bannerPos

Alle svineproducenter inviteres til debat om bæredygtighed

Der er brug for mere debat om bæredygtighed og klima med sigte på landmænd, mener formand for Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg.

Henning K. Andersen

07-05-2019 18:13
Hvordan opnår man klimaneutralitet i sin svineproduktion, og hvilke markedsperspektiver er der ved bæredygtighed?

Det kommer under luppen, når Danske Svineproducenter senere på måneden holder bæredygtighedsdebat i Fredericia.

- Store danske virksomheder, blandt andet Danish Crown, har valgt ”at gå klimavejen”, som de selv udtrykker det, men hvad vil det sige? Helt håndgribeligt indebærer det, at danske svineproducenter skal opfylde en række krav til produktion og dokumentation. Men bæredygtighed er også et moderigtigt ord, der bruges i flæng i mange forskellige sammenhænge, og det kan være svært at vide, hvad det egentlig betyder i landbrugsmæssig sammenhæng. 

- Ydermere er den nye tendens ikke noget, der er vokset op fra landbrugets græsrødder men tvært imod noget, der kommer oppe fra landbrugets etablerede organisationer og andelsselskaber. En debat i landmandshøjde falder derfor på et tørt sted, og det er oplagt for os i Landsforeningen Danske Svineproducenter at tage hul på netop den debat.

Sådan lyder det fra formand for Danske Svineproducenter Kim Heiselberg forud for et debatmøde om bæredygtighed, som foreningen afholder mandag den 27. maj i Fredericia. 

- Mødet er for alle svineproducenter, understreger Kim Heiselberg, som forklarer, at foreningen hermed har valgt en ny form for det, der tidligere var foreningens medlemsmøder.

- Vi vil gerne nå længere ud end til medlemmerne for at give alle svineproducenter information om dette meget vigtige emne, som vi tror, er kommet for at blive. Dermed får alle svineproducenterne muligheden for at deltage i debatten om det.

Ved debatmødet kan man bl.a. høre Steen Hildebrandt fortælle om FN’s verdensmål, Lars Albertsen, Danish Crown, fortælle om markedsperspektiverne ved bæredygtighed, og Tom Axelgaard, Goodvalley, fortælle om, hvordan man opnår klimaneutralitet i sin svineproduktion.

Man kan tilmelde sig online til arrangementet senest den 20. maj via Danske Svineproducenters hjemmeside. 
Mødes afholdes i Messe C, som er arrangementspartner. 


 

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.

Forårshilsen fra en tredobbelt glad landmand

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

- Nye MRSA-regler rammer helt skævt

En ny bekendtgørelse lægger op til, at de stramninger, som svineproducenterne skal leve op til for at minimere risiko for spredning af MRSA-bakterier, rammer de økologiske besætninger, som stort set ingen MRSA-har, hårdt.

Renseri bygges op igen

Danish Agro vil bevare et renseri i den brandhærgede afdeling i Sdr. Hygum ved Rødding

Avler for at få vinderdyr

Familien Olesen og Birkelygaard Jersey er naturligvis klar til at deltage på skuet i Aabenraa

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Sagro har opdaget, at at SKAT ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

SLF holdt klimamøde med Venstre-politikere

Klima var på dagsordenen, da SLF mandag havde valgmøde med tre Venstrepolitikere i Billund. Tiden er ikke til at sende dansk landbrug nye store regninger, lød det blandt andet fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Statsministeren åbner årets Ferguson dage

Lars Løkke Rasmussen besøger Danmarks Ferguson Museum 25. maj.
Side 1 af 39 (767 artikler)Prev1234567373839Next