bannerPos

Skovdyrkerne udgiver temahæfte om skovflis

Skovflis er populært, og nu har Skovdyrkerne udgivet et temahæfte, der giver indsigt i skovflis og dets potentiale.
22-10-2020 11:05

UDGIVELSE Flis er en udbredt biomasse-kilde i Danmark – ikke mindst i varmesektoren. Og midt i en tid med klimafokus og politisk interesse, har Skovdyrkerne netop udgivet et temahæfte om skovflis. Hæftet giver indblik i den danske bæredygtige flisproduktion og svarer på, hvordan flisen modvirker klimaforandringer, lyser det i en pressemeddelelse fra Skovdyrkerne.

Skovflis er et restprodukt i forbindelse med produktionen af først og fremmest gavntræ, der blandt andet bruges i møbelproduktion og i bygninger. Hæftet har fået titlen ”Skovflis – Et af skovbrugets vigtigste produkter” og er netop blevet udgivet og er udarbejdet af VidenCenter Flis, som er Skovdyrkernes interne udviklings- og kompetencedenter indenfor alle aspekter af skovflis. Hæftet udsendes til alle Skovdyrkernes medlemmer – og kan ses af alle interesserede på www.skovdyrkerne.dk/skovflis

De Danske Skovdyrkerforeninger tæller 4.400 skovejende medlemmer.

0

EU-politikere så på grisetransport

To EU-politikere på grisetransport til Padborg forleden: Kan dyr transporteres over otte timer? – Det var det spørgsmål de to søgte svaret på forleden, hvor de var med på grisetransport fra Fyn til DTL A/S i Padborg – grise der skulle videre til Tyskland.

Nyt malkeanlæg skulle være arbejdsmiljøvenligt og enkelt

Stor sydvestjysk mælkeproducent gik fra en malkekarrusel til et 2x24 side by side malkeanlæg. Teknikken er monteret i en lun og tør kælder - afskærmet fra malkestaldens fugtige miljø.

Undgå lungebetændelse hos kalvene

Efteråret er over os, og inden længe kommer vinteren. Med den kommer også de kolde træk-vinde i stalden, som kan resultere i forkølelse og lungebetændelse hos kalvene.

Hurtig udrykning reddede brunsten hos køerne

Med 45 ansatte har Jysk IT styrken til at hjælpe, når systemerne svigter. Som eksempelvis i kvægstalde ved overvågning af brunst hos køerne

Ny fodergrab til automatisk fodersystem

Lely introducerer en ny fodergrab til det automatiske fodersystem Lely Vector.

Kom og spark (h)jul-dæk hos MI

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) åbner dørene til deres 1200 kvadratmeter store udstilling for landmænd som trænger til at sparke dæk fra nu og frem mod jul – blandt andet på det brede program inden for Kuhn, der som bekendt omfatter fuldfoderblandere til kvæg.

Husdyrauktion – nu med afstand og mundbind

Corona-restriktioner på Husdyrauktionen i Brørup. I lighed med krav om brug af mundbind i butikker og butikscentre, er der indført krav om brug af mundbind ved ophold i alle indendørs haller tilknyttet Brørup Husdyrauktion.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.
Side 1 af 74 (1480 artikler)Prev1234567727374Next