bannerPos

Toppolitiker indviede nyt østjysk minivådområde

John Ankersen

Journalist
15-04-2019 06:15
Partiet SF´s formand Pia Olsen Dyhr svingede spaden, da et nyanlagt minivådområde syd for Vejle forleden officielt blev indviet
Det har i den seneste tid været meget politisk fokus på, at det ikke går hurtigt nok med etableringen af minivådområder rundt om i landet.
Men at der til gengæld også er ros og anerkendelse fra politisk hold til de landmænd, der enten planlægger, er i gang med - eller allerede har etableret minivådområder, er der også eksempler på.
Beviset på det, kunne opleves hos i går landmand Niels Gundtoft, der har anlagt et 6.200 kvadratmeter stort minivådområde – svarende til godt en halv hektar -  ved landejendommen lidt syd for Vejle. Et projekt, han ifølge oplandskonsulent Aksel Ravn fra KHL, indtil videre selv i første omgang har lagt hele etableringsbeløbet på 400.000 kroner ud for.
Forleden blev den officielle indvielse af minivådområdet så foretaget af partiet SF´s formand Pia Olsen Dyhr, der lagde vejen forbi, og svingede spaden over et gammel drænrør, for at markere, at det det nye minivådområde er en realitet.
-  Minivådområder som dét her er rent win-win for både landbruget og miljøet, lød det fra Pia Olsen Dyhr i forbindelse med indvielsen.
Pia Olsen Dyhr´s besøg og indvielse af Niels Gundtofts minivådområde var første stop af en landbrugstur i det jyske for partiformanden, der efter besøget ved Vejle fortsatte til Foulum, hvor hun sammen med repræsentanter fra Seges og Aarhus Universitet skulle se på græsprotein til foder.
 

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next