bannerPos

Ny slagtesvinestald tredobler kapaciteten

Det nye staldbyggeri på Skovlygaard består af i alt syv sammenhængende bygninger, der er bygget som panelstalde.

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
05-10-2019 07:48
Stor interesse for at se nyopført slagtesvinestald, da Johannes Kaasgaard inviterede indenfor ved åben stald på sin bedrift ”Skovlygaard” ved Skjern i Vestjylland – en stald, der giver kapacitet til tredobling af slagtesvineproduktionen.

- Jeg tror på slagtesvineproduktion i Danmark, lyder det fra svineproducent Johannes Kaasgaard, ”Skovlygaard” ved Skjern, der forleden var vært for et åben stald-arrangement på en ny slagtesvinestald fordelt på syv sammenhængende bygninger med knapt 7.200 stipladser i alt.
Foruden staldafsnittene består byggeriet blandt andet også af et nyt forsuringsanlæg, et siloanlæg og gylletank.
SKIOLD/JYDEN har stået for mølleri, vådfoder, ventilation og inventar. Entreprisen har Skibbild Entreprise stået for.

Markant udvidelse
Med det nye byggeri er vejen banet for, at den årlige produktion af 10.000 slagtesvin kan næsten tredobles til 28.000 slagtesvin, da Johannes Kaasgaard nu får mulighed for selv at opfede de 28.000 smågrise, som hans 800 søer årligt producerer.
Fredag var der åben stald, hvor rigtig mange benyttede lejligheden til at lægge vejen forbi og tage den nye slagtesvinestald i øjesyn.

Klar til brug
De første dyr er nu flyttet ind i den nye stald, der i alt har kostet 24 mio. kroner, og hvor både Vækstfonden, DLR, tilskud fra moderniseringsordning, og selvfølgelig Johannes Kaasgaard selv, har været inde over.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov

Fokus på salg af gården

Skal min gård sælges – eller skal jeg selv blive på den? Og hvad siger potentielle købere? KHL sætter fokus på salg af gårde ved et arrangement den 21. februar

Fælles EU-regler lægger bund under dyrevelfærden

Uden fælles EU-regler ville Danmark bare importere mere dårlig dyrevelfærd til lavpris, siger DDD’s formand, Hanne Knude Palshof.

Økologiens varemærke fylder 30 år i Danmark

Det røde ø-mærke fylder 30 år i år. Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen ved Landbrug & Fødevarer vurderer, at Ø-mærket har været altafgørende for udbredelsen af økologi i Danmark.

- Dyrevelfærd er rigtigt dilemmafyldt

Det er ikke altid indlysende, hvad der tjener dyrevelfærden bedst. Og den må ikke spolere økonomien, siger sjællandsk svineproducent om blandt andet halekupering og kastrektion.

Dyrevelfærd og økonomi går hånd i hånd

Nybygning og ombygning af farestalde vil forbedre både dyrevelfærd og bundlinje.
Side 1 af 55 (1095 artikler)Prev1234567535455Next