bannerPos

Ram prognosen spot on

Danish Crown kommer nu spørgende andelshavere i møde med en ny funktion, der giver svar på, hvor tæt landmanden er på grænsen for tillægget på ti øre for korrekt indberetning. Foto: Ditte Birkebæk Jensen

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
03-04-2019 09:59
Ny funktion hos Danish Crown giver overblik over, hvordan tilmeldinger passer til prognosen for tillægget på ti øre.

For at sikre sig de ti øres tillæg for korrekt indberetning kræver det, at man har indberettet det rigtige antal smågrise og rammer sin egen prognose. Det skriver Danish Crown i sit nyhedsbrev. Og hvis der er noget ejere gerne vil vide, så er det, hvor godt prognosen rammer for deres egen besætning samt Danish Crowns forventninger om leverede grise de kommende uger.

Derfor er der løbende analyseret på de indkomne data for at blive klogere på betydningen af den biologiske variation i for eksempel sygdomme og udsving i daglig tilvækst. Indtransportudvalget har nu kigget på tallene og indstillet, at målsætningen er, at et rullende fem ugers gennemsnit under normale omstændigheder bør kunne ligge indenfor plus-minus 30 procent.

Det er dermed udgangspunktet for den fremtidige administration, og den enkelte andelshaver vil gennem en ny figur på ejersiden nu kunne se, hvordan egne tal ligger i forhold til de 30 procent.

- For at gøre det endnu mere tydeligt, hvor den enkelte andelshaver ligger, laver vi nu en grafik, hvor man løbende kan følge med i, hvor tæt man er på grænsen for at modtage tillægget. Det kan samtidig være med til at spotte eventuelle udsving, så man kan få rettet dem, siger Nicolaj Nørgaard, der er daglig leder i Danish Crown Ejerservice.

Lederen lægger vægt på, at andelshavere, der indberetter rigtige tal vil modtage tillægget.

- Korrekt data giver korrekt planlægning på slagterierne og dermed besparelser til fællesskabet, så derfor vil jeg gerne opfordre til, at man får rettet data på tilvækst, udleverings-strategi, slagtevægt og dødelighed, hvis man fortsat kører med standarddata, samt hvis der er sket ændringer, siger Nicolaj Nørgaard.

Man kan tilgå figuren via Danish Crown Ejersiden gennem menupunktet Statistik/Finans.

0

Svenningsens ændrer navn til Nellemann Machinery

I forbindelse med at tilbyde et højere specialiseringsniveau for kunderne ændrer maskinforretningen Svenningsens navn til Nellemann Machinery.

Skovejernes iver overstiger Folketingets bevillinger

Biodiversitet tager meget længere tid at frembringe, end politiker og andre folk tror, konstaterer skovfoged i HedeDanmark Leif Lauridsen.

Har kun skoven til låns

I skovbrug sår fædre, for at sønner kan høste. Sådan har også naturpleje i skoven flere generationer som tidsperspektiv.

Økologisk Landsforening laver 200 omlægningstjek om året

Hos Økologisk Landsforening laver man omkring 200 omlægningstjek om året. Henvendelserne kommer fra hele landet, ung som ældre og tæller alle typer produktioner.

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.
Side 1 af 60 (1199 artikler)Prev1234567585960Next