Vil åbne en helt ny verden med sådemo

Henning K. Andersen 04-09-2018 07:00:16
Det handler om at give landmænd mere viden om, hvad der er den bedste såmetode i forhold til sædskifte og økonomi fortæller Kasper Kjær Jensen om sådemonstrationen i Sørvad den 12. september.
Der er sådemonstration i Sørvad den 12. september. Arrangementet henvender sig mod landmænd, der er friske på at prøve noget nyt.
Det nyeste udstyr bliver sluppet løs i hvedestubben, når SAGRO den 12. september inviterer til en sådemonstration, som har fokus på de nye såteknikker, der nu er til rådighed.
Det gælder alt, lige fra såning uden forudgående jordbearbejdning til den nyeste udvikling for planteetablering med fuldt intensiv pløjning. 
Sådemonstrationen foregår hos Morten Bjerre i Sørvad, der i sin egen markdrift eksperimenterer kraftigt med at reducere maskinforbrug, kemi og arbejdskraftforbrug.
- Vi viser den nyeste teknik bag både no till, strip till, pløjning og brug af en redskabsbærende robot, Robotti. Og vi stopper ikke der. Vi kan give en helhedsbetragtning, fordi vi inddrager økonomiberegninger, der viser totalomkostningen på alle etableringsmetoderne, forklarer planterådgiver Kasper Kjær Jensen, Sagro.
Det er helt konkret etablering af hvede på sandjord med forskellig forfrugt, sådemonstrationen omhandler. Derudover kan man i et stort særskilt forsøg se, hvordan hvede er etableret i frøgræsstub, og blive introduceret til et større sprøjteforsøg.
 

Tag hjem og regn

Kasper Kjær Jensen fortæller, at formålet med arrangementet er at inspirere landmænd til at blive bedre til at vurdere deres egen jord, så de ud fra dette kendskab kan tage den rigtige beslutning om etableringsmetode.
- Vi stræber efter, at deltagerne tager hjem efter arrangementet med en viden om, hvad der er den mest egnede såmetode i hans sædskifte, til hans jordtype og hans økonomi, siger Kasper Kjær Jensen og fortsætter:
- Vi giver ikke folk et facit. Men vi sætter fingeren på, hvad man skal tænke over og regne igennem. Vi fortæller også, hvad en beslutning om at droppe ploven fører med sig. Det er jo sådan, at har man sagt A, så kommer der også et B. Her skal det forstås sådan, at en reduceret jordbearbejdning blandt andet udløser behov for en anderledes opfølgning på ukrudt, og man skal kunne indpasse et varieret sædskifte i markdriften. Det vil også være nyt for nogle, at halmen skal omsættes på marken.
 

Robotti

Der bliver også kikket ind i fremtiden for at se, hvilke muligheder der åbner sig med den nyudviklede selvkørende redskabsbærer, Robotti fra Agrointelli. Kasper Kjær Jensen lover, at der bliver sidste nyt om pris, kapacitet og et bud på, hvordan den vil forandre hverdagen, for dem, der vil lære at bruge den nye teknologi.
Arrangementet begynder kl. 10.30, og om formiddagen er der gennemgang af parceller og maskiner, og efter frokost går den rullende demonstration af maskinerne i hvedestubben i gang.
 

Kemistrategier

Dagen byder også på en præsentation af en hel vifte af ukrudtsstrategier. Repræsentanter for Syngenta, Bayer og Adama introducerer deres forslag, og som noget helt nyt, vil de forskellige ukrudtsstrategier for første gang blive sammenlignet på intensiteten i jordbearbejdningen. Målet er at få et bud på, hvilken strategi, der er den mest skånsomme for jorden.
Nogle uger efter arrangementet, når planterne er i stadie 10-11 bliver ukrudtsbehandlingen gennemført sådan, at for hver enkelt af de deltagende maskiner, vil samtlige strategier blive praktiseret i de store forsøgsparceller.
Hvilke strategier, der ender med at være de mest virkningsfulde, får man lejlighed til at studere, når SAGRO Planter senere på efteråret, formentlig i november, inviterer til et nyt, fagligt arrangement i forsøgsmarken hos Morten Bjerre i Sørvad.
 

Landbrugskammerater finder hinanden igen efter 50 år

11-12-2018 07:00:31

Som unge var sydvestjyske Henning Nielsen og indiske Apjit Singh Bindra elever på samme landbrugsskole og blev samtidig gode kammerater – nu har de to fået kontakt med hinanden igen – efter 50 år


Miljødebattør ønsker videnskabelig anerkendelse

10-12-2018 13:22:20

Bogen »30 års miljøpolitik – en katastrofe!« skal bedømmes videnskabeligt af Aarhus Universitet.


Foderstofvirksomhed tilbyder finansiering af svinefoder

10-12-2018 07:00:53

Hornsyld Købmandsgaard introducerer nyt koncept til danske svineproducenter


En løsning på fosforfølsomhed: Hent store gevinster på type 2-korrektioner

08-12-2018 07:00:20

Særligt i fosforfølsomme områder kan en korrektion give massive besparelser for landmænd, som ellers kunne være nødsaget til at erhverve ekstra jord, mindske produktionen eller afsætte gylle til tredjemand.


Agrocura udpeger direktør

07-12-2018 14:28:02

Hans Vigen direktør i Agrocura Finans og Råvarer A/S.


Køkkenaffald bliver til ny mad

07-12-2018 07:00:50

Hos Teknologisk Institut i Aarhus er forskere langt med metode, der kan omdanne affald til ny næring ved hjælpe af fluelarver


Priser uddelt ved årsmøde hos LandboUngdom

06-12-2018 09:05:57

Forleden blev der hos LandboUngdom i Vojens afholdt Årsmøde for Region Ribe, Vejle og Sønderjylland – det blev samtidig en aften med uddeling af en række priser og kåringer


Grønne gaver til grønne fingre

04-12-2018 08:09:59

Glæd de vinterplagede haveejere med grønne julegaver, mens de venter på foråret.


Aarhus får 550 hektar ny skov

03-12-2018 13:44:46

Miljø- og Fødevareministeriet, Aarhus Kommune og Aarhus Vand indgår et nyt, visionært samarbejde, som med cirka 550 nye hektar ny skov beskytter grundvandet og giver Aarhus det største sammenhængende naturområde i byens historie.


Partiformænd skeptiske omkring mere udenlandsk arbejdskraft i landbruget

02-12-2018 07:56:47

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen og Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl deltog forleden i et landmandsmøde i Billund. En del af diskussionen kom til at handle om udenlandsk arbejdskraft.


Stor interesse for at høre om ny maskinteknologi

30-11-2018 08:16:38

150 landmandskunder deltog, da Yding Smedie & Maskiner havde inviteret til temaaften om ny maskinteknologi


LandboUngdom skiftede lidt ud i bestyrelsen

28-11-2018 09:45:12

Et enkelt nyt ansigt kom i bestyrelsen hos LandboUngdom i Syd- og Sønderjylland i fredags.


Temadag sætter fokus på klovsundheden

28-11-2018 07:00:22

Dyrlægecentralen Sydvest A/S og LandboSyd inviterer den 13. december til en temadag om klovsundhed i Aabenraa


Frostsikker drikkeautomat uden brug af strøm

27-11-2018 07:00:44

Jordvarme sørger for frostsikker drikkemulighed for kvæget i vinterkulden med drikkeautomat fra virksomheden Frostline A/S i Horsens, der selv har udviklet og producerer drikkesystemet med garanteret frostfri drikkekop hele året rundt


SLF har fået solceller på matriklen

26-11-2018 13:39:19

SLF – Sønderjysk Landboforening – rider med på den grønne bølge og har netop etableret et solcelleanlæg på græsplænen i Vojens.


Nye muskler til stærk maskinforretning

26-11-2018 07:00:20

Sidste år overtog Danish Agro maskinforretningen A.P. Jørgensen i Ribe. Et nyt salgsteam er siden blevet etableret og klar til at sikre fortsat vækst i virksomheden fremadrettet


Styrelse ser på nye ulveangreb i Sønderjylland

25-11-2018 07:30:02

Efter forårets mange ulveangreb har husdyravlerne kunnet have deres dyr i fred for rovdyret de seneste måneder. Men noget tyder på, at freden kan være forbi.


Motorvejsmøde uden svar

25-11-2018 07:00:38

Det forberedende arbejde til anlægget af en motorvej tager årevis, og lodsejerne går lige så længe i uvished


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Side 1 af 27 (527 artikler)Prev1234567252627Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer