bannerPos

Hvad skal din pension gøre for dig?

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
20-11-2018 07:00
SLF holder aftenmøde i Vojens om pension. Kender du din pensionssituation og har du en strategi? Ellers kom og få et par gratis råd med på vejen.

Kom til et spændende aftenmøde hos SLF i Vojens, hvor man sammen med Seges har sat pension på dagsordenen. Måske synes du ikke, at pension er det mest sexede i verdenen - men ikke desto mindre er det vigtigt at have en strategi og sætte penge til side. Også selvom pensionsalderen måske ikke lige er rundt om hjørnet.

Pensionsindbetaling bør være en del af virksomhedens strategi frem for en "To minutter i tolv beslutning". Det handler om dig og din virksomhed. Det handler om din familie. Og det handler om, at du skal sikre dig og dine kære et godt liv fremadrettet. 

Til mødet kan du også høre om ejer- og generationsskifte, og hvad man skal være opmærksom på for at sikre sig bedst muligt ved salg af sin ejendom. Blandt indlægsholderne finder man erhvervspolitisk chef hos Segges, Klaus Kaiser, konsulent i Jura & Skat hos Seges, Malene Dall Hardt Hansen samt SLF-konsulenterne Tommy Henriksen og Christian Lausen.

Mødet finder sted på Billundvej 3 i Vojens tirsdag 27. november kl. 19.30-21.30.  Se program og tilmelding på slf.dk.

0

Forgiftninger kan stamme fra blanderen

Hvis du oplever køer med forgiftninger på trods af godt foder, generelt sunde køer og høj produktion kan problemet måske stamme fra foderblanderen. Særligt Seko-blandere har voldt problemer ved store mængde foder, oplyser Seges i deres nyhedsbrev.

Dyrlæger med speciale i kvæg

Sønderjysk Kvægpraksis i Løgumkloster var tidligere kendt under navnet Dyrlægecentralen Sydvest. Med det nye navn markeres, at man nu er gået ”all-in” på kvæg.

Kvægets fysik kan måles på bundlinjen

Med aAa-metoden tilføjes info om kvægets fysik som et vigtigt parameter til avlen. For hænger kvægbesætningens dyr fysisk godt sammen, påvirker det både sundhed og ydelse – og dermed bundlinjen - i positiv retning. Det mener Joost van der Horst, der er er specialist og rådgiver indenfor aAa-metoden, der oprindeligt er udviklet i USA, og som bygger på det visuelle match mellem ko og tyr.

Maskinstation og landmænd oplevede ny rotorklipper

Hos Brørup Traktor- & Maskincenter noterer man en stor interesse for en ny model af de irske Major Cyclone rotorklippere, der især er populære til afpudsning af frøgræsmarker. Forleden havde den sydjyske maskinforretning inviteret til demo af rotorklipperen ved Augustenborg på Als, hvor den lokale Midtals Maskinstation fik den afprøvet for landmænd.

Stor interesse for fleksible kalvehytter

Hos Arnes Smedie i Gadbjerg ved Vejle, har man udviklet og producerer sine helt egne typer kalvehytter, udebokse og læskure, hvor kvalitet, fleksibilitet og brugervenlighed er i højsædet. Og både interessen og efterspørgslen er stor – både blandt professionelle som hobby- og deltidslandbrug.

Græsprotein kan blive en grøn revolution for landbruget

Forleden klippede fødevareminister Mogens Jensen den i anledningen grønne snor til Danmarks første gårdanlæg til bioraffinering af græs. Dernæst blev han og de øvrige knap 100 gæster vist rundt på anlægget, som han mener kan blive en grøn revolution for landbruget.

Nye vogne sørger for foder til 600 malkekøer

Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup valgte Krampe-vogne, der spiller en stor rolle, når høsten af foder-afgrøder til bedriftens 600 malkekøer og opdræt skal håndteres

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.
Side 1 af 68 (1343 artikler)Prev1234567666768Next