bannerPos

Dyrlæger med speciale i kvæg

Foto: Colourbox

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
18-09-2020 13:43
Sønderjysk Kvægpraksis i Løgumkloster var tidligere kendt under navnet Dyrlægecentralen Sydvest. Med det nye navn markeres, at man nu er gået ”all-in” på kvæg.

DYRLÆGER Syd- og Sønderjylland er et område med mange kvægbrug, og nu har området også fået en dyrlægepraksis med fuldt fokus og specialisering indenfor kvæg.

Sønderjysk Kvægpraksis var tidligere kendt under navnet – og som en del af – Dyrlægecentralen Sydvest.

-  Udviklingen går mod stadig mere specialiseret rådgivning. Hele branchen er blevet mere specialiseret, forklarer dyrlæge og medindehaver af Sønderjysk Kvægpraksis, Anne Juul, der ejer den sønderjyske dyrlægepraksis sammen med de to andre dyrlæger, Jette Klogborg og John Thomsen.

 

Ni dyrlæger

Sønderjysk Kvægpraksis holder til på Fabriksvej i Løgumkloster, og tæller i alt ni dyrlæger, der dækker det sønderjyske område omkring Tønder Kommune, Toftlund samt Bylderup-Bov.

Personalet tæller tillige fire ansatte i administrationen hjemme i Løgumkloster, hvor der også er dyrlægefaciliteter – herunder et laboratorie, der giver mulighed for prøvetagning og analyse af blandt andet mælkeprøver, blodprøver og gødning.

 

Kurser og erfa-grupper

Med fokuseringen og specialiseringen inden for kvæg, ser Anne Juul også andre muligheder fremadrettet for nye ideer og tiltag.

Blandt andet mere kursusaktivitet og erfagrupper. Begge dele noget man har haft succes med tidligere, men nu kan lave endnu mere af nu. Og der konkrete ideer til emner og områder i støbeskeen:

-  Vi vil blandt andet sætte mere fokus på reproduktion og økonomi, forklarer Anne Juul.

Sønderjysk Kvægpraksis har en stor fast gruppe indenfor kvægbruget som kunde. Den omfatter omkring 200 kvægbesætninger som dyrlægerne kommer i, hvoraf man har rådgivningsaftale med de 120 af dem.

Og meget foregår ude hos den enkelte kvægbruger, og her bliver der også løbende optimeret. Eksempelvis har alle ni dyrlæger nu ultralydsscannere i deres biler.

Sønderjysk Kvægpraksis er også medlem af Dyrlæger & Ko, som er en sammenslutning af 28 kvægpraksiser fordelt over hele landet. Medlemskabet gør, at dyrlægerne altid er opdateret med den nyeste viden indenfor kvægbranchen, samt at dyrlægerne har mulighed for at dele erfaring med hinanden.

0

Energinet vil udbetale højere erstatning til lodsejere

Energinet hæver taksterne for udbetaling af strukturskadeerstatning på Baltic Pipe, efter landbrugsrapport viser, at skaderne bliver større end først forventet.

Reservedelsforhandler med dansk fokus

Det svenske firma Olssons i Ellös, der har specialiseret sig i at sælge reservedele til traktorer og entreprenørmaskiner, har med succes ansat deres første danske mand. Henrik Eskesen har mere end 30 års erfaring fra branchen og nyder at komme rundt til forskellige maskinforretninger- og værksteder for at yde support.

Ny svensk transportvogn med stor kapacitet

Svenske Metsjö lancerer ny transport-markvogn med 46 kubikmeter i kapacitet

Mange fordele ved fodring med frisk græs

MaksiGrass on Tour 2020 giver mulighed for indblik i de mange muligheder og fordele, der er i kvægfodring med frisk græs hos både økologiske som konventionelle bedrifter – i denne og næste uge kan MaksiGrass ses og opleves ved demonstrationer i Højer, Nr. Snede og Skjern.

Landmænd svigter læplantnings-sagen

Lokalt laug i Esbjerg udbetaler en del af formuen, så landmænd kvit og frit kan få deres læhegn udtyndet. Men bag det glade budskab lurer bekymring for fremtiden.

Ny mellemklasse af skovkraner fra Kronos

Den finske maskinproducentproducent Kronos er klar med nyeste versioner af sine skovkraner, der byder på flere optimeringer og forbedringer

Nyt stort biogasanlæg indviet

Forleden blev Nature Energys nye store biogasanlæg i sønderjyske Glansager officielt indviet. Det skal sende grøn CO2-neutral biogas ud på gasnettet og bidrage til Sønderborg Kommunes grønne omstilling.

Landmænd går glip af store gevinster uden gårdråd

Landmændene misser både vækstrater, udviklingsmuligheder og besparelser ved ikke at tage de svære beslutninger med en professionel kreds, lyder det fra chefkonsulent i Velas.

Alliance-dæk vinder frem i landbruget

Dækproducenten Alliance, der er ejet af dækgiganten Yokohama, vinder frem på det danske marked – ikke mindst inden for landbruget. Særligt interessen for producentens prisvenlige VF-dæk er stigende. Det mærker man ikke mindst hos NDI Group (Nordisk Dæk Import), der har dækket i sit program
Side 1 af 72 (1421 artikler)Prev1234567707172Next