bannerPos

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af slagtesvin og dermed svineslagtninger på Danish Crowns danske slagterier fortsætter med at falde – og det kan få konsekvenser. Foto: Colourbox

John Ankersen

Journalist
10-07-2019 09:30
Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.
En kedelig tendens lader til bare at fortsætte og forstærkes – antallet af danske svineslagtninger på danske slagterier, mens eksporten af levende smågrise til opfedning og slagtning i udlandet sætter ny rekord.
Ifølge Jyllands-Posten kan det betyde, at endnu et dansk Danish Crown slagteri må lukke, og dermed gøre rækken af slagterilukninger og nedskæringer gennem de senere år endnu større i Danmark.
Hos Danish Crown erkender man, at der modtages stadig færre danske slagtesvin, og at den faldende produktion reducerer kapacitetsudnyttelsen på de danske svineslagterier.
Og alt imens de danske Danish Crown svineslagterier sukker efter flere slagtesvin, sætter den danske eksport af levende smågrise hele tiden ny rekord.
Dårlig konkurrenceevne i den danske slagteribranche, dårlig økonomi hos svineproducenterne, tørken i 2018 med efterfølgende højere foderpriser, og bedre afregning og økonomi i at sende smågrisene ud af landet nævnes som nogle af hovedårsagerne til de færre svineslagtninger i Danmark.
Produktionen af slagtesvin i Danmark toppede i 2004 med knapt 23 millioner slagtesvin, men er i dag faldet til 18 millioner. I samme periode er eksporten af smågrise steget fra 2 millioner til 15 millioner styk pr. år.
 

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

TBS udvider sin Fendt-forhandling

TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

Pas på likviditeten selvom prisen stiger

Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.

Lisbeth uddanner sig til naturtjekker

Landmænd, der vil skabe mere natur, kan få styr på ejendommens naturværdi og lægge planer for forbedringer.
Side 1 af 44 (879 artikler)Prev1234567424344Next