bannerPos

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af slagtesvin og dermed svineslagtninger på Danish Crowns danske slagterier fortsætter med at falde – og det kan få konsekvenser. Foto: Colourbox

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
10-07-2019 09:30
Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.
En kedelig tendens lader til bare at fortsætte og forstærkes – antallet af danske svineslagtninger på danske slagterier, mens eksporten af levende smågrise til opfedning og slagtning i udlandet sætter ny rekord.
Ifølge Jyllands-Posten kan det betyde, at endnu et dansk Danish Crown slagteri må lukke, og dermed gøre rækken af slagterilukninger og nedskæringer gennem de senere år endnu større i Danmark.
Hos Danish Crown erkender man, at der modtages stadig færre danske slagtesvin, og at den faldende produktion reducerer kapacitetsudnyttelsen på de danske svineslagterier.
Og alt imens de danske Danish Crown svineslagterier sukker efter flere slagtesvin, sætter den danske eksport af levende smågrise hele tiden ny rekord.
Dårlig konkurrenceevne i den danske slagteribranche, dårlig økonomi hos svineproducenterne, tørken i 2018 med efterfølgende højere foderpriser, og bedre afregning og økonomi i at sende smågrisene ud af landet nævnes som nogle af hovedårsagerne til de færre svineslagtninger i Danmark.
Produktionen af slagtesvin i Danmark toppede i 2004 med knapt 23 millioner slagtesvin, men er i dag faldet til 18 millioner. I samme periode er eksporten af smågrise steget fra 2 millioner til 15 millioner styk pr. år.
 

Skaber forretning for landmænd på grønne løsninger

Udviklingschef Anders Andersen er kommet godt i gang med sit nye job hos SLF – Sønderjysk Landboforening.

Danmarks største rådgivningsselskab, Velas, vil vise vej

Efter fusionen mellem de to rådgivningsvirksomheder LMO og Centrovice, vil den nye virksomhed nu blive kendt som Velas.

Udsigt for brug af gylle som startgødning i majsen

Projekt Gyllemajs ser ud til at kunne bøde på fosforloftet, siger tovholderen, landskonsulent Martin Nørregaard Hansen fra Seges.

Landboformand: Væk er fagligheden og de brede forlig

Landbruget er blevet syndebuk, og jeg frygter, at de politiske venner forsvinder. Men vi vil ikke være syndebuk, men en del af løsningen, siger formand for LandboSyd, Mogens Dall.

Ølgod Maskinforretning bliver BvL-forhandler

Fra årsskiftet er Ølgod Maskinforretning blevet BvL-forhandler og skal i tæt samarbejde med den tyske producents nordiske salgsansvarlige, Flemming Hyldgaard, varetage salgs- og servicearbejdet med fokus på et område, der afgrænses fra Grindsted og Billund i øst til Varde i syd og Nr. Nebel i nord. Der har tidligere været en forhandler i området, så der findes allerede mange BvL-vogne på de kanter. Det bliver nu Ølgod Maskinforretnings opgave at servicere de eksisterende kunder og sørge for, at der kommer endnu flere vogne ud at køre.

Traktordemonstration mod minister igang

Cirka 300 traktorer er mandag formiddag kørt op foran Gråsten Landbrugsskole. De møder miljøminister Lea Wermelin, der i eftermiddag lægger vejen forbi

Lodsejere får lille sejr over Energinet

Energinet skal give lodsejerne fra Stenderuphalvøen-initiativet aktindsigt i, hvilke lodsejere der bliver berørt af Baltic Pipe-byggeriet. Det havde Energinet ellers i flere omgange afvist.

EU-støtte til regntag sikrede frugtplantages afsætning

Ægteparret Susanne Hansen og Anders Lindgård sprang for 12 år siden ud som frugtplantageejere med »Kysøko« ved Næstved, der blandt andet leverer æbler til restauranten Noma. Frugtrejsen har de fået EU-støttemidler til. Det har sikret firmaets bundlinje.

Har fortrudt EU-støttet investering

Anders Lindgård klapper langt fra i hænderne over al landbrugsstøtte fra EU.

Økologimøde med fokus på gødskning, næringsstoffer og biomasse

LHN inviterer sammen med Seges til økologimøde onsdag den 8. januar i Tinglev. Blandt emnerne er gødskning, recirkulering af næringsstoffer, biomasse og markedssituationen for økologi.
Side 1 af 55 (1096 artikler)Prev1234567535455Next