bannerPos

Alle svineproducenter inviteres til debat om bæredygtighed

Der er brug for mere debat om bæredygtighed og klima med sigte på landmænd, mener formand for Danske Svineproducenter, Kim Heiselberg.

Henning K. Andersen

07-05-2019 18:13
Hvordan opnår man klimaneutralitet i sin svineproduktion, og hvilke markedsperspektiver er der ved bæredygtighed?

Det kommer under luppen, når Danske Svineproducenter senere på måneden holder bæredygtighedsdebat i Fredericia.

- Store danske virksomheder, blandt andet Danish Crown, har valgt ”at gå klimavejen”, som de selv udtrykker det, men hvad vil det sige? Helt håndgribeligt indebærer det, at danske svineproducenter skal opfylde en række krav til produktion og dokumentation. Men bæredygtighed er også et moderigtigt ord, der bruges i flæng i mange forskellige sammenhænge, og det kan være svært at vide, hvad det egentlig betyder i landbrugsmæssig sammenhæng. 

- Ydermere er den nye tendens ikke noget, der er vokset op fra landbrugets græsrødder men tvært imod noget, der kommer oppe fra landbrugets etablerede organisationer og andelsselskaber. En debat i landmandshøjde falder derfor på et tørt sted, og det er oplagt for os i Landsforeningen Danske Svineproducenter at tage hul på netop den debat.

Sådan lyder det fra formand for Danske Svineproducenter Kim Heiselberg forud for et debatmøde om bæredygtighed, som foreningen afholder mandag den 27. maj i Fredericia. 

- Mødet er for alle svineproducenter, understreger Kim Heiselberg, som forklarer, at foreningen hermed har valgt en ny form for det, der tidligere var foreningens medlemsmøder.

- Vi vil gerne nå længere ud end til medlemmerne for at give alle svineproducenter information om dette meget vigtige emne, som vi tror, er kommet for at blive. Dermed får alle svineproducenterne muligheden for at deltage i debatten om det.

Ved debatmødet kan man bl.a. høre Steen Hildebrandt fortælle om FN’s verdensmål, Lars Albertsen, Danish Crown, fortælle om markedsperspektiverne ved bæredygtighed, og Tom Axelgaard, Goodvalley, fortælle om, hvordan man opnår klimaneutralitet i sin svineproduktion.

Man kan tilmelde sig online til arrangementet senest den 20. maj via Danske Svineproducenters hjemmeside. 
Mødes afholdes i Messe C, som er arrangementspartner. 


 

47 jyske fåreavlere besøgte Skotland

Foreningen Sydvestjyske Fåreavlere havde forleden arrangeret en tur til Skotland for deres medlemmer.

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

TBS udvider sin Fendt-forhandling

TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

Pas på likviditeten selvom prisen stiger

Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.
Side 1 af 44 (880 artikler)Prev1234567424344Next