bannerPos

Magtskifte - nye udfordringer

John Ankersen

Journalist
06-06-2019 10:18
Formand for SLF, Christian Lund ønsker tillykke med folketingsvalget, og det magtskifte det ser ud til at betyde

 

Først vil jeg ønske et stort tillykke til Venstre med en fremgang på 9 mandater. Det er et super flot resultat.

Det er også et resultat af, at Venstre om nogen har været i arbejdstøjet de sidste 4 år, og blandt andet har stået i spidsen for Fødevare- og Landbrugspakken, afskaffelse af PSO-afgiften og meget mere. Forhold som har stor betydning for konkurrencevilkårene for landbrugserhvervet, såvel som andre erhverv. 
En stor tak for det.

Også tillykke til fremgangen med de Konservative og en opfordring til, at et styrket Venstre og Konservative fra oppositionen kan fortsætte med at sikre danske konkurrencevilkår og trække det politiske arbejde ind mod midten.

Magten skifter
Men magten skifter. Rød blok peger på Mette Frederiksen som ny statsminister, og det vil jeg også gerne ønske hende tillykke med. Mette Frederiksen har samtidig givet udtryk for, at hun går til Dronningen med et forslag om at danne en ren socialdemokratisk regering for at bevare manøvredygtigheden. Det er betryggende. Det giver mulighed for at føre politik hen over midten, hvilket sikrer gode erhvervsvilkår.

Godt indtryk af Mette Frederiksen
For godt et par år siden havde vi Mette Frederiksen til nytårskur i SLF. Dengang fik jeg et rigtig godt indtryk af, at Mette Frederiksen er klar over, at landbruget og fødevareerhvervet er vigtigt for Danmark - og ikke mindst for beskæftigelsen af mange socialdemokrater i landets yderområder. Mette Frederiksen har også i valgkampen givet udtryk for, at Danmark i fremtiden skal have et stærkt fødevareerhverv.

Det vil vi holde hende fast på, og ser frem til, at vi vil få en rigtig god dialog med en eventuel socialdemokratisk regering om en fortsat udvikling af vores erhverv. Naturligvis med respekt for klima, miljø og natur, som vi i erhvervet allerede har sat klare mål for.

SLF er klar til dialogen
Nu kommer der nye folk på posterne, og derfor påhviler der os som lokal politisk organisation en stor opgave med at sikre de nyvalgte relevant faglig indsigt og viden forud for politiske beslutninger, der påvirker vores erhverv.

I SLF vil vi invitere til, at alle interesserede nyvalgte politikere får mulighed for at møde os og blive opdateret på relevant faglig viden. Så vi sammen kan finde de bedste løsninger for fremtiden.

Tillykke med valget til alle valgte til Folketinget. Vi ser frem til samarbejdet.

 

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next