bannerPos

V-opbakning til fjernelse af jordskatten

Miljøordfører Erling Bonnesen(V) er klar til at se på en ændring af jordskatten, der hvert år indbringer statskassen 900 millioner kroner. Arkivfoto: Erik Hansen.

Henning K. Andersen

13-08-2018 11:16
Venstres miljøordfører Erling Bonnesen erklærer sig klar til at se på en fjernelse af jordskatten, som både Centrovice og SLF har slået til lyd for.

Årets tørke har kun forværret den økonomiske situation, som dansk landbrug er i, og selv om miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har iværksat en række tiltag, der skal hjælpe landbruget, er der behov for yderligere tiltag. Det er holdningen hos både Centrovice og SLF. Et af de ting, der burde laves om, er jordskatten, der årligt indbriger staten 900 millioner kroner. Det mener Torben Povlsen, formand for Centrovice.

- Pengene bliver taget ud af landbruget, inden man har lavet en bundlinje, og dermed har fundet ud af, om det har været et godt eller skidt år. Så man skal altså betale nogle skatter og afgifter, inden man er kommet ned på bundlinjen. Det findes ikke i andre erhverv, siger han til TV2 Fyn.

Lignende toner lyder fra SLF ovenpå torsdagens krisemøde mellem landbrugsorganisationerne og miljø- og fødevareministeren.

- Vi vil gerne opfordre regeringen til at se meget nøje på de skatter og afgifter, for eksempel ejendomsskatter, som vi landmænd betaler uanset, om vi tjener penge eller ej. Denne type skatter og afgifter udgør op mod en million kroner hjemme på bedriften hos os. Det er mange penge i et år, hvor man er ramt af tørke og lav notering, siger Berith Nissen, der er næstformand i SLF. 

Bonnesen: Oplagt at se på jordskat

Venstres miljøordfører Erling Bonnesen har forståelse for indsigelserne mod de forskellige skatter og afgifter.

- Det er da oplagt at se på jordskatten. Jordskatten kan jo sammenlignes med, hvis en håndværker fik en ekstra skat, inden han tog fat i værktøjerne og begyndte at arbejdet. Det er jo helt urimeligt, og det kan enhver da forstå. På samme måde virker det med jordskatten, at man beskatter landmanden af sit værktøj, inden han går igang, siger Erling Bonnesen(V) til TV2 Fyn og fortsætter:

- På den måde er landmanden bagud på point i konkurrencen, og det dur ikke. hvis landbrugs- og fødevaresektoren skal kunne konkurrere med tyskere, hollændere, polakker og amerikanere om at sælge fødevarer til fx Japan.

Bonnesen pointerer vigtigheden i, at man så hurtigt som muligt får landbruget op i gear igen efter sommerens tørke.

- Vi skal have et landbrug i fremtiden, der kan konkurrere, og producere råvarer til vores store fødevaresektor, der jo producerer nogle af verdens bedste fødevarer og kan sælges verden rundt og skaber masser af arbejdspladser i Danmark. Derfor skal vi også sikre, at vi i fremtiden har et stort, varieret landbrug, som kan levere råvarerne til vores fødevaresektor. 

Ifølge Seges står landbruget til at tabe 6,4 milliarder kroner på grund af sommerens tørke.

 

Antidumping told på gødning forhindrer konkurrence

EU bør se på antidumping tolden på billig østeuropæisk gødning, da toldsatserne ikke bidrager til konkurrence på gødningsmarkedet, mener Søren Laustsen, SLF

Landboformand bremset i at lave minivådområde

Formand for LandboSyd og folketingskandidat for Venstre, Mogens Dall, er stærkt utilfreds med, at han lige nu løber panden mod muren i forsøget på at etablere et næsten to hektar stort minivådområde på en af sine ejendomme i Sønderjylland.

Overlevelsesguide på tørreriet

Efterbehandling af frø, korn og raps er det sidste led i en lang række af arbejdsdage omkring dyrkningen og er for mange en besværlig fase, hvis ikke man har en gylden fremgangsmåde. En forkert behandling kan i værste fald ødelægge avlen, hvilket gør efterbehandlingen til en af de vigtigste faser i processen.

Kollagen fra køer som kosttilskud til landmand

Rigtig mange landmænd, der er slidte og har ømme, stive led spiser bla. produktet aktiv fra Sundhedsshoppen, men hvad de ikke ved er, at de måske selv er leverandør af råmaterialet, idet proteinstoffet kollagen, som er i produktet aktiv, kommer fra tyske og danske køers væv.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Toppolitiker indviede nyt østjysk minivådområde

Partiet SF´s formand Pia Olsen Dyhr svingede spaden, da et nyanlagt minivådområde syd for Vejle forleden officielt blev indviet

Travlhed i nyt jysk skadedyrsfirma

HK Skadedyrsservice er kommet godt fra start. Firmaet beskæftiger sig blandt andet med rottebekæmpelse, der kan være en plage i kornlagre og andre steder, hvor der opbevares foderafgrøder

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.- 6. juli

Mælkeanlæg i farestalden har været en dyr fornøjelse

I anden halvdel af 2018 kostede mælkeanlæg i svinestalden soholderne godt 300 kroner i snit pr. so. Det viser den nyeste opgørelse af DB-tjek.

Dyrskue afprøver teltstald

Arrangørerne af Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa vil i år tilbyde dyrene læ og ly på en helt ny måde i form af teltstald
Side 1 af 37 (723 artikler)Prev1234567353637Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer