bannerPos

Svinebønder jubler over stigende svinenoteringer

Stigende priser på svinenoteringerne er godt nyt for de danske svineproducenter. Arkivfoto

John Ankersen

Journalist
10-04-2019 07:27
Prisstigninger redder mange svineproducenter fra truende konkurs, lyder meldingen fra direktør hos Sagro.

- De sidste ugers prisstigninger på svinenoteringerne kan redde mange lokale landmænd fra truende konkurs, siger direktør Palle Høj, Sagro.

Rådgivningsvirksomheden har i disse uger gjort mange regnskaber for 2018 færdige, og langt størstedelen af dem er med røde tal på bundlinjen efter et år med tørke, lave priser på svin og høje priser på foder.

- Vi har mange kunder, hvor bankerne nøje overvejer, om de vil forlænge kreditterne, eller de vil erklære landmændene konkurs, siger han.

Derfor kommer prisstigningerne på et rigtigt godt tidspunkt.

 

Positiv overraskelse

- Der var ventet højere priser i andet halvår af 2019, men at de allerede kommer nu, og ser ud til at være stabile og holde året ud, er en positiv overraskelse, siger Palle Høj.

Det er efterspørgsel i Kina, der over de sidste 14 dage har hævet priserne på kød 1,10 per kilo, så den nu nærmer sig 10 kroner. Det er typisk skillelinjen for, om der kan tjenes penge eller ikke på svineproduktionen. Prisstigningen er den største i de seneste 15 år.

For en svinefarm, der producerer 8000 slagtesvin, gør den en forskel på omkring 700.000, om prisen er 8,5 eller 9,6 kroner per kilo.

 

Gavner slagterier

Der er en stor koncentration af svinebrug i det område, som rådgivningsvirksomheden dækker fra Holstebro- til Esbjerg-området, så det er mange landmænd, der med den glædelige udvikling kan se frem mod resten af året med mere optimisme.

Det samme kan områdets slagterier og ansatte.

- Havde flere svinebrug måtte dreje nøglen, havde det også ramt slagterierne, der i forvejen har overkapacitet, siger Sven Agergaard, næstformand i Sagro, formand i Herning-Ikast Landboforening og selv svineproducent.

Antidumping told på gødning forhindrer konkurrence

EU bør se på antidumping tolden på billig østeuropæisk gødning, da toldsatserne ikke bidrager til konkurrence på gødningsmarkedet, mener Søren Laustsen, SLF

Landboformand bremset i at lave minivådområde

Formand for LandboSyd og folketingskandidat for Venstre, Mogens Dall, er stærkt utilfreds med, at han lige nu løber panden mod muren i forsøget på at etablere et næsten to hektar stort minivådområde på en af sine ejendomme i Sønderjylland.

Overlevelsesguide på tørreriet

Efterbehandling af frø, korn og raps er det sidste led i en lang række af arbejdsdage omkring dyrkningen og er for mange en besværlig fase, hvis ikke man har en gylden fremgangsmåde. En forkert behandling kan i værste fald ødelægge avlen, hvilket gør efterbehandlingen til en af de vigtigste faser i processen.

Kollagen fra køer som kosttilskud til landmand

Rigtig mange landmænd, der er slidte og har ømme, stive led spiser bla. produktet aktiv fra Sundhedsshoppen, men hvad de ikke ved er, at de måske selv er leverandør af råmaterialet, idet proteinstoffet kollagen, som er i produktet aktiv, kommer fra tyske og danske køers væv.

Landbrugsforeninger sender skarp kritik af minister

Tolv landbrugsforeninger, der har berørte medlemmer af gasledningen Baltic Pipe, er utilfredse over manglende hjælp fra energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Toppolitiker indviede nyt østjysk minivådområde

Partiet SF´s formand Pia Olsen Dyhr svingede spaden, da et nyanlagt minivådområde syd for Vejle forleden officielt blev indviet

Travlhed i nyt jysk skadedyrsfirma

HK Skadedyrsservice er kommet godt fra start. Firmaet beskæftiger sig blandt andet med rottebekæmpelse, der kan være en plage i kornlagre og andre steder, hvor der opbevares foderafgrøder

Udstilling på Landsskuet fyldt op

Nye udstillere er klar til at vise maskiner og produkter på det store dyrskue i Herning den 4.- 6. juli

Mælkeanlæg i farestalden har været en dyr fornøjelse

I anden halvdel af 2018 kostede mælkeanlæg i svinestalden soholderne godt 300 kroner i snit pr. so. Det viser den nyeste opgørelse af DB-tjek.

Dyrskue afprøver teltstald

Arrangørerne af Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa vil i år tilbyde dyrene læ og ly på en helt ny måde i form af teltstald
Side 1 af 37 (723 artikler)Prev1234567353637Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer