bannerPos

Skoveksperter giver bud på skovens mange muligheder

Oplev skoveksperterne Claus Hemmingsen (foto) og Jesper Nørgaard Petersen fortælle under overskriften ”Hvad kan jeg bruge min skov til?” på generalforsamlingen i Skovejerforeningen for Vejle Ådal og Vejle Fjord.

Redaktionen

06-03-2019 07:23
Skovejere kan blive klogere på de mange muligheder en skov rummer, når Skovejerforeningen for Vejle Ådal og Vejle Fjord holder generalforsamling i denne uge.

Skovejerforeningen for Vejle Ådal og Vejle Fjord har plantet et solidt program i forbindelse med foreningens generalforsamling på torsdag den 7. marts fra kl. 19.30 - 21.00. På Vejle Bibliotek kan skovejere og andre interesserede opleve et indlæg fra de to skovfogeder Claus Hemmingsen fra LiebhaverSkovfogeden og Jesper Nørgaard Petersen fra Skovdyrkerne i Vejle. Der er fri adgang for alle interesserede til arrangementet.

Emnet for indlægget er ”Hvad kan jeg bruge min skov til?”, og de to erfarne skovfogeder vil fortælle, hvordan du kombinerer de værdier og de formål, som du sætter højest som skovejer, og samtidig får udnyttet det fulde potentiale af din skov.

Uanset om du har skov med jagt for øje, har fokus på produktion, biodiversitet eller rekreative formål, så viser Claus Hemmingsen og Jesper Nørgaard Petersen dig, hvordan de mange forskellige formål kan forenes i din skov. Deltagerne vil også få et indblik i mulighederne for at plante sin egen skov.

Skovejere får større indflydelse

Skovejerforeningen for Vejle Ådal og Vejle Fjord er en interesseorganisation for alle skovejere i Vejle Kommune, og formand Jens Grøn håber, at det spændende program til generalforsamlingen får interessen for foreningen og medlemstallet til at gro.

- Vi har en fin opbakning blandt skovejerne i Vejle Kommune og oplever stor entusiasme hos vores medlemmer, men vi har plads til flere medlemmer. Det vil gøre skovejernes fællesstemme endnu større, når vi sidder med ved bordet, hvor beslutningerne bliver taget.

Opbakningen er vigtig for foreningens indflydelse, for vi varetager skovejerne i Vejle Kommunes interesser, siger Jens Grøn.
Foreningen er talerør for skovejerne i hele Vejle Kommune. Skovejerforeningen for Vejle Ådal og Vejle Fjord er en del af den ”formandsgruppe” af interessenter, som Vejle Kommune har nedsat i forbindelse med en erhvervs- og udviklingsstrategi for Vejle Ådal- og Vejle Fjord-området.

Læs mere om Skovejerforeningen for Vejle Ådal og Vejle Fjord på foreningens hjemmeside skovejerforeningvejle.dk.

 

Skal landbruget udvikles eller afvikles?

Landbrugets økonomiske kvaler kommer endnu en gang i fokus, når Danske Halmleverandører afholder generalforsamling onsdag i denne uge.

Vandingsmaskiner og trafiksikkerhed

Vejtrafik og vandingsmaskiner kan være problematisk – og kan skabe farlige situationer

LMO slår omsætningsrekord

Siden fusionen mellem rådgivningsvirksomhederne Også årets indtjening er tilfredsstillende, og virksomheden har nu nået en størrelse, hvor det er muligt at udlodde en rekordstor del af overskuddet til ejerforeningerne.

Tørkesommer har givet stor interesse for vandingsanlæg

Sidste års ekstremt varme og tørre danske sommer, har øget interessen markant for markvanding

Klimafokus på landbrugets fremadrettede dagsorden

LHN så - på generalforsamlingen i Tinglev forleden - tilbage på udfordringsfyldt år i landbruget, og en dagsorden i befolkningen, og blandt politikerne, hvor klimaet får stadig større betydning og indflydelse

Familielandbrugs-formand savner fakta i debatten

Debatten om planteværn, natur og klima var i fokus, da Familielandbruget LRS i Vejle tirsdag holdt generalforsamling, hvor der var genvalg til formand Svend Aage Steenholdt.

Østjysk dyrskue med ny profil

Stort madmarked og børneland er blandt de nye friske tiltag på et anderledes dyrskue i Horsens, hvor visionen er at blive et stort jysk madevent kombineret med traditionelt dyrskue

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Professionel skovservice og naturpleje

Hos Alstrup Skovservice ved Videbæk har man specialiseret sig inden for en bred vifte af skov- og naturpleje-opgaver – blandt andet for Skov- og Naturstyrelsen.

Limousiner indgår samarbejde med forsikringsselskab

Et nyt samarbejde mellem Dansk Limousine Forening og Topdanmark skaber både muligheder, fordele for medlemmerne og stor glæde hos begge parter.
Side 1 af 34 (669 artikler)Prev1234567323334Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer