bannerPos

Skoveksperter giver bud på skovens mange muligheder

Oplev skoveksperterne Claus Hemmingsen (foto) og Jesper Nørgaard Petersen fortælle under overskriften ”Hvad kan jeg bruge min skov til?” på generalforsamlingen i Skovejerforeningen for Vejle Ådal og Vejle Fjord.

Redaktionen

06-03-2019 07:23
Skovejere kan blive klogere på de mange muligheder en skov rummer, når Skovejerforeningen for Vejle Ådal og Vejle Fjord holder generalforsamling i denne uge.

Skovejerforeningen for Vejle Ådal og Vejle Fjord har plantet et solidt program i forbindelse med foreningens generalforsamling på torsdag den 7. marts fra kl. 19.30 - 21.00. På Vejle Bibliotek kan skovejere og andre interesserede opleve et indlæg fra de to skovfogeder Claus Hemmingsen fra LiebhaverSkovfogeden og Jesper Nørgaard Petersen fra Skovdyrkerne i Vejle. Der er fri adgang for alle interesserede til arrangementet.

Emnet for indlægget er ”Hvad kan jeg bruge min skov til?”, og de to erfarne skovfogeder vil fortælle, hvordan du kombinerer de værdier og de formål, som du sætter højest som skovejer, og samtidig får udnyttet det fulde potentiale af din skov.

Uanset om du har skov med jagt for øje, har fokus på produktion, biodiversitet eller rekreative formål, så viser Claus Hemmingsen og Jesper Nørgaard Petersen dig, hvordan de mange forskellige formål kan forenes i din skov. Deltagerne vil også få et indblik i mulighederne for at plante sin egen skov.

Skovejere får større indflydelse

Skovejerforeningen for Vejle Ådal og Vejle Fjord er en interesseorganisation for alle skovejere i Vejle Kommune, og formand Jens Grøn håber, at det spændende program til generalforsamlingen får interessen for foreningen og medlemstallet til at gro.

- Vi har en fin opbakning blandt skovejerne i Vejle Kommune og oplever stor entusiasme hos vores medlemmer, men vi har plads til flere medlemmer. Det vil gøre skovejernes fællesstemme endnu større, når vi sidder med ved bordet, hvor beslutningerne bliver taget.

Opbakningen er vigtig for foreningens indflydelse, for vi varetager skovejerne i Vejle Kommunes interesser, siger Jens Grøn.
Foreningen er talerør for skovejerne i hele Vejle Kommune. Skovejerforeningen for Vejle Ådal og Vejle Fjord er en del af den ”formandsgruppe” af interessenter, som Vejle Kommune har nedsat i forbindelse med en erhvervs- og udviklingsstrategi for Vejle Ådal- og Vejle Fjord-området.

Læs mere om Skovejerforeningen for Vejle Ådal og Vejle Fjord på foreningens hjemmeside skovejerforeningvejle.dk.

 

Få tjekket brønde og udløb

Rådgiver opfordrer til, at foråret blandt andet bruges til at få overblik over, om drænrør skal spules og brønde renses for sand og grus.

Grønt forår hos sydjysk maskinforretning

Maskinforretningen A.P. Jørgensen i Ribe havde forleden inviteret til mini-messe for den grønne sektor.

Danske ægproducenter under pres

Danske supermarkedskæder takker nej til danske buræg, men enkelte kæder takker ja til udenlandske. Det udfordrer danske ægproducenter

Teat- scrubberen fra FutureCow

Teatscrubberen klarer vask, desinfektion, stimulering og tørring af patten i én arbejdsgang. Og den gør det ens hver eneste gang, uanset hvem malkeren er.

Pileurt bør bekæmpes som bjørneklo

Pileurter breder sig, viser ny Momentum-analyse. I otte ud af ti kommuner udkonkurrerer de andre arter. De er blevet indført som prydplanter i de danske haver, men nu er pileurter blevet en invasiv art, der skaber problemer i naturen.

Debuterer på skuet

Det er første gang, Dennis Keller Hansen udstiller på et dyrskue, men der er flere på vej senere på året

Ny bag ploven

Jesper Rusbjerg er fascineret af den gammeldags håndværk og får erfaren rådgivning

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.
Side 1 af 40 (790 artikler)Prev1234567383940Next