bannerPos

Kosttilskud hjalp en minkavler

Minkavler Ib Nielsen, Ikast, har efter han begyndte at spise kosttilskud, ikke længere problemer med ømme led.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
17-11-2018 07:00
Minkavler med 15.000 minktæver blev ømme knæ, hofter og skulder kvit, da han begyndte at spise kosttilskud.

Ib Nielsen, som driver Uhr Mink ved Ikast, havde efterhånden affundet sig med at have ondt i hele kroppen, da han begyndte at spise kosttilskud.

Det var knæ, hofter, skuldre, albuer og iskiasnerven den var gal med. Og allerede året forinden havde han læst om en anden minkavler, Agner Feder, som havde haft lignende skavanker, som han nu var blevet kvit ved hjælp af kosttilskud.

- Jeg havde været til læge og fået at vide, at jeg var slidt, og skulle lade være med at arbejde for meget, hvilket er umådelig svært, når der er nok at se til, fortæller Ib Nielsen.

Han kontaktede Kirsten Bak Hansen fra Sundhedsshoppen, som satte ham til at spise tre forskellige produkter.

- Efter at jeg kom i gang med produkterne, gik der et par måneder, og selvom jeg ikke troede på det, så har jeg ikke haft ondt siden jeg startede, så jeg er rigtig glad for at jeg langt om længe tog mig sammen til at komme i gang med at gøre noget godt for mit helbred. Jeg er jo kun 52 år og skal gerne holde mange år endnu, siger Ib Nielsen.

I dag er den tidligere kvægavler, som i dag producerer mellem 80.000 og 90.000 minkskind om året – blandt andet prikkede Jaguar, gået ned på at spise kosttilskud 2-3 gange om ugen.

Sundhedsshoppen kan findes på Agromek sammen med Nordic Stald Kemi, stand J-7160
 

Flere støttesager i klemme

Et par bøvlede støttesager har på det seneste sat en stopper for lysten til at søge yderligere EU-tilskud, siger Anders Laustsen.

Støtte har fulgt væksten på kvægbedrift

Anders Laustsen har i takt med udvidelser af sin økologiske bedrift gjort brug af tilskudsordninger fra EU, men han mener, at EU-støtten til landbruget helt bør fjernes.

Nordisk tang skal testes i danske besætninger

Udenlandske forsøg har tidligere vist, at tang kan hæmme metanproduktionen i køernes vom. Nu skal der dyrkes tang herhjemme, som skal forarbejdes og i sidste ende tilsættes kvægfoderet i danske besætninger.

Økologisk Landbrug har udviklet sig både i kraft og på trods af EU

Økologisk landbrug i Danmark har nydt godt at direkte tilskud fra CAP’en (EU’s Fælles Landbrugspolitik)

Tilskudspuljer favoriserer de store på bekostning af de små

Det var meget bedre, hvis alle tilskudsmidler fra EU’s landbrugspolitik faldt som direkte udbetalinger ligesom i gamle dage, siger Christian Bejer Petersen.

EU-støtte sikrer luft i økonomien og overlevelsesevne

Debelgaard ved Brørup ville have gjort alle de samme investeringer, også uden støtte fra Landdistriktsprogrammets tilskudspuljer. Men tilskuddene har sikret bedre vilkår i banken.

Så på efterafgrøder som en del af klimaløsningen

Herning-Ikast Landboforening og Sagro inviterede til dialog om løsninger, da to lokale folketingspolitikere fra partiet Venstre, lagde vejen forbi.

Samsø vil vise den cirkulære vej

På Samsø er man langt med den cirkulære økonomi i samspillet mellem fødevareproduktion og forbrug – men der er stadig et stykke vej til mål, indrømmer Knud Tybirk, der er projektleder for Biosamfund Samsø.

Insekter som foder og fødevarer

Det kan blive insekter og larver, der kan blive en af fremtidens løsninger på en mere bæredygtig og klimavenlig fødevare-udfordring. Hos Teknologisk Institut arbejder man intenst med insekter til både foder og fødevarer.

Cirkulær økonomi på globalt plan

Den cirkulære økonomi er vejen frem, hvis kloden skal i balance globalt – og Danmark er med helt fremme, fastslog Claus Stig Pedersen, der er direktør for bæredygtighed og Public Affairs i den danske virksomhed Novozymes, og som var blandt indlægsholderne ved Frejs Fødevarekonference.
Side 1 af 53 (1051 artikler)Prev1234567515253Next