bannerPos

Vi skal dele masser af data

IT-konsulent Kaare Helsinghof (tv) har sikret, at Håstrupgård har haft en ukompliceret overgang fra tidligere løsninger til det nye Microsoft 365, som indehaver Esben Graff (th) ser frem til at udnytte fordelene i. Avls- og opformeringsbesætningen har behov for at kunne dele masser af data, ligesom det har været vigtigt at have informationerne og backup liggende samlet ét sted i ”skyen”
08-09-2020 11:29

Hos svineproduktionen Håstrupgård i trekantområdet vægter man driftssikkerhed og økonomi, og her har man valgt Jysk IT i Billund til at løse opgaven

IT Én af dem, der har taget springet til Microsoft 365 med hjælp fra Jysk IT er Håstrupgård midt i trekantområdet.

Medindehaver Esben Graff ser frem til at tage de mange funktioner og muligheder i brug. I første omgang har det netop været muligheden for at dele data, der har været vigtig for ham.

Medarbejderne skal kunne skrive data ind fra produktionen, som så bliver tilgængelige på en fælles enhed - tidligere var det servere, og med Microsoft 365 ligger informationerne i skyen.

 

Tre generationer på 12 år

Siden 2008 har gården med nu 20 ansatte klaret sig med først enkeltstående computere, senere en central server, cloudløsning og nu altså Microsofts 365.

Til forskel fra server-løsningerne er det for Håstrupgård en væsentlig besparelse, da både egen server og licens på software er dyre løsninger. Esben Graff anslår, at udgifterne med Office 365 bliver halveret.

- Udover at spare 50 procent af de omkostninger, som vi tidligere havde til server-løsning, har vi prioriteret at have data liggende ét sted, så vi stadig er sikre på at have god back up, hvis noget skulle gå galt, siger han.

Her giver det ro, at Jysk IT har en størrelse, hvor de kan garantere en sikker backup, sammen med en stærk support hele vejen rundt om Microsoft 365´s mange muligheder.

Med en cloud-løsning kan en pc udskiftes og kobles op på cloudløsning, uden at der skal flyttes data over eller installeres masser af software.

- Vi kan bare tage en pc, kyle den ud og få installeret en ny, siger Esben Graff.

Esben testede selv TEAMS delen i Microsoft 365 inden skiftet for hele virksomheden. ”Teams” er Microsofts afløser for Skype. Corona-krisen har ført til en total omlægning af næsten alle møder med leverandører.

- Under Corona-krisen gik alle møder fra at være her på stedet til at bruge ”Teams”. Det virker bare, så det et måden fremover, siger han. Deling af dokumenter med hinanden virker godt med det her set up. At jeg så altid har dokumenter/mail med på telefon, tablet mv. er en ekstra gevinst.

 

Drifts-sikkerhed er afgørende

Håstrupgård har avls- og opformeringsbesætning med 1400 søer fordelt på 4 sites.

De mange data er vigtige, ligesom det også er altafgørende at tingene virker.

- Vi har nogle gange fødevarestyrelsen siddende, når vi skal have eksportere, og her er det afgørende at eksempelvis printeren kører perfekt, siger Esben Graff.

Der skal stempel på hver eneste print, så der er et vis pres på hardwaren.

- For os, er det vigtigt, at vi har en IT-leverandør, der er der, når vi har behovet, siger Esben Graff, der har brugt JYSK IT de sidste små 20 år.

Haastrupgaard har desuden valgt at få kameraovervågning fra JYSK IT til brug for adgangskontrol ved en adgangsbom, så der er dokumentation for, hvem der kører ind.

jba

Håstrupgård

Håstrupgård i Trekantområdet har avl og opformering af racerne Dansk Yorkshire, Landrace og Duroc med i alt 1400 søer.

Produktionen er fordelt på fire sites.

Ud over avl og opformering drives 700 hektar.

Håstrupgård har 20 ansatte.

0

Nye vogne sørger for foder til 600 malkekøer

Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup valgte Krampe-vogne, der spiller en stor rolle, når høsten af foder-afgrøder til bedriftens 600 malkekøer og opdræt skal håndteres

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Valtra og Valtec inviterer til traktordemonstration

På torsdag den 17. september inviterer Valtra og Valtec til traktordemonstration ved Toftlund.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.

Har du en værdig sparringspartner til dine handler og finansiering?

I takt med, at landbrugene bliver større og der samtidig er en voksende volatilitet i de priser, som vi køber og sælger produkter til, er det ekstremt vigtigt med en sparringspartner, du har tillid til. Den økonomiske bundlinje er din løn, og bliver naturligt påvirket af gode og dårlige beslutninger - og at være landmand, indkøbs- og salgschef samt bankmand på samme tid, er der vel dårligt nogle, der kan påtage sig med succes.

Udsigt til millioner fra Vestjyllands Andel

Vestjyllands Andel kan præsentere et årsregnskab med et koncernresultat på 87 millioner kroner før skat. Nu lægger bestyrelsen op til at udlodde 50 millioner af overskuddet til medlemmerne..
Side 1 af 67 (1336 artikler)Prev1234567656667Next