bannerPos

Professionel skovservice og naturpleje

Gert Alstrup Jensen og Jette Nielsen ved en af de store skovmaskiner hos Alstrup Skovservice. Foto: John Ankersen

John Ankersen

Journalist
12-03-2019 08:14
Hos Alstrup Skovservice ved Videbæk har man specialiseret sig inden for en bred vifte af skov- og naturpleje-opgaver – blandt andet for Skov- og Naturstyrelsen.

Med næsten 35 års erfaring inden for skov- og naturpleje, er det erfarne kræfter, der står bag Alstrup Skovservice, der fra landejendommen nær Videbæk i Vestjylland, udfører skov- og naturopgaver i hele Jylland.

Bag virksomheden står ejeren, Gert Alstrup Jensen, der blandt andet står for tilbud og rådgivning, mens han på kontoret får hjælp af Jette Nielsen, der sørger for alt det administrative omkring virksomheden, der foruden Gert og Jette har otte ansatte, der kører rundt med skovmaskinerne.

Blandt kunderne er eksempelvis Skov- og Naturstyrelsen, hvor Alstrup Skovservice har tre skovmaskiner man kører fast med. Hér omfatter opgaverne alt fra skovning til flis, tømmer og energitræ.

- Derudover lejer vi arbejdskraft ind udefra eksempelvis skovarbejdere ved arbejde med motorsav, forklarer Gert Alstrup Jensen.

Blandt egne opgaver i Alstrup Skovservice finder man skovning, flisproduktion og afsætning, plantning - herunder læplantning, beplantning af udenomsarealer med videre.

- Vi tilbyder ofte totalløsninger. I forbindelse med eksempelvis læhegn er det typisk en løsning, hvor vi passer læhegnet op til to år efter, at det er etableret, med renholdelse – både hos konventionelle og økologer, forklarer Gert.

Certificeret skovservice

- Vi er en af de første i Danmark, som er blevet SBP certificeret, forklarer Jette Nielsen, der tilføjer at det har krævet måneders koncentreret arbejdsindsats at nå dertil.

Sustainable Biomass Program (SBP) er et unikt certificeringssystem designet til træbaseret biomasse, hovedsagelig i form af træpiller og træflis, der anvendes i store industrielle energiproduktioner.

Gennem udvikling af standarder og processer, giver SBP virksomheder i biomassesektoren mulighed for at påvise overholdelse af lovkrav, regulering og bæredygtighed i forbindelse med træbaseret biomasse anvendt til energiproduktion, herunder indsamling og kommunikation af energi- og kulstofdata.

Formålet med SBP-certificering er derfor at sikre biomassens ansvarlige oprindelse samt at indsamle og formidle troværdige klimadata.  SBP-systemet omfatter certificering af biomasseproducenter, handelsvirksomheder og energiproducenter, som anvender træpiller og flis i deres energiproduktion.

SBP-systemet bygger delvist på FSC-systemet, og SBP accepterer FSC- eller PEFC-certificering som gyldig dokumentation for bæredygtig oprindelse af biomasse. 

Alstrup Skovservice er PEFC CoC certificeret igennem Danske Maskinstationer og Entreprenørens Multisite PEFC sporbarhedscertificering.

-  Det er også et krav fra varmeværker, at den flis, der leveres er certificeret, tilføjer Gert Alstrup Jensen, der leverer flis til fem varmeværker.
 

Få tjekket brønde og udløb

Rådgiver opfordrer til, at foråret blandt andet bruges til at få overblik over, om drænrør skal spules og brønde renses for sand og grus.

Grønt forår hos sydjysk maskinforretning

Maskinforretningen A.P. Jørgensen i Ribe havde forleden inviteret til mini-messe for den grønne sektor.

Danske ægproducenter under pres

Danske supermarkedskæder takker nej til danske buræg, men enkelte kæder takker ja til udenlandske. Det udfordrer danske ægproducenter

Teat- scrubberen fra FutureCow

Teatscrubberen klarer vask, desinfektion, stimulering og tørring af patten i én arbejdsgang. Og den gør det ens hver eneste gang, uanset hvem malkeren er.

Pileurt bør bekæmpes som bjørneklo

Pileurter breder sig, viser ny Momentum-analyse. I otte ud af ti kommuner udkonkurrerer de andre arter. De er blevet indført som prydplanter i de danske haver, men nu er pileurter blevet en invasiv art, der skaber problemer i naturen.

Debuterer på skuet

Det er første gang, Dennis Keller Hansen udstiller på et dyrskue, men der er flere på vej senere på året

Ny bag ploven

Jesper Rusbjerg er fascineret af den gammeldags håndværk og får erfaren rådgivning

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.
Side 1 af 40 (790 artikler)Prev1234567383940Next