bannerPos

Sukkerfabrikken søger modtagere af afgiftspenge

Nordic Sugar mangler kontooplysninger på en megen lang række af tidligere sukkerroedyrkere.. Billedet fra 1999, hvor fynske sukkerroer er på vej ind på den daværende Assens Sukkerfabrik. Foto: Anders Kurt Simonsen

Camilla Bønløkke

Journalist (Svineproduktion)
04-12-2018 08:12

Selv om det er en gammel sag, så ligger der for meget betalt afgift at vente for en del fynske sukkerroedyrkere. Tilbagebetalingen omfatter i alt 6.300 dyrkere i hele landet, og det kan dreje sig om lige fra 90 kroner til 215.000 kroner – eller et samlet beløb på 80,9 millioner kroner inklusive renter, som EU uretsmæssigt pålagde i produktionsafgift for leveret sukker i årene fra 1999 til 2001.

Nordic Sugar A/S gennemførte den 25. oktober tilbagebetaling af produktionsafgifterne til mange af de pågældende sukkerroedyrkere, men der mangler imidlertid kontooplysninger på en lang række af de daværende sukkerroedyrkere.

Derfor offentliggøres nu navnene på de sukkerroedyrkere, som Nordic Sugar A/S ikke har kunnet gennemføre tilbagebetaling til.

Så hvis du eller tidligere ejere af en bedrift måske har penge til gode, så opfordres du derfor til at løbe listen igennem på Landbrugsstyrelsens hjemmeside. 

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.

Forårshilsen fra en tredobbelt glad landmand

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

- Nye MRSA-regler rammer helt skævt

En ny bekendtgørelse lægger op til, at de stramninger, som svineproducenterne skal leve op til for at minimere risiko for spredning af MRSA-bakterier, rammer de økologiske besætninger, som stort set ingen MRSA-har, hårdt.

Renseri bygges op igen

Danish Agro vil bevare et renseri i den brandhærgede afdeling i Sdr. Hygum ved Rødding

Avler for at få vinderdyr

Familien Olesen og Birkelygaard Jersey er naturligvis klar til at deltage på skuet i Aabenraa

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Sagro har opdaget, at at SKAT ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

SLF holdt klimamøde med Venstre-politikere

Klima var på dagsordenen, da SLF mandag havde valgmøde med tre Venstrepolitikere i Billund. Tiden er ikke til at sende dansk landbrug nye store regninger, lød det blandt andet fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Statsministeren åbner årets Ferguson dage

Lars Løkke Rasmussen besøger Danmarks Ferguson Museum 25. maj.
Side 1 af 39 (767 artikler)Prev1234567373839Next