bannerPos

Har du en værdig sparringspartner til dine handler og finansiering?

Jørgen Thorø
09-09-2020 13:27

I takt med, at landbrugene bliver større og der samtidig er en voksende volatilitet i de priser, som vi køber og sælger produkter til, er det ekstremt vigtigt med en sparringspartner, du har tillid til. Den økonomiske bundlinje er din løn, og bliver naturligt påvirket af gode og dårlige beslutninger - og at være landmand, indkøbs- og salgschef samt bankmand på samme tid, er der vel dårligt nogle, der kan påtage sig med succes.

Af Jørgen Thorø, KHL

RÅDGIVNING AgroMarkets er netop én af de sparringspartnere, du som landmand kan vælge at bruge til at rådgive dig om det rette tidspunkt for køb og salg af fx el, diesel, gødning, foder m.m. eller finansiering.

AgroMarkets er Danmarks førende på markedsanalyser og –kommentarer. De ejes af 17 DLBR rådgivningsvirksomheder, og har siden 2004 beskæftiget sig med at analysere markedet og komme med anbefalinger til landmanden.

Et hold af erfarne og uvildige analytikere står bag analyserne, og benytter sig af både teknisk og fundamental analyse samt data om trends og momenter for at give dig de bedste købs- og salgsanbefalinger og dermed størst mulig indtjening. De har alle flere års erfaring med analysering af handel med landbrugsråvarer samt renteudvikling.

Markedsrådgivning er stadig et nyt forretningsområde. Det vinder indpas, men kræver samtidig en mental ændring hos landmanden, der tidligere ofte har været styret af mavefornemmelser, når der skulle handles. Men tiderne har ændret sig, og de landmænd, der er medlem hos AgroMarkets kan se, at de tjener penge på at følge AgroMarkets strategier og anbefalinger.

AgroMarkets har i de seneste år gennemgået en positiv udvikling. Der udarbejdes hele tiden efterkalkulation, så man er sikker på, at medlemmerne kan handle bedre end gennemsnittet af andre landmænd.

For at være en del af AgroMarkets, og dermed få adgang til analyser og rådgivning, skal du være abonnent.

 

Hvad får du med et abonnement hos AgroMarkets?

Som abonnent får du løbende opdaterede markedsanalyser, ligesom der vises aktuelle priser på de enkelte råvarer og finansiering. Det er også muligt at bruge prisberegner, som viser om kornhandleren har afregnet til den rigtige pris med grundlag i kornets faktiske renhed og kvalitet.

Det giver også bedre mulighed for at vurdere foderstofhandlerens her-og-nu tilbud, som ofte kommer med kort varsel og gøres for at få en handel i hus. AgroMarkets sender deres handelssignaler via SMS. Her er reglen: Ingen signal – ingen handel. Modsat skal der også handles hurtigt, når der kommer et købs- eller salgssignal.

På finansieringsområdet følger AgroMarkets både valuta og renter tæt. Anbefalingen har siden 2008 været 80 – 100 % variabel rente.

 

Bliv en del af temaet

Ud over anbefalinger for købs- og salgstidspunkter holder AgroMarkets også HandelsErfa-møder, og udarbejder individuelle råvare- og finansieringsstrategier.

En finansieringsstrategi vil fx kunne afløse långivers krav om en lang fast rente. I sådan et tilfælde vil der være penge at spare ved udarbejdelse af en strategi.

I 2019 udsendte AgroMarkets 21 købs- og salgssignaler, som blandt andet førte til salg af foderkorn for høsten 2019 til en gennemsnitspris på 125 kr. pr. hkg. For høsten 2020 er der solgt 75 % af foderhveden for ligeledes i gennemsnit 125 kr. pr. hkg.

Der findes også andre rådgivere på markedet, men her kan vi kun anbefale dig at træffe en beslutning om at benytte så få rådgivere som muligt – rådgivere, der samtidig giver uvildig rådgivning. Dét er rygraden i den rådgivning, du får fra AgroMarkets.

0

Nye vogne sørger for foder til 600 malkekøer

Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup valgte Krampe-vogne, der spiller en stor rolle, når høsten af foder-afgrøder til bedriftens 600 malkekøer og opdræt skal håndteres

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Valtra og Valtec inviterer til traktordemonstration

På torsdag den 17. september inviterer Valtra og Valtec til traktordemonstration ved Toftlund.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.

Har du en værdig sparringspartner til dine handler og finansiering?

I takt med, at landbrugene bliver større og der samtidig er en voksende volatilitet i de priser, som vi køber og sælger produkter til, er det ekstremt vigtigt med en sparringspartner, du har tillid til. Den økonomiske bundlinje er din løn, og bliver naturligt påvirket af gode og dårlige beslutninger - og at være landmand, indkøbs- og salgschef samt bankmand på samme tid, er der vel dårligt nogle, der kan påtage sig med succes.

Udsigt til millioner fra Vestjyllands Andel

Vestjyllands Andel kan præsentere et årsregnskab med et koncernresultat på 87 millioner kroner før skat. Nu lægger bestyrelsen op til at udlodde 50 millioner af overskuddet til medlemmerne..
Side 1 af 67 (1336 artikler)Prev1234567656667Next