bannerPos

Stor interesse for SLF-Nytårskur med Lars Løkke

Det er ikke noget nyt, at Lars Løkke er på besøg i Agerskov Hallen. Her ses statsministeren sammen med SLF-formand Christian Lund fra SLF's nytårskur i 2016.

Henning K. Andersen

09-01-2019 13:45
Der er allerede tilmeldt over 500 til SLF's nytårskur med statsminister Lars Løkke Rasmussen, der løber af stabelen mandag den 14. januar i Agerskov Hallen.

Lars Løkke Rasmussen har tidligere været hovedtaler ved SLFs møder i Agerskov for 3-4 år siden. Det var dengang Landbrugspakken var i støbeskeen og den nuværende regering blev dannet. De budskaber, Lars Løkke kom med om landbrugspakken op til forrige valg, gav nyt mod og håb på, at vilkårene for landbruget kunne forbedres. 

-Der er nu gået 3-4 år siden da, og vi kan glæde os over, at regering og forligspartier har fået gennemført en række forbedringer i vores rammebetingelser. Så det vil jeg glæde mig til at takke statsministeren for, siger Christian Lund. 

Resultater vi kan være stolte af
- Faktisk kan vi være rigtig stolte af den danske landbrugs- og fødevareproduktion, for vi er nok det land i verden, der kan producere mest bæredygtigt og hensynsfuldt over for omgivelserne, når vi måler på klima-belastning, miljøbeskyttelse, hensyn til naturen, lavt antibiotikaforbrug og høj dyrevelfærd. Samtidig skaber vi en samlet eksportværdi på ca. 166 mia. kr. ud over det, vi selv spiser. Det er et grundlag for, at vi har valutaindtjening og vi kan købe udenlandske biler og andre goder til det danske samfund. Samtidig sikrer landbrugs- og fødevaresektoren beskæftigelse til ca. 190.000 mennesker og liv og aktivitet i landdistrikts-Danmark. Det er alt sammen resultater vi i fællesskab kan være stolte af, siger Christian Lund. 

Medaljen har en bagside
Men medaljen har en bagside, ligesom i statsministerens nytårstale. Hos landmændene selv – i primærlandbruget er indtjeningen mange steder for lav til, at man kan opnå et tilstrækkeligt positivt cash-flow og tilstrækkelig økonomisk robusthed, til at klare sig i konkurrencen på langt sigt. Tørkeåret har ikke gjort det bedre. Det påvirker også unge på vej ind i erhvervet. For få unge opnår økonomisk mulighed for at etablere sig i erhvervet, og andre finder det for risikobetonet at kaste sig ud i etablering som selvstændig, mener SLF-formanden. 

Fremtid med muligheder
-Jeg ser frem til at høre statsministerens bud på den fremtidige udvikling. Jeg håber på visionære budskaber og en konstruktiv dialog, der er lige så lovende som for 3-4 år siden.  Jeg håber mange landmænd, medarbejdere og familie og ikke mindst folk, der lever og arbejder i fødevare- og følgeerhverv møder op, og er med til at gøre indtryk på statsministeren. Det betyder noget, og hvis regeringen fortsætter efter valget, har vi allerede startet den gode dialog, slutter Christian Lund. 
 

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next