bannerPos

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

En gennemsnitlig smågriseproducent, som enten eksporterer smågrisene eller sælger dem til slagtesvineproduktioner ved 30 kg, vil med de nuværende prognoser kunne levere et resultat på 6 millioner kroner efter finansiering i 2020.
10-02-2020 11:05

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

ØKONOMI For de danske svineproducenter blev 2019 et rekordår, hvor bundlinjen rundede det højeste niveau nogensinde. I særdeleshed blev der gennem året jublet hos smågriseproducenterne, som i snit leverede et resultat på 4,3 millioner kroner efter finansiering.

Men ifølge Lasse Frost, afdelingsleder for Business-afdelingen i rådgivningsvirksomheden Velas, slutter festen ikke langtfra dér.

- Samlet set må vi sige, at pilen for svineproducenterne kun peger en vej, og det er opad. Vi ser ind i et år med de bedste priser i mange år, og bundlinjerne kommer for så godt som alles vedkommende til at blive ny rekord igen, igen, siger Lasse Frost.

Tallene tager udgangspunkt i en omfattende gennemgang af mere end 400 landbrugsregnskaber.

 

Fra underskud til rekordoverskud på tre år

Helt konkret forventer Lasse Frost, at den gennemsnitlige smågriseproducent, som enten eksporterer smågrisene eller sælger dem til slagtesvineproduktioner ved 30 kg, leverer et resultat på 6 millioner kroner efter finansiering i 2020.

Det er en markant forbedring i forhold til 2019 og milevidt fra 2018-resultatet, der endte med et gedigent underskud på knap 300.000 kroner.

Tilsvarende vil en producent af 7 kg-smågrise ende med et overskud på 5,2 millioner kroner Det er også et raketløft i forhold til 2018, hvor det endte med et beskedent overskud på 100.000 kroner.

- Kommer prognosen til at holde stik, vil det være smågriseproducenternes tredje indtjeningsrekord på bare fire år, konstaterer Lasse Frost og uddyber, at også slagtesvineproducenterne kan se frem til et flot plus på bundlinjen på 2,8 millioner kroner i 2020.

De rekordhøje indtjeninger er drevet af den afrikanske svinepest, som hærger i Kina og Østeuropa, og det får især kineserne til at købe stort ind fra Danmark. Men på samme måde, som sygdommen er en drivkraft for den stigende efterspørgsel, kan den også lukke festen natten over, understreger Velas-afdelingslederen.

eh

0

Det snerper til med at få vedligeholdt eller nyplantet læhegn

Gamle læhegn vil snart være sprunget ud og dække for overblikket. Og nye planter bliver udsolgt om et par måneder, siger plantningskonsulent hos HedeDanmark.

Redskaber når frem til forårsarbejdet

Corona-krisen har lukket mange forretninger ned i Danmark – dog ikke Brørup Traktor- & Maskincenter, hvor lastbilerne ruller ind på pladsen med nye polske landbrugsredskaber til forårsarbejdet

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

12 millioner øko-æg

Det producerer hønsene pr. år i Vallø Øko ApS, hvor dyrevelfærd står højt på dagsordenen, og EU har ydet tilskud til forskellige former for miljøteknologi.

Dyrevelfærd står højt på dagsordenen

Valløs filosofi: En høne, der har det godt, spiser mindre foder og lægger mange æg.

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl

Formand: - Vi skal producere mere klimaneutralt

Klimaet var overskriften for formand Niels Jørgen Thomsen, da han aflagde beretning på generalforsamlingen i Østjydsk Familielandbrug, der blev holdt hos Velas i Søften

Sikker og præcis fjernelse af ukrudt med ny græsklinge

Den nye græsklinge RG-KM fra STIHL gør det nemt at fjerne ukrudt fra såvel grusgange og flisebelægninger som fortove og asfalt. Med græsklingens unikke design, hvor knivpladerne bevæger sig frem og tilbage ligesom på en hækkeklipper, er risikoen for stenkast minimal – hvilket betyder, at RG-KM også er et optimalt værktøj i bymiljøet.

Velas Byg ansætter ny arkitekt – opruster på lovliggørelser

Byggeafdelingen i Velas har ansat endnu en erfaren arkitekt, som skal hjælpe landmændene med alt fra boligtegninger til lovliggørelser.
Side 1 af 58 (1149 artikler)Prev1234567565758Next