bannerPos

Minister kommer i nordjysk krydsild

27-02-2019 19:28
Hvad skal danske landmænd producere i fremtiden, og hvordan holder man gang i landbruget i den nuværende situation? De ting kommer til debat, når Jakob Ellemann-Jensen gæster Nordjyllands Landbrugsskole i Lundbæk i næste uge.

Onsdag den 4. marts går turen til Nordjylland for miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V). På Nordjyllands Landbrugsskole i Lundbæk skal han komme med svar på, hvordan fremtidens landbrug skal kunne klare udfordringer som efterspørgsel, arbejdsstyrke og bæredygtighed.

- I et område som vores, hvor landbruget har så stor betydning for arbejdspladser og skatteindtægt, er det vigtigt, vi får debatteret, i hvilken retning erhvervet skal udvikle sig. Vi skal finde ud af, hvad landbruget skal producere i fremtiden, siger Tina French Nielsen, byrådsmedlem i Aalborg Kommune og medlem af lokalbestyrelsen for Venstre Nibe, der er medarrangør af arrangementet.

Paneldebat

Tilhørerne skal ikke kun høre på ministeren. Til lejligheden er der sammensat et panel bestående af landmand Jeppe Yde, forstander på Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk, Erik Poulstrup, slagter Claus Jensen og indehaver af Slagteren og Kokken i Gistrup samt medejer af La Bottega i Aalborg. Jeppe Yde og Claus Jensen vil desuden komme med hver sit oplæg til, hvad landbruget skal producere i fremtiden.

Debatmødet arrangeres af Nordjyllands Landbrugsskole i samarbejde med partiet Venstre i Nibe.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov

Fokus på salg af gården

Skal min gård sælges – eller skal jeg selv blive på den? Og hvad siger potentielle købere? KHL sætter fokus på salg af gårde ved et arrangement den 21. februar

Fælles EU-regler lægger bund under dyrevelfærden

Uden fælles EU-regler ville Danmark bare importere mere dårlig dyrevelfærd til lavpris, siger DDD’s formand, Hanne Knude Palshof.

Økologiens varemærke fylder 30 år i Danmark

Det røde ø-mærke fylder 30 år i år. Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen ved Landbrug & Fødevarer vurderer, at Ø-mærket har været altafgørende for udbredelsen af økologi i Danmark.

- Dyrevelfærd er rigtigt dilemmafyldt

Det er ikke altid indlysende, hvad der tjener dyrevelfærden bedst. Og den må ikke spolere økonomien, siger sjællandsk svineproducent om blandt andet halekupering og kastrektion.

Dyrevelfærd og økonomi går hånd i hånd

Nybygning og ombygning af farestalde vil forbedre både dyrevelfærd og bundlinje.
Side 1 af 55 (1095 artikler)Prev1234567535455Next