bannerPos

Ram prognosen spot on

Danish Crown kommer nu spørgende andelshavere i møde med en ny funktion, der giver svar på, hvor tæt landmanden er på grænsen for tillægget på ti øre for korrekt indberetning. Foto: Ditte Birkebæk Jensen

John Ankersen

Journalist
03-04-2019 09:59
Ny funktion hos Danish Crown giver overblik over, hvordan tilmeldinger passer til prognosen for tillægget på ti øre.

For at sikre sig de ti øres tillæg for korrekt indberetning kræver det, at man har indberettet det rigtige antal smågrise og rammer sin egen prognose. Det skriver Danish Crown i sit nyhedsbrev. Og hvis der er noget ejere gerne vil vide, så er det, hvor godt prognosen rammer for deres egen besætning samt Danish Crowns forventninger om leverede grise de kommende uger.

Derfor er der løbende analyseret på de indkomne data for at blive klogere på betydningen af den biologiske variation i for eksempel sygdomme og udsving i daglig tilvækst. Indtransportudvalget har nu kigget på tallene og indstillet, at målsætningen er, at et rullende fem ugers gennemsnit under normale omstændigheder bør kunne ligge indenfor plus-minus 30 procent.

Det er dermed udgangspunktet for den fremtidige administration, og den enkelte andelshaver vil gennem en ny figur på ejersiden nu kunne se, hvordan egne tal ligger i forhold til de 30 procent.

- For at gøre det endnu mere tydeligt, hvor den enkelte andelshaver ligger, laver vi nu en grafik, hvor man løbende kan følge med i, hvor tæt man er på grænsen for at modtage tillægget. Det kan samtidig være med til at spotte eventuelle udsving, så man kan få rettet dem, siger Nicolaj Nørgaard, der er daglig leder i Danish Crown Ejerservice.

Lederen lægger vægt på, at andelshavere, der indberetter rigtige tal vil modtage tillægget.

- Korrekt data giver korrekt planlægning på slagterierne og dermed besparelser til fællesskabet, så derfor vil jeg gerne opfordre til, at man får rettet data på tilvækst, udleverings-strategi, slagtevægt og dødelighed, hvis man fortsat kører med standarddata, samt hvis der er sket ændringer, siger Nicolaj Nørgaard.

Man kan tilgå figuren via Danish Crown Ejersiden gennem menupunktet Statistik/Finans.

47 jyske fåreavlere besøgte Skotland

Foreningen Sydvestjyske Fåreavlere havde forleden arrangeret en tur til Skotland for deres medlemmer.

Flaget hejst for DLG´s nye domicil i Fredericia

Næste år flytter DLG ind i sit nyopførte domicil ved Fredericia. Forleden var der rejsegilde på det nye 7.500 kvadratmeter store hovedsæde

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

TBS udvider sin Fendt-forhandling

TBS Maskinpower overtager aktiemajoriteten i østjyske Askildrup Agro

Interesserede leverandører inviteres til møde om biogasanlæg

Nature Energy og BioenergiSyd har fået tilladelse til at opføre to nye biogasanlæg i Sønderborg – et i Glansager på Als og et nær Kværs. Derfor inviterer BioenergiSyd og Landbrugsrådgivning Syd til et møde for interesserede leverandører den 12. juli kl. 10.

Gang i sønderjysk høst af vinterbyg

Vinterbyggen står flot hos svineproducent Svend Gammelgård ved Haderslev, der onsdag var ude at høste de første hektar

Danish Crown sakker agterud på slagtesvin

Antallet af danske svineslagtninger bare falder og falder – samtidig med at eksporten af levende smågrise sætter ny rekord.

Hjælp de vilde bier med vandhuller og højt græs

Vilde bier mangler føde, levesteder og trues af sprøjtegifte. Alle kan lige nu hjælpe bierne ved at stille vand frem, lade græsset gro og købe økologiske varer. Sådan lyder det fra et projekt i Økologisk Landsforening, der vil have flere vilde vinger og mere natur i agerlandet.

Debat: Regulering på baggrund af virkeligheden

Af Alfred Tværsig Olesen, Bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug Tværsiggaard, Nørregade 53, Hornsyld,

Pas på likviditeten selvom prisen stiger

Gevinsten fra den stigende notering skal i høj grad lægges til side og bruges på et finansielt beredskab, lyder meldingen fra driftsøkonom i LMO.
Side 1 af 44 (880 artikler)Prev1234567424344Next