Stor interesse for persondatapakker

John Ankersen 09-07-2018 07:00:42
Lisbeth Biltoft Hansen på Vester Kjærgård mellem Brande og Thyregod har fået styr på alle de personfølsomme oplysninger om for eksempel sine ansatte.
Lisbeth Biltoft Hansen på Vester Kjærgård mellem Brande og Thyregod har fået styr på alle de personfølsomme oplysninger om for eksempel sine ansatte. Nu kan kontrollen bare komme an.
DATA Jysk IT i Billund har nu en måneds ventetid for kunder, der bestiller den datasikkerhedspakke, som virksomheden udbyder i samarbejde med TELLUS Advokater. Flere af Jysk ITs medarbejdere har i et par måneder næsten udelukkende hjulpet landmænd og andre kunder med at få deres på det tørre - hvis der nu skulle komme kontrol.
Hvis en arbejdsgiver ikke overholder loven og beskytter persondata som foreskrevet, kan en kontrol udløse bøder på op til 4 procent af virksomhedens omsætning.
Også landbrugsbedrifter skal kunne dokumentere, hvordan der er taget hånd om personfølsomme oplysninger, hvis en kontrol ikke skal udløse en økonomisk katastrofe.
Lisbeth Biltoft Hansen, der driver en svineavlsbedrift med 4 ansatte, lovede tidligt sig selv, at den risiko ville hun ikke udsætte sig selv for. Men hun gruede da for, hvordan hun skulle magte opgaven, for medierne tegnede lidt af et skræmmebillede.
 

Klar på få timer

Og nu er alt så alligevel på plads og i orden - til tiden. I al væsentlighed blev det klaret på nogle få timer. Lisbeth Biltoft Hansen valgte nemlig at benytte sig af Jysk IT og TELLUS Advokaters datasikkerhedspakke.
- Det er bare fedt. Tom Jensen fra Jysk IT kom her og i løbet af tre timer gennemgik vi procedurer for alle de personfølsomme oplysninger på ansatte og på deres pårørende. I tilfælde af uheld eller ulykker har vi telefonnumre på pårørende hængende i stalden, og det skal de informeres om, fortæller Lisbeth.
- Man kan grine af meget af det her, men det er rart at vide, at alle nu er informeret og har accepteret, at vi har deres oplysninger. Da vi først gik i gang, var det let med de skabeloner, der er i datasikkerhedspakken. Alt ligger nu som en genvej på mit skrivebord. Her hentede jeg en skabelon, da der blev ansat nye medarbejdere 1. juni. Så var det bare at tilpasse oplysningerne, fortæller hun.
 

Alle ansatte er informeret

Alle ansatte har fået mails med besked om, hvordan deres oplysninger håndteres, og de har tilsvarende sendt deres accept til Lisbeth.
- Jeg aner ikke, hvordan jeg selv skulle have fået tid til at sætte mig ind i og klare det her. Jeg havde da for eksempel slet ikke tænkt på, at jeg også skal skrive til folk, der sender en uopfordret ansøgning, og bede om lov til at gemme ansøgningen. Nu kom der professionel hjælp fra Jysk IT herud, og jeg er blevet guidet igennem.
Nogle rutiner er ændret. Tidligere havde Lisbeth ikke lås og kode på sin computer, selvom der er personoplysninger på den.
- Det var en simpel ting, men det havde jeg ikke tænkt på, indrømmer hun.
- Jeg var heller ikke klar over, at kontrollen kan finde på at tjekke, om der er datastrømsanalyser både for oplysninger, der findes fysisk, og for dem, der ligger oppe i ”skyen”. Det er rart at vide, hvad der kræves af mig, siger Lisbeth.
Fra nu af gælder det mest om at få slettet oplysninger, der ikke længere er brug for - og så ellers at have sin dokumentation i orden.
Mere end 100 landbrug har fået Jysk ITs datasikkerhedspakke implementeret, men endnu flere kommer med i de kommende uger. Faktisk er der i øjeblikket ca. en måneds ventetid på et besøg af en af Jysk ITs datasikkerhedskonsulenter.
 
Datasikkerhed
-  Jysk IT, som er en del af SAGRO, udbyder datasikkerhedspakken i samarbejde med TELLUS Advokater. Prisen er 4.500 kr. inkl. kørsel, og på ca. 4 timer er håndteringen af persondata om ansatte, ansøgere, kunder, leverandører og lejere sat i system.
-  Datasikkerhedspakkens dokumenter installeres som en genvej på gårdejerens computer, så de er let tilgængelige.
-  Pakken indeholder også 12 gode, konkrete råd om, hvordan virksomheden til enhver tid har sin dokumentation om persondata på plads.
-  Den nye datasikkerhedsforordning trådte i kraft 25. maj i år.
 
 

RDM fylder rundt og er klar til fremtidens udfordringer

23-09-2018 07:00:06

I år runder RDM 140 år – og det blev markeret i forbindelse med årsmødet forleden, der blev holdt i Billund, hvor der også blev sat fokus på avl, økonomi og fremtidig sikring af racen


6.000 gæster besøgte årets Mælkefestival

22-09-2018 07:00:03

Knapt 6.000 gæster lagde vejen forbi Helle Hallen til årets Mælkefestival


New Holland slap alle hestekræfterne løs

21-09-2018 07:00:02

Hele New Hollands traktorprogram, samt egne og andre mærker i markredskaber og maskiner i aktion, da New Holland sammen med tre maskinforretninger holdt markdemonstration ved Toftlund


Gamle racer i ringen

20-09-2018 09:39:05

Karensminde samlede igen i år 3500 gæster til det historiske dyrskue og veteranstævne


Tørkehjælp: Vestjyllands Andel fordeler hele overskuddet

20-09-2018 09:30:40

I første omgang havde Vestjyllands Andel valgt at fordele overskuddet fra sit planteværnsprogram, Agroline, blandt andelshaverne. Nu fordeler koncernen hele sit overskud på 55 millioner kroner.


Samsø-duo er Årets Økologer

20-09-2018 08:53:34

Hester Callaghan og Bjarke Jensen fra Samsø har vundet konkurrencen om at blive Årets Økolog 2018. Otte økologer var nomineret til titlen, og mere end 30.000 danskere har deltaget i afstemningen.


Mejeri arbejder på udvidelse

20-09-2018 07:00:54

Barrit Mejeri sælger mere end 90 procent af produktionen i udlandet, og der arbejdes nu på at lave en linje mere


Vestjysk foderproducent skifter navn

18-09-2018 13:28:21

Agro Korn, der i 2016 blev en del af den britiske koncern AB Agri, skifter navn til Agilia.


Gør malkestalden tiptop

18-09-2018 07:00:29

Vejen til god yversundhed er blandt andet en tiptop malkestald. Men mange steder er den trist, slidt og mørk. Det kan ordnes med god organisering og fokus, mener praktiserende kvægdyrlæge.


Landmand sejrede i Højesteret

18-09-2018 07:00:20

Martin Lund Madsen og Ny Endrupholm A/S fik medhold i, at vej ind over markerne er ulovligt anlagt


Landdistriktsprisen 2018 går til beboerne på Aarø

17-09-2018 12:49:15

et blev beboerne på Aarø, der i dag fik overrakt Landdistriktsprisen 2018 af erhvervsminister Rasmus Jarlov på årets landdistriktskonference i Faaborg.


Landbrugselever skal lære Grindsted-børn om fødevarer

17-09-2018 10:26:48

Lokale skoleelever skal lære at hive i patterne, og se hvad der er inde i et får. Det får de mulighed for til årets Farmerdag på Grindsted Landbrugsskole.


Ny importør af Major-klippere

17-09-2018 07:00:28

Pr. 1. september har Brørup Traktor- & Maskincenter overtaget importen af Major’s store program af græsklippere til såvel landbruget som resten af den grønne sektor.


180 til bedriftsbesøg på kvæggård

16-09-2018 07:00:05

Systematik er et nøgleord i det daglige arbejde med køerne, og samtidig skal hverdagen fungere for familien Walz Jensen. Det var nogle af budskaberne, da LandboSyd i denne uge gennemførte bedriftsbesøg på Rens Mark ved Bylderup Bov.


Spildtid på veje koster landbruget millioner

15-09-2018 07:00:01

Det koster fødevareklyngen op mod en kvart milliard kroner årligt, at fremkommeligheden på de danske veje ikke er god nok, lyder en af konklusionerne i et nyt transportpolitisk udspil fra Landbrug & Fødevarer, der forleden blev præsenteret for transportminister Ole Birk Olesen hos Arla´s afdeling i Taulov nær Fredericia


Nu rykker såning og hvedekvalitet i USA

16-05-2018 13:05:57

Efter en mildest talt træg start på såningssæsonen for hvede i USA har vejret nu ændret sig i en mere positiv retning for de amerikanske hvedeproducenter. Det har resulteret i en overraskende fremgang i ikke kun såning af hvede, men også i den amerikanske hvedekvalitet.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Hvedeprisen banker atter hovedet mod afgørende prisloft

11-01-2018 12:06:06

Fredag udkommer denne måneds USDA-rapport over den globale afgrødeforsyning. Forud for rapportens opgørelse er der overraskende styrke til europæisk hvedepris der lige nu banker mod et vigtigt modstandsniveau i opadgående retning.


Voldsomt skuffende aktivitet på eksportmarkedet for korn

08-01-2018 17:37:13

Den seneste opgørelse over handels­aktiviteten på eksportmarkedet viser en ekstremt skuffende handelsaktivitet med både majs og hvede hen over juledagene.


Hvedeprisen revancherer to ugers nedtur på to dage

05-01-2018 16:20:32

Det så ikke for godt ud for hvedeprisen da handlen for europæisk hvede blev skudt i gang i det nye år. Men de mere prisstærke takter har atter indfundet sig til trods for en stærk euro og skuffende franske eksporttal.


Side 1 af 21 (417 artikler)Prev1234567192021Next

Digitale brochurer

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX – også kaldet ECAvand, som tilsættes dyrenes drikkesystemer, og som er helt ufarligt for dyr og mennesker. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Anlæg og produkt er godkendt af Fødevareministeriet til brug i fødevareproducerende virksomheder og registreret under EU’s biocidforordning under ECHA liste 95 – Ét telefonopkald eller besøg koster ikke noget, men giver bedre vished! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

– troværdig samarbejdspartner i mere end 30 år. Vores viden og vision er at give vore kunder den bedste rådgivning samt kvalitetsprodukter ud fra deres behov, således vi opnår værdiskabende løsninger i fællesskab i den moderne produktion, som landbruget er. Vores aktiviteter dækker over udvikling, produktion, rådgivning i reproduktion, salg og markedsføring. Se vores aktuelle tilbudskatalog ”Svin Maj/Juni” - med masser af gode og spændende tilbud.

Se flere brochurer