bannerPos

Magtskifte - nye udfordringer

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
06-06-2019 10:18
Formand for SLF, Christian Lund ønsker tillykke med folketingsvalget, og det magtskifte det ser ud til at betyde

 

Først vil jeg ønske et stort tillykke til Venstre med en fremgang på 9 mandater. Det er et super flot resultat.

Det er også et resultat af, at Venstre om nogen har været i arbejdstøjet de sidste 4 år, og blandt andet har stået i spidsen for Fødevare- og Landbrugspakken, afskaffelse af PSO-afgiften og meget mere. Forhold som har stor betydning for konkurrencevilkårene for landbrugserhvervet, såvel som andre erhverv. 
En stor tak for det.

Også tillykke til fremgangen med de Konservative og en opfordring til, at et styrket Venstre og Konservative fra oppositionen kan fortsætte med at sikre danske konkurrencevilkår og trække det politiske arbejde ind mod midten.

Magten skifter
Men magten skifter. Rød blok peger på Mette Frederiksen som ny statsminister, og det vil jeg også gerne ønske hende tillykke med. Mette Frederiksen har samtidig givet udtryk for, at hun går til Dronningen med et forslag om at danne en ren socialdemokratisk regering for at bevare manøvredygtigheden. Det er betryggende. Det giver mulighed for at føre politik hen over midten, hvilket sikrer gode erhvervsvilkår.

Godt indtryk af Mette Frederiksen
For godt et par år siden havde vi Mette Frederiksen til nytårskur i SLF. Dengang fik jeg et rigtig godt indtryk af, at Mette Frederiksen er klar over, at landbruget og fødevareerhvervet er vigtigt for Danmark - og ikke mindst for beskæftigelsen af mange socialdemokrater i landets yderområder. Mette Frederiksen har også i valgkampen givet udtryk for, at Danmark i fremtiden skal have et stærkt fødevareerhverv.

Det vil vi holde hende fast på, og ser frem til, at vi vil få en rigtig god dialog med en eventuel socialdemokratisk regering om en fortsat udvikling af vores erhverv. Naturligvis med respekt for klima, miljø og natur, som vi i erhvervet allerede har sat klare mål for.

SLF er klar til dialogen
Nu kommer der nye folk på posterne, og derfor påhviler der os som lokal politisk organisation en stor opgave med at sikre de nyvalgte relevant faglig indsigt og viden forud for politiske beslutninger, der påvirker vores erhverv.

I SLF vil vi invitere til, at alle interesserede nyvalgte politikere får mulighed for at møde os og blive opdateret på relevant faglig viden. Så vi sammen kan finde de bedste løsninger for fremtiden.

Tillykke med valget til alle valgte til Folketinget. Vi ser frem til samarbejdet.

 

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Se, rør og lugt til landbruget – 62 landmænd søger gæster til Åbent Landbrug

Hvad gør danske landmænd for klimaet? Få svaret den 15. september når 62 landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere, der gerne vil vide, hvordan danske landmænd kan producere fødevarer i verdensklasse med mindst mulig klimapåvirkning.

Gråsten byder velkommen til Åbent Landbrug

Landbrugsskolen er endnu en gang med i arrangementet. LandboSyd deltager med en stand, og folketingsmedlem Eva Kjer Hansen planter træer.

Klap en ko i Bredebro

På søndag den 15. september inviterer en række gårde landet over indenfor i forbindelse med åbent landbrug. Blandt andet i Bredebro

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

Lexion-turne i gang

Under navnet »Join the revolution« har Claas inviteret til en række Lexion-arrangementer landet over og i dag blev første arrangement afholdt.

Hans Jørgen går i hegnet med fem blade på kniven

Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation har i snart 20 år klippet hegn. Han mangler ikke noget at lave
Side 1 af 49 (970 artikler)Prev1234567474849Next