bannerPos

Videoer viser vejen til en højere so-overlevelse

I forbindelse med Seges Svineproduktions kampagne SoLiv 2.0 sættes der fokus på, hvordan producenter bedst sætter ind for at hæve so-overlevelsen. Arkivfoto: Camilla Bønløkke
13-10-2020 10:43

Seges Svineproduktion og dyrlæge Andreas Birch fra Ø-Vet belyser i et samarbejde, hvor det er bedst at skride ind for at forebygge en lav so-overlevelse. Det kan man høre om i nye videoer fra Svineproduktion.dk.

I forbindelse med Seges Svineproduktions kampagne SoLiv 2.0 er det vigtigt at fremhæve de faktorer, der kan være årsagen til en lav so-overlevelse. Derfor har projektleder Tina Birk Jensen teamet op med dyrlæge Andreas Birch for at belyse, hvordan du som producent bedst sætter ind for at hæve so-overlevelsen, skriver Svineproduktion.dk.

- For os har det været vigtigt at samarbejde med de dyrlæger, som so-holderne spørger til råds, bruger i tvivlsspørgsmål, og som har fingeren på pulsen ved de enkelte besætningers søer. Andreas Birch fra Ø-Vet har i en række videoer givet hans besyv på, hvordan du som producent får hjulpet dine søer godt på vej, fortæller Tina Birk Jensen, specialkonsulent, dyrlæge og projektleder for SoLiv 2.0.

Skab overblik

Andreas Birch fortæller, at det er bedst at skabe sig et overblik i besætningen, inden man foretager sig yderligere.

- Det første man skal gå i gang med, når man ønsker at reducere sodødeligheden, er at prøve at analysere, hvorhenne opstår problemerne. Er det søer, der bliver aflivet, eller er det søer, der dør af sig selv. Derefter har man selvfølgelig en fornemmelse af, hvad de dør af, og om det er unge eller gamle søer, samt hvor det foregår henne af i systemet, lyder det fra dyrlægen.

I en af videoerne forklarer han nærmere, hvordan man så efterfølgende kan spore sig ind på, hvor problemerne ligger henne i besætningen – om det er benene, om det er foderrelateret eller om det er mere fysiologisk for dyrene, som for eksempel nyreproblemer.

Find alle videoerne med Andreas Birch på Seges TV og hent meget mere information om emnet på temasiden SoLiv 2.0 via svineproduktion.dk.

cab

 

0

Energinet vil udbetale højere erstatning til lodsejere

Energinet hæver taksterne for udbetaling af strukturskadeerstatning på Baltic Pipe, efter landbrugsrapport viser, at skaderne bliver større end først forventet.

Reservedelsforhandler med dansk fokus

Det svenske firma Olssons i Ellös, der har specialiseret sig i at sælge reservedele til traktorer og entreprenørmaskiner, har med succes ansat deres første danske mand. Henrik Eskesen har mere end 30 års erfaring fra branchen og nyder at komme rundt til forskellige maskinforretninger- og værksteder for at yde support.

Ny svensk transportvogn med stor kapacitet

Svenske Metsjö lancerer ny transport-markvogn med 46 kubikmeter i kapacitet

Mange fordele ved fodring med frisk græs

MaksiGrass on Tour 2020 giver mulighed for indblik i de mange muligheder og fordele, der er i kvægfodring med frisk græs hos både økologiske som konventionelle bedrifter – i denne og næste uge kan MaksiGrass ses og opleves ved demonstrationer i Højer, Nr. Snede og Skjern.

Landmænd svigter læplantnings-sagen

Lokalt laug i Esbjerg udbetaler en del af formuen, så landmænd kvit og frit kan få deres læhegn udtyndet. Men bag det glade budskab lurer bekymring for fremtiden.

Ny mellemklasse af skovkraner fra Kronos

Den finske maskinproducentproducent Kronos er klar med nyeste versioner af sine skovkraner, der byder på flere optimeringer og forbedringer

Nyt stort biogasanlæg indviet

Forleden blev Nature Energys nye store biogasanlæg i sønderjyske Glansager officielt indviet. Det skal sende grøn CO2-neutral biogas ud på gasnettet og bidrage til Sønderborg Kommunes grønne omstilling.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program
Side 1 af 72 (1421 artikler)Prev1234567707172Next