bannerPos

Husk opdateringen – eller udfærdigelse af en APV

Alle, der har medarbejdere, skal have en APV – Arbejds Plads Vurdering. Arkivfoto
26-06-2020 08:20

Er det tid til at opdatere din APV – eller har du slet ingen? Velas minder om, at en APV er lovpligtigt, hvis der er ansatte på bedriften.

APV Alle, der har medarbejdere, skal have en APV – Arbejds Plads Vurdering.  Det siger loven og Arbejdstilsynet spørger typisk efter den ved deres besøg.

En APV er en gennemgang af din ejendom med fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed. Landbruget er desværre en farlig arbejdsplads, og over en femårig periode er der registreret ca. 2700 ulykker i landbruget - heraf 30 med dødelig udgang. Det oplyser Finn Rasmussen, der er svinekonsulent hos Velas.

 Usynlig men dødelig gas

- Jo mere vant til et arbejde man er, des mindre tilbøjelig er man til at passe på.  Og det er her, det bliver farligt. Uvidenhed er også farligt. Mange unge, der ikke er opvokset på landet, kender ikke nødvendigvis farerne. Her tænkes specielt på den usynlige dræber – gyllegas. Svovlbrinte eller H2S, påpeger konsulenten.

Gassen er usynlig og kan ikke lugtes, og derfor kan dødelige koncentrationer opstå uden varsel. Især ved udslusning af gylle eller omrøring. Finn Rasmussen opfordrer derfor til, at man ved opgaver med udslusning eller omrøring altid har en gas-alarm monteret i støvleskaftet. – Velas formidler salg af en sådan alarm.

 Gennemgang af arbejdsmiljøet

En APV omfatter tillige en rask gåtur gennem stald, værksted og maskinhus, samt omkring gyllebeholdere. Her noteres forhold, der potentielt kan være farlige, og vi finder en løsning og frist på problemet.

- Vi samler typisk dine medarbejdere til en snak om deres arbejdsmiljø – og det gør slet ikke noget, hvis det er i frokoststuen, og der er en kop kaffe på kanden. Her hjælper vi også med afviklingen af jeres »Årlige ArbejdsMiljøsamtale«, lyder det fra konsulenten, der påpeger, at besøget udmøntes i en APV-rapport tillige med relevant informationsmateriale.

- Skulle I mangle forskellige advarselsskilte kan vi også være behjælpelige med disse, tilføjer Finn Rasmussen og minder om, at en APV skal revideres hvert tredje år eller ved større produktionsændringer.

cab

0

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Valtra og Valtec inviterer til traktordemonstration

På torsdag den 17. september inviterer Valtra og Valtec til traktordemonstration ved Toftlund.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.

Har du en værdig sparringspartner til dine handler og finansiering?

I takt med, at landbrugene bliver større og der samtidig er en voksende volatilitet i de priser, som vi køber og sælger produkter til, er det ekstremt vigtigt med en sparringspartner, du har tillid til. Den økonomiske bundlinje er din løn, og bliver naturligt påvirket af gode og dårlige beslutninger - og at være landmand, indkøbs- og salgschef samt bankmand på samme tid, er der vel dårligt nogle, der kan påtage sig med succes.

Udsigt til millioner fra Vestjyllands Andel

Vestjyllands Andel kan præsentere et årsregnskab med et koncernresultat på 87 millioner kroner før skat. Nu lægger bestyrelsen op til at udlodde 50 millioner af overskuddet til medlemmerne..

Vi skal dele masser af data

Hos svineproduktionen Håstrupgård i trekantområdet vægter man driftssikkerhed og økonomi, og her har man valgt Jysk IT i Billund til at løse opgaven
Side 1 af 67 (1335 artikler)Prev1234567656667Next