bannerPos

Ikke bare sælger - men også rådgiver

Palle Hemmingsen, svinespecialist hos Unitron A/S med en Unifeeder, der hjælper smågrisene godt i gang få dage efter fødsel.

Henrik Sieben

Journalist
23-09-2018 07:00
Palle Hemmingsen er ansat som sælger hos Unitron A/S med speciale i svineproduktion, og han vil være den professionelle landmands sparringspartner og rådgiver.
- Vi skal ud over stepperne. Sådan lyder det fra Palle Hemmingsen, der for et halvt år siden begyndte som ny sælger og rådgiver hos Unitron A/S med speciale inden for reproduktion, intern KS samt foder til smågrise og salg af øvrige produkter til svineproduktion.
Unitron har eksisteret i mere end 30 år og i 2015 startede et generationsskifte, hvor Allan Staub blev 50 procent medejer og overtog direktørposten i januar i år. Der er sat øget fokus på nogle forretningsmæssige områder, ligesom der er mere fokus på at være lige så meget rådgiver som sælger.
- Unitron har valgt at udvide fokus på svineproduktion, hvor jeg nu er ansat med Fyn, Sjælland, Lolland-Falster, Bornholm og Sverige som arbejdsområde, fortæller Palle Hemmingsen, der tidligere har været svinerådgiver i VKST.
- Vi har altid været rigtig stærke på intern KS, herunder også når det gælder salg af mikroskoper, sædfortynder og alt det, der skal bruges i øvrigt.
Palle Hemmingsen peger i den forbindelse på, at kravene til effektiviteten hos svineproducenterne medfører, at man hele tiden efterspørger de bedste og nyeste toporner.
- Og i den sammenhæng er det klart, at ornestationerne har en force i forhold til den svineproducent, der skal finde avlsmaterialet blandt egne orner.
 

Samarbejde med svenskere

Som anført har man i Unitron valgt at udvide svinerådgivningen, og vi har indgået samarbejdsaftale med flere svenske producenter og glæder os til også at udvide den vej, lyder det videre fra Palle Hemmingsen, der samtidig oplyser, at man i det jyske har over 20 års erfarne Jan Wolmer og som nyeste skud på stammen cand. agro Ellen Møller Hansen som nyansat sælger og rådgiver.
Et af de produkter, Palle Hemmingsen især fremhæver, er den af Unitron udviklede og dansk-producerede Unifeeder, der ikke mindst fremadrettet vil gøre sig godt.
- Det er almindelig kendt, at det er vigtigt, at de små grise får gode startblandinger, og at de får det så tidligt som muligt. Imidlertid skal man være meget opmærksom på, at smågrisenes maver er sarte, og at startblandinger skal være af høj kvalitet. Derfor skal de udnyttes optimalt, så startfoderet ikke bare ender i gyllekanalen.
 
Læs mere i LandbrugØst i uge 39, der udkommer torsdag den 27. september, men allerede fra lørdag den 22. september kan ses på landbrugoest.dk.
 

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next