bannerPos

Minister kommer i nordjysk krydsild

27-02-2019 19:28

Hvad skal danske landmænd producere i fremtiden, og hvordan holder man gang i landbruget i den nuværende situation? De ting kommer til debat, når Jakob Ellemann-Jensen gæster Nordjyllands Landbrugsskole i Lundbæk i næste uge.

Onsdag den 4. marts går turen til Nordjylland for miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V). På Nordjyllands Landbrugsskole i Lundbæk skal han komme med svar på, hvordan fremtidens landbrug skal kunne klare udfordringer som efterspørgsel, arbejdsstyrke og bæredygtighed.

- I et område som vores, hvor landbruget har så stor betydning for arbejdspladser og skatteindtægt, er det vigtigt, vi får debatteret, i hvilken retning erhvervet skal udvikle sig. Vi skal finde ud af, hvad landbruget skal producere i fremtiden, siger Tina French Nielsen, byrådsmedlem i Aalborg Kommune og medlem af lokalbestyrelsen for Venstre Nibe, der er medarrangør af arrangementet.

Paneldebat

Tilhørerne skal ikke kun høre på ministeren. Til lejligheden er der sammensat et panel bestående af landmand Jeppe Yde, forstander på Nordjyllands Landbrugsskole, Lundbæk, Erik Poulstrup, slagter Claus Jensen og indehaver af Slagteren og Kokken i Gistrup samt medejer af La Bottega i Aalborg. Jeppe Yde og Claus Jensen vil desuden komme med hver sit oplæg til, hvad landbruget skal producere i fremtiden.

Debatmødet arrangeres af Nordjyllands Landbrugsskole i samarbejde med partiet Venstre i Nibe.

0

Forgiftninger kan stamme fra blanderen

Hvis du oplever køer med forgiftninger på trods af godt foder, generelt sunde køer og høj produktion kan problemet måske stamme fra foderblanderen. Særligt Seko-blandere har voldt problemer ved store mængde foder, oplyser Seges i deres nyhedsbrev.

Dyrlæger med speciale i kvæg

Sønderjysk Kvægpraksis i Løgumkloster var tidligere kendt under navnet Dyrlægecentralen Sydvest. Med det nye navn markeres, at man nu er gået ”all-in” på kvæg.

Kvægets fysik kan måles på bundlinjen

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. For hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der er er specialist og rådgiver indenfor aAa-metoden, der oprindeligt er udviklet i USA, og som bygger på det visuelle match mellem ko og tyr.

Maskinstation og landmænd oplevede ny rotorklipper

Hos Brørup Traktor- & Maskincenter noterer man en stor interesse for en ny model af de irske Major Cyclone rotorklippere, der især er populære til afpudsning af frøgræsmarker. Forleden havde den sydjyske maskinforretning inviteret til demo af rotorklipperen ved Augustenborg på Als, hvor den lokale Midtals Maskinstation fik den afprøvet for landmænd.

Stor interesse for fleksible kalvehytter

Hos Arnes Smedie i Gadbjerg ved Vejle, har man udviklet og producerer sine helt egne typer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet. Og både interessen og efterspørgslen er stor – både blandt professionelle som hobby- og deltidslandbrug.

Græsprotein kan blive en grøn revolution for landbruget

Forleden klippede fødevareminister Mogens Jensen den i anledningen grønne snor til Danmarks første gårdanlæg til bioraffinering af græs. Dernæst blev han og de øvrige knap 100 gæster vist rundt på anlægget, som han mener kan blive en grøn revolution for landbruget.

Nye vogne sørger for foder til 600 malkekøer

Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup valgte Krampe-vogne, der spiller en stor rolle, når høsten af foder-afgrøder til bedriftens 600 malkekøer og opdræt skal håndteres

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.
Side 1 af 68 (1343 artikler)Prev1234567666768Next