bannerPos

Der er mindre lugt og ventilatorstøj

Søren Christensen fra Sinding ved Herning er især optaget af det store luftvolumen inde i Intellistalden og hvordan den naturlige ventilation kommer til at fungere.
02-07-2020 10:05

- En slagtesvinegård der ikke lugter.

Lige netop ventilationsprincippet med naturlig ventilation i grisenes opholdszone og gulvudsugning fanger interessen for Søren Christensen fra Sinding ved Herning.

- Helt ærligt, så lugter det altså temmelig meget fra mange af de ældre slagtesvinestalde, der står rundt omkring, siger han.

- Der ser spændende ud, dette her. Med gulvudsugningen er der tale om langt mindre mængde luft, der skal suges ud. Og på en dag som i dag, hvor det er varmt og solen skinner, skal skodderne sikkert stå helt åbne alle sammen. Alligevel er det vigtigt, at der er noget varme, der får luften til at bevæge sig op til skodderne i kippen.

- Jeg tror, det er vigtigt, man kan tilsætte ekstra varme for at øge luftskiftet, siger han og peger på de radiatorrør, der sidder langs ventilationsklapperne længst ude.

0

Såmaskine med nye features

Kuhn fortsætter udviklingen af universalsåmaskinen Espro – senest med det nye system VistaFlow, der gør det lettere at styre og omstille såmaskinen til forskellige opgavetyper

To gange Axial Flow tog sig af vinterbyggen

Forleden blev to Case IH mejetærskere og en nyindkøbt sneglevogn startet op på markerne hos Pedersminde, hvor det i første omgang var vinterbyggen, der skulle i hus.

Vinterbyggen kom i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus forleden, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 pct. i årene 2015-19.

Automatisk hurtigskift letter maskinførernes hverdag

EC-Oil, Engcons automatiske hurtigskiftsystem, gør i kombination med en tiltrotator og hydraulisk redskaber en stor forskel i maskinførerens hverdag, men også for gravebranchen generelt i form af øget effektivitet og sikkerhed. Fordele der har betydet, at Engcon har valgt at gøre EC-Oil tilgængeligt for så mange som muligt ved at gøre det til standard i forbindelse med køb af tiltrotator med DC2 styresystem og O-Safe hurtigskift medfølger EC-Oil.

Hvad vi lærte af Covid 19

Livestream, videomøder, rundvisning og selvstudie var nogle af de metoder, rådgivningsvirksomheden Sagro tyede til, da landet lukkede ned i forbindelse med corona-krisen

Intelligent bufferzone beskytter vandmiljøet

Ny kortfilm viser, hvordan Go-Gris I/S beskytter vandmiljøet ved Horsens. Det er sket med en såkaldt ”intelligent bufferzone” mellem mark og å.

Svensk maskin- og byggeproducent fordobler kapaciteten

Den svenske producent af krogløftere og trailere - Ivarssons i Metsjö – fordobler nu sin produktionskapacitet på samlefabrikken nær Linköping, der udvides markant.

Mejetærsker på demo-tur til høsten er i hus

Heden Maskinforretning A/S og Massey Ferguson DK sender IDEAL 7 mejetærsker på demo-tur
Side 1 af 64 (1267 artikler)Prev1234567626364Next