bannerPos

Nyvalgte røde og blå MF´ere så på grøn biodiesel

Fra venstre: Anders Jeppesen, Erik Fabricius Mansig, Katrine Storgaard, Malte Larsen, Anne Arhnung og Mona Juul.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
15-11-2019 07:32
De to nyvalgte folketingsmedlemmer, Mona Juul, (C), og Malte Larsen, (S), fik ny, grøn og bæredygtig inspiration med hjem, da de sammen med adm. L&F-direktør Anne Arhnung, lagde vejen forbi Daka´s biodieselsfabrik EcoMotion i Løsning nær Hedensted.
Der blev diskuteret både landbrug, fødevarer, grøn energi og bæredygtighed, da de to nyvalgte folketingspolitikere fra henholdsvis ”blå og rød stue” i Folketinget, Mona Juul, Det Konservative Folkeparti, (C), og Malte Larsen fra Socialdemokratiet, (S), besøgte Daka´s biodieselfabrik EcoMotion nær Hedensted.
Besøget, der foruden Daka i Hedensted, også omfattede et besøg hos Nordic Seeds ved Odder, var kommet i stand via Landbrug & Fødevarer, hvorfra adm. direktør Anne Arhnung også deltog.
Direktør i Daka, Anders Jeppesen, gennemgik virksomheden og dens aktiviteter, herunder især ecoMotion-fabrikken, hvor man i Hedensted producerer 2. generations biodiesel på baggrund af restprodukter fra slagterier og fødevareproduktion. Han blev under besøget og gennemgangen bistået af Erik Fabricius Mansig, forretningsområdechef der står i spidsen for Public Affairs og katrine Storgaard, der er ansvarlig for området ”bæredygtighed” hos Daka.
Og mens mange gennem tiden ofte har set Daka mest som en professionel virksomhed indenfor håndtering og forarbejdning af døde dyr og slagteriaffald, er virksomheden i dag langt mere vidtforgrenet og specialiseret – et budskab Anders Jeppesen, gerne ser udbredt:
-  Vi har ligget under radaren, men vi vil gerne tales om. Vores mission er at bidrage til den globale bæredygtighed.
Daka beskæftiger i alt 260 medarbejdere i hele koncernen, der fordelt på flere fabrikker. Der forarbejdes årligt 500.000 tone råvarer, der leveres af 30.000 kunder. Foruden biodiesel producerer Daka fedt, proteiner og biogas. Der produceres 55 mio. liter biodiesel svarende til omkring 30 procent af iblandingskravet på 5,75 procent i den samlede mængde af brugt diesel i Danmark. En del af produktionen eksporteres dog.
 

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov

Fokus på salg af gården

Skal min gård sælges – eller skal jeg selv blive på den? Og hvad siger potentielle købere? KHL sætter fokus på salg af gårde ved et arrangement den 21. februar

Fælles EU-regler lægger bund under dyrevelfærden

Uden fælles EU-regler ville Danmark bare importere mere dårlig dyrevelfærd til lavpris, siger DDD’s formand, Hanne Knude Palshof.

Økologiens varemærke fylder 30 år i Danmark

Det røde ø-mærke fylder 30 år i år. Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen ved Landbrug & Fødevarer vurderer, at Ø-mærket har været altafgørende for udbredelsen af økologi i Danmark.

- Dyrevelfærd er rigtigt dilemmafyldt

Det er ikke altid indlysende, hvad der tjener dyrevelfærden bedst. Og den må ikke spolere økonomien, siger sjællandsk svineproducent om blandt andet halekupering og kastrektion.

Dyrevelfærd og økonomi går hånd i hånd

Nybygning og ombygning af farestalde vil forbedre både dyrevelfærd og bundlinje.
Side 1 af 55 (1095 artikler)Prev1234567535455Next