bannerPos

Alle svineproducenter inviteres til debat om bæredygtighed

Der er brug for mere debat om bæredygtighed og klima med sigte på landmænd, mener formand for Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg.

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
07-05-2019 18:13
Hvordan opnår man klimaneutralitet i sin svineproduktion, og hvilke markedsperspektiver er der ved bæredygtighed?

Det kommer under luppen, når Danske Svineproducenter senere på måneden holder bæredygtighedsdebat i Fredericia.

- Store danske virksomheder, blandt andet Danish Crown, har valgt ”at gå klimavejen”, som de selv udtrykker det, men hvad vil det sige? Helt håndgribeligt indebærer det, at danske svineproducenter skal opfylde en række krav til produktion og dokumentation. Men bæredygtighed er også et moderigtigt ord, der bruges i flæng i mange forskellige sammenhænge, og det kan være svært at vide, hvad det egentlig betyder i landbrugsmæssig sammenhæng. 

- Ydermere er den nye tendens ikke noget, der er vokset op fra landbrugets græsrødder men tvært imod noget, der kommer oppe fra landbrugets etablerede organisationer og andelsselskaber. En debat i landmandshøjde falder derfor på et tørt sted, og det er oplagt for os i Landsforeningen Danske Svineproducenter at tage hul på netop den debat.

Sådan lyder det fra formand for Danske Svineproducenter Kim Heiselberg forud for et debatmøde om bæredygtighed, som foreningen afholder mandag den 27. maj i Fredericia. 

- Mødet er for alle svineproducenter, understreger Kim Heiselberg, som forklarer, at foreningen hermed har valgt en ny form for det, der tidligere var foreningens medlemsmøder.

- Vi vil gerne nå længere ud end til medlemmerne for at give alle svineproducenter information om dette meget vigtige emne, som vi tror, er kommet for at blive. Dermed får alle svineproducenterne muligheden for at deltage i debatten om det.

Ved debatmødet kan man bl.a. høre Steen Hildebrandt fortælle om FN’s verdensmål, Lars Albertsen, Danish Crown, fortælle om markedsperspektiverne ved bæredygtighed, og Tom Axelgaard, Goodvalley, fortælle om, hvordan man opnår klimaneutralitet i sin svineproduktion.

Man kan tilmelde sig online til arrangementet senest den 20. maj via Danske Svineproducenters hjemmeside. 
Mødes afholdes i Messe C, som er arrangementspartner. 


 

0

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Økologisk Landsforening laver 200 omlægningstjek om året

Hos Økologisk Landsforening laver man omkring 200 omlægningstjek om året. Henvendelserne kommer fra hele landet, ung som ældre og tæller alle typer produktioner.

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.
Side 1 af 60 (1199 artikler)Prev1234567585960Next