bannerPos

Ram prognosen spot on

Danish Crown kommer nu spørgende andelshavere i møde med en ny funktion, der giver svar på, hvor tæt landmanden er på grænsen for tillægget på ti øre for korrekt indberetning. Foto: Ditte Birkebæk Jensen

John Ankersen

Journalist
03-04-2019 09:59
Ny funktion hos Danish Crown giver overblik over, hvordan tilmeldinger passer til prognosen for tillægget på ti øre.

For at sikre sig de ti øres tillæg for korrekt indberetning kræver det, at man har indberettet det rigtige antal smågrise og rammer sin egen prognose. Det skriver Danish Crown i sit nyhedsbrev. Og hvis der er noget ejere gerne vil vide, så er det, hvor godt prognosen rammer for deres egen besætning samt Danish Crowns forventninger om leverede grise de kommende uger.

Derfor er der løbende analyseret på de indkomne data for at blive klogere på betydningen af den biologiske variation i for eksempel sygdomme og udsving i daglig tilvækst. Indtransportudvalget har nu kigget på tallene og indstillet, at målsætningen er, at et rullende fem ugers gennemsnit under normale omstændigheder bør kunne ligge indenfor plus-minus 30 procent.

Det er dermed udgangspunktet for den fremtidige administration, og den enkelte andelshaver vil gennem en ny figur på ejersiden nu kunne se, hvordan egne tal ligger i forhold til de 30 procent.

- For at gøre det endnu mere tydeligt, hvor den enkelte andelshaver ligger, laver vi nu en grafik, hvor man løbende kan følge med i, hvor tæt man er på grænsen for at modtage tillægget. Det kan samtidig være med til at spotte eventuelle udsving, så man kan få rettet dem, siger Nicolaj Nørgaard, der er daglig leder i Danish Crown Ejerservice.

Lederen lægger vægt på, at andelshavere, der indberetter rigtige tal vil modtage tillægget.

- Korrekt data giver korrekt planlægning på slagterierne og dermed besparelser til fællesskabet, så derfor vil jeg gerne opfordre til, at man får rettet data på tilvækst, udleverings-strategi, slagtevægt og dødelighed, hvis man fortsat kører med standarddata, samt hvis der er sket ændringer, siger Nicolaj Nørgaard.

Man kan tilgå figuren via Danish Crown Ejersiden gennem menupunktet Statistik/Finans.

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.

Forårshilsen fra en tredobbelt glad landmand

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

- Nye MRSA-regler rammer helt skævt

En ny bekendtgørelse lægger op til, at de stramninger, som svineproducenterne skal leve op til for at minimere risiko for spredning af MRSA-bakterier, rammer de økologiske besætninger, som stort set ingen MRSA-har, hårdt.

Renseri bygges op igen

Danish Agro vil bevare et renseri i den brandhærgede afdeling i Sdr. Hygum ved Rødding

Avler for at få vinderdyr

Familien Olesen og Birkelygaard Jersey er naturligvis klar til at deltage på skuet i Aabenraa

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Sagro har opdaget, at at SKAT ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

SLF holdt klimamøde med Venstre-politikere

Klima var på dagsordenen, da SLF mandag havde valgmøde med tre Venstrepolitikere i Billund. Tiden er ikke til at sende dansk landbrug nye store regninger, lød det blandt andet fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Statsministeren åbner årets Ferguson dage

Lars Løkke Rasmussen besøger Danmarks Ferguson Museum 25. maj.
Side 1 af 39 (767 artikler)Prev1234567373839Next