bannerPos

Ny slagtesvinestald tredobler kapaciteten

Det nye staldbyggeri på Skovlygaard består af i alt syv sammenhængende bygninger, der er bygget som panelstalde.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
05-10-2019 07:48
Stor interesse for at se nyopført slagtesvinestald, da Johannes Kaasgaard inviterede indenfor ved åben stald på sin bedrift ”Skovlygaard” ved Skjern i Vestjylland – en stald, der giver kapacitet til tredobling af slagtesvineproduktionen.

- Jeg tror på slagtesvineproduktion i Danmark, lyder det fra svineproducent Johannes Kaasgaard, ”Skovlygaard” ved Skjern, der forleden var vært for et åben stald-arrangement på en ny slagtesvinestald fordelt på syv sammenhængende bygninger med knapt 7.200 stipladser i alt.
Foruden staldafsnittene består byggeriet blandt andet også af et nyt forsuringsanlæg, et siloanlæg og gylletank.
SKIOLD/JYDEN har stået for mølleri, vådfoder, ventilation og inventar. Entreprisen har Skibbild Entreprise stået for.

Markant udvidelse
Med det nye byggeri er vejen banet for, at den årlige produktion af 10.000 slagtesvin kan næsten tredobles til 28.000 slagtesvin, da Johannes Kaasgaard nu får mulighed for selv at opfede de 28.000 smågrise, som hans 800 søer årligt producerer.
Fredag var der åben stald, hvor rigtig mange benyttede lejligheden til at lægge vejen forbi og tage den nye slagtesvinestald i øjesyn.

Klar til brug
De første dyr er nu flyttet ind i den nye stald, der i alt har kostet 24 mio. kroner, og hvor både Vækstfonden, DLR, tilskud fra moderniseringsordning, og selvfølgelig Johannes Kaasgaard selv, har været inde over.

0

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Valtra og Valtec inviterer til traktordemonstration

På torsdag den 17. september inviterer Valtra og Valtec til traktordemonstration ved Toftlund.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.

Har du en værdig sparringspartner til dine handler og finansiering?

I takt med, at landbrugene bliver større og der samtidig er en voksende volatilitet i de priser, som vi køber og sælger produkter til, er det ekstremt vigtigt med en sparringspartner, du har tillid til. Den økonomiske bundlinje er din løn, og bliver naturligt påvirket af gode og dårlige beslutninger - og at være landmand, indkøbs- og salgschef samt bankmand på samme tid, er der vel dårligt nogle, der kan påtage sig med succes.

Udsigt til millioner fra Vestjyllands Andel

Vestjyllands Andel kan præsentere et årsregnskab med et koncernresultat på 87 millioner kroner før skat. Nu lægger bestyrelsen op til at udlodde 50 millioner af overskuddet til medlemmerne..

Vi skal dele masser af data

Hos svineproduktionen Håstrupgård i trekantområdet vægter man driftssikkerhed og økonomi, og her har man valgt Jysk IT i Billund til at løse opgaven
Side 1 af 67 (1335 artikler)Prev1234567656667Next