bannerPos

Stadig muligt at søge tilskud til skovrejsning

Søren Paludan, Paludan Landskabskonsulent
07-07-2020 06:59

Tilskud skovrejsning ansøgningsfrist er 20. september 2020, lyder opfordringen fra Søren Paludan, Paludan landskabskonsulent

SKOV Det kan stadig nås at søge tilskud til skovrejsning. Fristen er 20. september i år. Der skal foreligge en VVM inden der søges, og med en forstående ferieperiode for sagsbehandlerne, er det sidste udkald for at gøre klar til ansøgning.

Der er kommet flere penge på ordningen 70 millioner er afsat til årets ansøgninger. Der er en politisk vilje til at alle ansøgere der opfylder kravene skal kunne få tilskud. Der er 2 år til at gennemføre projektet. Tilskud til løvskov og skovbryn 32.000 kroner pr. hektara og til nåletræ 16.000 kroner pr. hektar.

Kravet er, at minimum 2,0 hektar landbrugsareal skal tilplantes. Arealtilskud kan bibeholdes.

I delvandoplande der opfylder reduktionsmålet for kvælstofudvaskning kan der fås arealtilskud uden bagkant. I de øvrige dele af landet kan fås areal-tilskud i en 5-årig periode. Det sidste er nyt og betyder, at mange der ikke har kunnet opnå tilskud tidligere, nu kan få det.

- Vi har alle et ansvar hvis vor klode skal overleve, tænk på klimaet. Som jordejer kan man gøre en forskel ved at plante træer. Når du har besluttet at plante så undgå kedelige og måske billige standardløsninger,  siger Søren Paludan, Paludan Landskabskonsulent.

Jagt- og produktionsskov

Søren Paludan nævner en ny opgave han ikke har fået tidligere. En fynsk svineproducent har bedt om oplæg til hvordan en 10 hektar kombineret jagt- og produktionsskov skal se ud.

Om 20 år er efterspørgslen på træ firedoblet, vurderer han. Prisen på træ kommer til at stige. Skov er måske en af de bedste investeringer man kan lave. Nåletræ akkumulerer dobbelt så meget masse og CO2 som løvtræ. Der skal bruges meget nåletræ i fremtidens byggeri. Et bud kan være at der med en omdrift på 40-50 år, let står en værdi i ens nåleskov på 200.000 kroner pr. hektar. Måske det reelt er 5.000 kroner pr. år suppleret med arealtilskud. Det er måske tankespind, men det er måske også sådan virkeligheden bliver. Spar op til pension, til dine børn eller børnebørn, finansieret af tilskud og samtidig hjælper du klimaet kan man ønske sig det bedre?

Til slut nævner Søren, som har arbejdet med skovrejsning i 25 år, at han aldrig har oplevet nogen fortryde deres valg.

- En af mine kunder, Claus Bay, plantede jeg 2 hektar skov for i 1999. Nu 21 år senere i 2020, har jeg lige plantet 3 hektar skov for ham på hans nye ejendom på Fyn. Claus driver en stor gård og er økonomisk meget bevidst, siger Søren Paludan.

-  De penge jeg brugte på at plante skov i 1999, er de bedste penge jeg nogensinde har brugt, siger Claus Bay, derfor skal jeg selvfølgelig også have skov på min nye ejendom. Claus Bay, som mener at skov er en investering for livet.

jba

 

Gode skovråd

8 gode råd til en spændende og varieret skov:

Brug 15-20 % af skoven til nåletræ

Plant i krumme linjer

Etabler et godt sporsystem fra dag et, det er herfra du oplever skoven

Brug mindst 3 forskellige arter i hver bevoksning

Sammensæt skoven af mange og varierende bevoksninger løv, nål, hurtig, langsom.

Lav indblandingsgrupper ex nåletræsgrupper i egeskoven

Sørg for underplantning med ex hassel så brombær og brændenælder undgås

Få et artsrigt skovbryn, det giver stor biodiversitet, og overvej frugttræer i brynet.

0

LandboSyd åbner afdeling på Fyn

Der bliver nu hårdere konkurrence om både medarbejdere og rådgivningskunder på Fyn. Sønderjyske LandboSyd går nemlig nu i clinch med Velas og åbner kontor med fokus på økonomirådgivning på Fyn.

Byer og skov vokser, landbrugslandet skrumper

Af Peter Bohsen Jensen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

Snitter måler græsudbytte til grovfoderlageret

SLF arbejder sammen med Seges og flere landboforeninger om at højne grovfoderproduktionen fra mark til lager. Landmand Eigil Miang ved Rødding deltager i projektet, og for få uger siden fik han snittet græs, der blev målt til brug for lagerregistrering.

Udstillere glæder sig til Agromek 2021

Blandt udstillere på næste års Agromek 2021 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene

Såmaskine med nye features

Kuhn fortsætter udviklingen af universalsåmaskinen Espro – senest med det nye system VistaFlow, der gør det lettere at styre og omstille såmaskinen til forskellige opgavetyper

To gange Axial Flow tog sig af vinterbyggen

Forleden blev to Case IH mejetærskere og en nyindkøbt sneglevogn startet op på markerne hos Pedersminde, hvor det i første omgang var vinterbyggen, der skulle i hus.

Vinterbyggen kom i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus forleden, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 pct. i årene 2015-19.

Automatisk hurtigskift letter maskinførernes hverdag

EC-Oil, Engcons automatiske hurtigskiftsystem, gør i kombination med en tiltrotator og hydraulisk redskaber en stor forskel i maskinførerens hverdag, men også for gravebranchen generelt i form af øget effektivitet og sikkerhed. Fordele der har betydet, at Engcon har valgt at gøre EC-Oil tilgængeligt for så mange som muligt ved at gøre det til standard i forbindelse med køb af tiltrotator med DC2 styresystem og O-Safe hurtigskift medfølger EC-Oil.

Hvad vi lærte af Covid 19

Livestream, videomøder, rundvisning og selvstudie var nogle af de metoder, rådgivningsvirksomheden Sagro tyede til, da landet lukkede ned i forbindelse med corona-krisen
Side 1 af 64 (1271 artikler)Prev1234567626364Next