bannerPos

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

En gennemsnitlig smågriseproducent, som enten eksporterer smågrisene eller sælger dem til slagtesvineproduktioner ved 30 kg, vil med de nuværende prognoser kunne levere et resultat på 6 millioner kroner efter finansiering i 2020.
10-02-2020 11:05
Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

ØKONOMI For de danske svineproducenter blev 2019 et rekordår, hvor bundlinjen rundede det højeste niveau nogensinde. I særdeleshed blev der gennem året jublet hos smågriseproducenterne, som i snit leverede et resultat på 4,3 millioner kroner efter finansiering.

Men ifølge Lasse Frost, afdelingsleder for Business-afdelingen i rådgivningsvirksomheden Velas, slutter festen ikke langtfra dér.

- Samlet set må vi sige, at pilen for svineproducenterne kun peger en vej, og det er opad. Vi ser ind i et år med de bedste priser i mange år, og bundlinjerne kommer for så godt som alles vedkommende til at blive ny rekord igen, igen, siger Lasse Frost.

Tallene tager udgangspunkt i en omfattende gennemgang af mere end 400 landbrugsregnskaber.

 

Fra underskud til rekordoverskud på tre år

Helt konkret forventer Lasse Frost, at den gennemsnitlige smågriseproducent, som enten eksporterer smågrisene eller sælger dem til slagtesvineproduktioner ved 30 kg, leverer et resultat på 6 millioner kroner efter finansiering i 2020.

Det er en markant forbedring i forhold til 2019 og milevidt fra 2018-resultatet, der endte med et gedigent underskud på knap 300.000 kroner.

Tilsvarende vil en producent af 7 kg-smågrise ende med et overskud på 5,2 millioner kroner Det er også et raketløft i forhold til 2018, hvor det endte med et beskedent overskud på 100.000 kroner.

- Kommer prognosen til at holde stik, vil det være smågriseproducenternes tredje indtjeningsrekord på bare fire år, konstaterer Lasse Frost og uddyber, at også slagtesvineproducenterne kan se frem til et flot plus på bundlinjen på 2,8 millioner kroner i 2020.

De rekordhøje indtjeninger er drevet af den afrikanske svinepest, som hærger i Kina og Østeuropa, og det får især kineserne til at købe stort ind fra Danmark. Men på samme måde, som sygdommen er en drivkraft for den stigende efterspørgsel, kan den også lukke festen natten over, understreger Velas-afdelingslederen.

eh

Dødeligheden blandt køer og kalve kan nedbringes trods stigning

Seges har med tilskud fra Landdistriktsfonden udviklet værktøjer til at forebygge mod sygdom og skader i besætningerne.

Øget viden og større motivation gør en forskel

Der skal mere systematik og stor selverkendelse til i besætningerne for at gøre noget ved dødeligheden, påpeger Seges.

Bedre ledere giver endnu bedre resultater på bundlinjen

I takt med at bedrifterne bliver større, er der behov for, at landmændene forbedrer sig som ledere. En løsning kan eksempelvis være, at både landmand og driftsledere kommer på lederkursus.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov

Fokus på salg af gården

Skal min gård sælges – eller skal jeg selv blive på den? Og hvad siger potentielle købere? KHL sætter fokus på salg af gårde ved et arrangement den 21. februar

Fælles EU-regler lægger bund under dyrevelfærden

Uden fælles EU-regler ville Danmark bare importere mere dårlig dyrevelfærd til lavpris, siger DDD’s formand, Hanne Knude Palshof.
Side 1 af 55 (1098 artikler)Prev1234567535455Next