboratorium i Lyngby omkring forskellige projekter og undersøgelser.
Firmaet er medlem af BS-brancheforeningen for skadedyrsfirmaer.

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next