bannerPos

Ny slagtesvinestald tredobler kapaciteten

Det nye staldbyggeri på Skovlygaard består af i alt syv sammenhængende bygninger, der er bygget som panelstalde.

John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
05-10-2019 07:48
Stor interesse for at se nyopført slagtesvinestald, da Johannes Kaasgaard inviterede indenfor ved åben stald på sin bedrift ”Skovlygaard” ved Skjern i Vestjylland – en stald, der giver kapacitet til tredobling af slagtesvineproduktionen.

- Jeg tror på slagtesvineproduktion i Danmark, lyder det fra svineproducent Johannes Kaasgaard, ”Skovlygaard” ved Skjern, der forleden var vært for et åben stald-arrangement på en ny slagtesvinestald fordelt på syv sammenhængende bygninger med knapt 7.200 stipladser i alt.
Foruden staldafsnittene består byggeriet blandt andet også af et nyt forsuringsanlæg, et siloanlæg og gylletank.
SKIOLD/JYDEN har stået for mølleri, vådfoder, ventilation og inventar. Entreprisen har Skibbild Entreprise stået for.

Markant udvidelse
Med det nye byggeri er vejen banet for, at den årlige produktion af 10.000 slagtesvin kan næsten tredobles til 28.000 slagtesvin, da Johannes Kaasgaard nu får mulighed for selv at opfede de 28.000 smågrise, som hans 800 søer årligt producerer.
Fredag var der åben stald, hvor rigtig mange benyttede lejligheden til at lægge vejen forbi og tage den nye slagtesvinestald i øjesyn.

Klar til brug
De første dyr er nu flyttet ind i den nye stald, der i alt har kostet 24 mio. kroner, og hvor både Vækstfonden, DLR, tilskud fra moderniseringsordning, og selvfølgelig Johannes Kaasgaard selv, har været inde over.

Holstein rykker

Der var meget at glæde sig over for Dansk Holstein, da 420 racefolk deltog ved årsmødet på Fyn. Ifølge formand Kristian Nielsen står rekorderne nærmest i kø, blandt andet er en sortbroget ko fra Mors første danske ko, der passerede en livsydelse på 200.000 kilo mælk.

McCormick og Pöttinger sluppet løs ved markdemo

Egtved Maskinforretning var vært, da der forleden var inviteret til demodag ved Vejle. Her blev programmet af maskinforretningens McCormick-traktorer og Pöttinger markmaskiner og redskaber vist i aktion.

Plovmændene kom i jorden

På Hygum Hjemstavnsgård var der lejlighed til at opleve, hvordan der blev pløjet på bedstefars tid

Minister tror på grønnere EU-politik

Fødevareminister Mogens Jensen (S) oplevede positive takter fra store EU-spillere, da han fremlagde det danske bud på en grønnere fælles landbrugspolitik i Helsinki.

Workshop: Vejen til støttetilsagn er hullet

Udfordringerne er stadig mange på vejen fra tilskudsordning til udbetaling af støttetilsagn. Det stod klart efter, at Landbrugsstyrelsen var vært for en workshop, der skulle sætte fokus på »Den gode udbetalingsanmodning« for nyligt.

Ny slagtesvinestald tredobler kapaciteten

Stor interesse for at se nyopført slagtesvinestald, da Johannes Kaasgaard inviterede indenfor ved åben stald på sin bedrift ”Skovlygaard” ved Skjern i Vestjylland – en stald, der giver kapacitet til tredobling af slagtesvineproduktionen.

Forening vil ruste landmænd til grundvandskamp

Agerskov i Sønderjylland er det andet stop, når Foreningen for Bæredygtig Grundvandbeskyttelse på en række møder vil lære landmænd de juridiske spilleregler, hvis deres jord bliver en del af en indsatsplan for grundvandsbeskyttelse.

Landmænd udnytter ikke støttetilsagn

Flere tilsagn om EU-støtte til miljøteknologi er gennem tiden ikke blevet udnyttet til at styrke dansk landbrug. Fødevareministeren og styrelsen lover, at nye løsningsmodeller er på vej.

L&F: Støtteordninger udfordres af bureaukrati

L&F og Seges mener, at reglerne for sagsbehandlingen af støtteordninger har været bøvlet. Landbrugsstyrelsen evaluerer løbende ordningerne, men holder fast i at have fokus på hurtig sagsbehandling.
Side 1 af 50 (993 artikler)Prev1234567484950Next