bannerPos

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af slagtesvin og dermed svineslagtninger på Danish Crowns danske slagterier fortsætter med at falde – og det kan få konsekvenser. Foto: Colourbox

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
10-07-2019 09:30
Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.
En kedelig tendens lader til bare at fortsætte og forstærkes – antallet af danske svineslagtninger på danske slagterier, mens eksporten af levende smågrise til opfedning og slagtning i udlandet sætter ny rekord.
Ifølge Jyllands-Posten kan det betyde, at endnu et dansk Danish Crown slagteri må lukke, og dermed gøre rækken af slagterilukninger og nedskæringer gennem de senere år endnu større i Danmark.
Hos Danish Crown erkender man, at der modtages stadig færre danske slagtesvin, og at den faldende produktion reducerer kapacitetsudnyttelsen på de danske svineslagterier.
Og alt imens de danske Danish Crown svineslagterier sukker efter flere slagtesvin, sætter den danske eksport af levende smågrise hele tiden ny rekord.
Dårlig konkurrenceevne i den danske slagteribranche, dårlig økonomi hos svineproducenterne, tørken i 2018 med efterfølgende højere foderpriser, og bedre afregning og økonomi i at sende smågrisene ud af landet nævnes som nogle af hovedårsagerne til de færre svineslagtninger i Danmark.
Produktionen af slagtesvin i Danmark toppede i 2004 med knapt 23 millioner slagtesvin, men er i dag faldet til 18 millioner. I samme periode er eksporten af smågrise steget fra 2 millioner til 15 millioner styk pr. år.
 

Miljøtilskud har styrket landmands overlevelsesevne

Lars Iversens kvægbrug er blevet rustet bedre til fremtiden af myndighedskrav til dyrevelfærd og miljø.

Se, rør og lugt til landbruget – 62 landmænd søger gæster til Åbent Landbrug

Hvad gør danske landmænd for klimaet? Få svaret den 15. september når 62 landmænd over hele landet tager imod nysgerrige danskere, der gerne vil vide, hvordan danske landmænd kan producere fødevarer i verdensklasse med mindst mulig klimapåvirkning.

Gråsten byder velkommen til Åbent Landbrug

Landbrugsskolen er endnu en gang med i arrangementet. LandboSyd deltager med en stand, og folketingsmedlem Eva Kjer Hansen planter træer.

Klap en ko i Bredebro

På søndag den 15. september inviterer en række gårde landet over indenfor i forbindelse med åbent landbrug. Blandt andet i Bredebro

Blev selvstændig uden bankens hjælp

Banken sagde nej, og så måtte den unge Thomas Bæk Jensen gøre det selv. Købe et slidt husmandssted, etablere malkerum og købe 40 køer. I dag sidder han for bordenden på Kjærholm – en mælkeproduktionsejendom med plads til knap 300 malkekøer.

Politikken har ikke indflydelse på konkurrenceevnen

EU’s fælles landbrugspolitik er sat i verden for at sikre bønderne en indkomst, og derfor kan CAP ikke flytte på de enkelte landes konkurrenceevne, mener professor.

Danske landmænd skal være dygtigere for at overleve

Dansk landbrugs vilkår er markant ringere end de andre europæiske landes. Innovation og teknologi kan dog være vejen til vækst og bedre konkurrenceevne, siger professor.

Agromek er tilbage i januar i 2021

Skandinaviens største landbrugsmesse, Agromek, flytter termin i 2021, hvor messen vil blive afholdt i uge 3

Lexion-turne i gang

Under navnet »Join the revolution« har Claas inviteret til en række Lexion-arrangementer landet over og i dag blev første arrangement afholdt.

Hans Jørgen går i hegnet med fem blade på kniven

Hans Jørgen Petersen fra Øster-Lindet Maskinstation har i snart 20 år klippet hegn. Han mangler ikke noget at lave
Side 1 af 49 (970 artikler)Prev1234567474849Next