bannerPos

Online-møde om ny ferielov

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
05-08-2020 08:54
Fra den 1. september træder »samtidighedsferie« i kraft. Det betyder, at medarbejdere opsparer 2,08 feriedage pr. måned, som de kan bruge løbende – modsat tidligere, hvor der blev optjent feriepenge for 25 dage, som så først kunne bruges fra 1. maj året efter.
Patriotisk Selskab påpeger i den forbindelse, at man som arbejdsgiver har en hel del, som man skal være opmærksom på med den nye ferielov. Derfor afholder selskabet et online møde for virksomhedsejere og driftsledere med ansvar for medarbejdere. Det sker tirsdag den 1. september klokken 16 til cirka 18 på platformen Microsoft Teams, hvor deltagere vil høre mere om reglerne samt hvilke konkrete tiltag, man skal gøre. 
Deltagere kan blandt andet høre om: Reglerne for ferieoptjening og -afholdelse hele vejen rundt, særlige regler for elever, hvilke ændringer den nye ferielov forudsætter i medarbejdernes ansættelseskontrakter, hvad man skal til at være opmærksom på, når der aftales ferie med medarbejderne, hvilke muligheder man har for at lade medarbejderen »låne« ferie, hvis han/hun ikke har optjent nok på det tidspunkt, hvor ferien skal afholdes, samt behovet for en feriepolitik i virksomheden.
- Har man spørgsmål til den nye ferielov, som der er brug for at få svar på inden den 1. september, er man velkommen til at kontakte juridisk seniorkonsulent Bodil Just eller lønrådgiver Tina Christiansen, lyder det endvidere fra Patriotisk Selskab.
Find mere information om mødet på patriotisk.dk.
 
0

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Valtra og Valtec inviterer til traktordemonstration

På torsdag den 17. september inviterer Valtra og Valtec til traktordemonstration ved Toftlund.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.

Har du en værdig sparringspartner til dine handler og finansiering?

I takt med, at landbrugene bliver større og der samtidig er en voksende volatilitet i de priser, som vi køber og sælger produkter til, er det ekstremt vigtigt med en sparringspartner, du har tillid til. Den økonomiske bundlinje er din løn, og bliver naturligt påvirket af gode og dårlige beslutninger - og at være landmand, indkøbs- og salgschef samt bankmand på samme tid, er der vel dårligt nogle, der kan påtage sig med succes.

Udsigt til millioner fra Vestjyllands Andel

Vestjyllands Andel kan præsentere et årsregnskab med et koncernresultat på 87 millioner kroner før skat. Nu lægger bestyrelsen op til at udlodde 50 millioner af overskuddet til medlemmerne..

Vi skal dele masser af data

Hos svineproduktionen Håstrupgård i trekantområdet vægter man driftssikkerhed og økonomi, og her har man valgt Jysk IT i Billund til at løse opgaven
Side 1 af 67 (1335 artikler)Prev1234567656667Next