bannerPos

Stor interesse for SLF-Nytårskur med Lars Løkke

Det er ikke noget nyt, at Lars Løkke er på besøg i Agerskov Hallen. Her ses statsministeren sammen med SLF-formand Christian Lund fra SLF's nytårskur i 2016.

Henning K. Andersen

09-01-2019 13:45
Der er allerede tilmeldt over 500 til SLF's nytårskur med statsminister Lars Løkke Rasmussen, der løber af stabelen mandag den 14. januar i Agerskov Hallen.

Lars Løkke Rasmussen har tidligere været hovedtaler ved SLFs møder i Agerskov for 3-4 år siden. Det var dengang Landbrugspakken var i støbeskeen og den nuværende regering blev dannet. De budskaber, Lars Løkke kom med om landbrugspakken op til forrige valg, gav nyt mod og håb på, at vilkårene for landbruget kunne forbedres. 

-Der er nu gået 3-4 år siden da, og vi kan glæde os over, at regering og forligspartier har fået gennemført en række forbedringer i vores rammebetingelser. Så det vil jeg glæde mig til at takke statsministeren for, siger Christian Lund. 

Resultater vi kan være stolte af
- Faktisk kan vi være rigtig stolte af den danske landbrugs- og fødevareproduktion, for vi er nok det land i verden, der kan producere mest bæredygtigt og hensynsfuldt over for omgivelserne, når vi måler på klima-belastning, miljøbeskyttelse, hensyn til naturen, lavt antibiotikaforbrug og høj dyrevelfærd. Samtidig skaber vi en samlet eksportværdi på ca. 166 mia. kr. ud over det, vi selv spiser. Det er et grundlag for, at vi har valutaindtjening og vi kan købe udenlandske biler og andre goder til det danske samfund. Samtidig sikrer landbrugs- og fødevaresektoren beskæftigelse til ca. 190.000 mennesker og liv og aktivitet i landdistrikts-Danmark. Det er alt sammen resultater vi i fællesskab kan være stolte af, siger Christian Lund. 

Medaljen har en bagside
Men medaljen har en bagside, ligesom i statsministerens nytårstale. Hos landmændene selv – i primærlandbruget er indtjeningen mange steder for lav til, at man kan opnå et tilstrækkeligt positivt cash-flow og tilstrækkelig økonomisk robusthed, til at klare sig i konkurrencen på langt sigt. Tørkeåret har ikke gjort det bedre. Det påvirker også unge på vej ind i erhvervet. For få unge opnår økonomisk mulighed for at etablere sig i erhvervet, og andre finder det for risikobetonet at kaste sig ud i etablering som selvstændig, mener SLF-formanden. 

Fremtid med muligheder
-Jeg ser frem til at høre statsministerens bud på den fremtidige udvikling. Jeg håber på visionære budskaber og en konstruktiv dialog, der er lige så lovende som for 3-4 år siden.  Jeg håber mange landmænd, medarbejdere og familie og ikke mindst folk, der lever og arbejder i fødevare- og følgeerhverv møder op, og er med til at gøre indtryk på statsministeren. Det betyder noget, og hvis regeringen fortsætter efter valget, har vi allerede startet den gode dialog, slutter Christian Lund. 
 

Skal landbruget udvikles eller afvikles?

Landbrugets økonomiske kvaler kommer endnu en gang i fokus, når Danske Halmleverandører afholder generalforsamling onsdag i denne uge.

Vandingsmaskiner og trafiksikkerhed

Vejtrafik og vandingsmaskiner kan være problematisk – og kan skabe farlige situationer

LMO slår omsætningsrekord

Siden fusionen mellem rådgivningsvirksomhederne Også årets indtjening er tilfredsstillende, og virksomheden har nu nået en størrelse, hvor det er muligt at udlodde en rekordstor del af overskuddet til ejerforeningerne.

Tørkesommer har givet stor interesse for vandingsanlæg

Sidste års ekstremt varme og tørre danske sommer, har øget interessen markant for markvanding

Klimafokus på landbrugets fremadrettede dagsorden

LHN så - på generalforsamlingen i Tinglev forleden - tilbage på udfordringsfyldt år i landbruget, og en dagsorden i befolkningen, og blandt politikerne, hvor klimaet får stadig større betydning og indflydelse

Familielandbrugs-formand savner fakta i debatten

Debatten om planteværn, natur og klima var i fokus, da Familielandbruget LRS i Vejle tirsdag holdt generalforsamling, hvor der var genvalg til formand Svend Aage Steenholdt.

Østjysk dyrskue med ny profil

Stort madmarked og børneland er blandt de nye friske tiltag på et anderledes dyrskue i Horsens, hvor visionen er at blive et stort jysk madevent kombineret med traditionelt dyrskue

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Professionel skovservice og naturpleje

Hos Alstrup Skovservice ved Videbæk har man specialiseret sig inden for en bred vifte af skov- og naturpleje-opgaver – blandt andet for Skov- og Naturstyrelsen.

Limousiner indgår samarbejde med forsikringsselskab

Et nyt samarbejde mellem Dansk Limousine Forening og Topdanmark skaber både muligheder, fordele for medlemmerne og stor glæde hos begge parter.
Side 1 af 34 (669 artikler)Prev1234567323334Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer