bannerPos

Professionel skovservice og naturpleje

Gert Alstrup Jensen og Jette Nielsen ved en af de store skovmaskiner hos Alstrup Skovservice. Foto: John Ankersen

John Ankersen

Journalist
12-03-2019 08:14
Hos Alstrup Skovservice ved Videbæk har man specialiseret sig inden for en bred vifte af skov- og naturpleje-opgaver – blandt andet for Skov- og Naturstyrelsen.

Med næsten 35 års erfaring inden for skov- og naturpleje, er det erfarne kræfter, der står bag Alstrup Skovservice, der fra landejendommen nær Videbæk i Vestjylland, udfører skov- og naturopgaver i hele Jylland.

Bag virksomheden står ejeren, Gert Alstrup Jensen, der blandt andet står for tilbud og rådgivning, mens han på kontoret får hjælp af Jette Nielsen, der sørger for alt det administrative omkring virksomheden, der foruden Gert og Jette har otte ansatte, der kører rundt med skovmaskinerne.

Blandt kunderne er eksempelvis Skov- og Naturstyrelsen, hvor Alstrup Skovservice har tre skovmaskiner man kører fast med. Hér omfatter opgaverne alt fra skovning til flis, tømmer og energitræ.

- Derudover lejer vi arbejdskraft ind udefra eksempelvis skovarbejdere ved arbejde med motorsav, forklarer Gert Alstrup Jensen.

Blandt egne opgaver i Alstrup Skovservice finder man skovning, flisproduktion og afsætning, plantning - herunder læplantning, beplantning af udenomsarealer med videre.

- Vi tilbyder ofte totalløsninger. I forbindelse med eksempelvis læhegn er det typisk en løsning, hvor vi passer læhegnet op til to år efter, at det er etableret, med renholdelse – både hos konventionelle og økologer, forklarer Gert.

Certificeret skovservice

- Vi er en af de første i Danmark, som er blevet SBP certificeret, forklarer Jette Nielsen, der tilføjer at det har krævet måneders koncentreret arbejdsindsats at nå dertil.

Sustainable Biomass Program (SBP) er et unikt certificeringssystem designet til træbaseret biomasse, hovedsagelig i form af træpiller og træflis, der anvendes i store industrielle energiproduktioner.

Gennem udvikling af standarder og processer, giver SBP virksomheder i biomassesektoren mulighed for at påvise overholdelse af lovkrav, regulering og bæredygtighed i forbindelse med træbaseret biomasse anvendt til energiproduktion, herunder indsamling og kommunikation af energi- og kulstofdata.

Formålet med SBP-certificering er derfor at sikre biomassens ansvarlige oprindelse samt at indsamle og formidle troværdige klimadata.  SBP-systemet omfatter certificering af biomasseproducenter, handelsvirksomheder og energiproducenter, som anvender træpiller og flis i deres energiproduktion.

SBP-systemet bygger delvist på FSC-systemet, og SBP accepterer FSC- eller PEFC-certificering som gyldig dokumentation for bæredygtig oprindelse af biomasse. 

Alstrup Skovservice er PEFC CoC certificeret igennem Danske Maskinstationer og Entreprenørens Multisite PEFC sporbarhedscertificering.

-  Det er også et krav fra varmeværker, at den flis, der leveres er certificeret, tilføjer Gert Alstrup Jensen, der leverer flis til fem varmeværker.
 

Skal landbruget udvikles eller afvikles?

Landbrugets økonomiske kvaler kommer endnu en gang i fokus, når Danske Halmleverandører afholder generalforsamling onsdag i denne uge.

Vandingsmaskiner og trafiksikkerhed

Vejtrafik og vandingsmaskiner kan være problematisk – og kan skabe farlige situationer

LMO slår omsætningsrekord

Siden fusionen mellem rådgivningsvirksomhederne Også årets indtjening er tilfredsstillende, og virksomheden har nu nået en størrelse, hvor det er muligt at udlodde en rekordstor del af overskuddet til ejerforeningerne.

Tørkesommer har givet stor interesse for vandingsanlæg

Sidste års ekstremt varme og tørre danske sommer, har øget interessen markant for markvanding

Klimafokus på landbrugets fremadrettede dagsorden

LHN så - på generalforsamlingen i Tinglev forleden - tilbage på udfordringsfyldt år i landbruget, og en dagsorden i befolkningen, og blandt politikerne, hvor klimaet får stadig større betydning og indflydelse

Familielandbrugs-formand savner fakta i debatten

Debatten om planteværn, natur og klima var i fokus, da Familielandbruget LRS i Vejle tirsdag holdt generalforsamling, hvor der var genvalg til formand Svend Aage Steenholdt.

Østjysk dyrskue med ny profil

Stort madmarked og børneland er blandt de nye friske tiltag på et anderledes dyrskue i Horsens, hvor visionen er at blive et stort jysk madevent kombineret med traditionelt dyrskue

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Professionel skovservice og naturpleje

Hos Alstrup Skovservice ved Videbæk har man specialiseret sig inden for en bred vifte af skov- og naturpleje-opgaver – blandt andet for Skov- og Naturstyrelsen.

Limousiner indgår samarbejde med forsikringsselskab

Et nyt samarbejde mellem Dansk Limousine Forening og Topdanmark skaber både muligheder, fordele for medlemmerne og stor glæde hos begge parter.
Side 1 af 34 (669 artikler)Prev1234567323334Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer