bannerPos

Ny minilæsser fra Giant er helt elektrisk

Buus Anlægsgartner A/S med afdelinger i Aarhus og Storvorde, er en af de første i Danmark, der har investeret i den nye el-drevne Giant-minilæsser – hér på opgave i Silkeborg by.
01-07-2020 09:52

Ny elektrisk Giant-minilæsser løfter lydsvage og CO2-neutrale læsseopgaver for østjysk anlægsgartner på opgave i Silkeborg. Maskinforretningen Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær ved Ribe er dansk importør af de hollandske minilæssere.

MASKINER Buus Anlægsgartner A/S med afdelinger i Aarhus i Østjylland og Storvorde i Nordjylland, er nogle af de første i Danmark, der har taget den nye elektriske Giant-minilæsser i den nye elektriske version, til sig.

Giant-minilæsserne importeres til Danmark af Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær ved Ribe, der på få år har bidt sig fast med de hollandsk producerede minilæssere, der nu foruden de traditionelle brændstof-versioner, også er introduceret i en elektrisk version.

Giant’s nyeste skud på den elektriske stamme hedder G2200E. G for GIANT, 2200 som er maskinens egenvægt i kilo, og E for elektrisk. Modellen findes i to udgaver, en standard og X-tra-model.

Maskinen er udstyret med et 48 Volts lithium-ion batteri, placeret hvor motoren traditionelt sidder på en GIANT minilæsser. Læsseren har to separate elektriske motorer, en 6.5 kW til drift af maskinen, samt en 11.5 kW for hydraulikken.

 

Tre batteristørrelser

G2200E og G2200E X-TRA fås med tre batteristørrelser; 250, 375 eller 500 Ah. En opladning giver arbejde under normale forhold i 4, 6 eller 8 timer.

Maskinerne er udstyret med en indbygget oplader på 40 eller 60 Ampere som kan tilsluttes til 230 Volts strømforsyning.

Det er muligt gennem displayet at justere opladningsprocessen, så den tilpasses strømforsyningen på 230 volt med enten 10 eller 16 Ampere sikringer. Ekstern ladestation er muligt som tilvalg.

Disse er tilgængelige i størrelser fra 150 til 300 Ampere, og kan oplade batteriet til 50 procent på 30 minutter. Lithium-ion batterierne holder op til 3 gange længere end andre konventionelle batterier, og vinder på flere parametre som ydeevne, hurtig opladning, og minimal på vedligeholdelse.

G2200E-modellen er med en løftehøjde på 2.85 meter og en løftekapacitet på 1.650 kg. velegnet til læsseropgaver i højden. G2200E X-TRA er med en løftehøjde på 2.45 meter og en løftekapacitet på 2.200 kg. udviklet til ekstremt tungt arbejde specielt inden for entreprenør og byggesektoren.

 

Med på grøn bølge

Buus anlægsgartner rider på den grønne bølge, og gør sig i forvejen meget i eldrevne maskiner.
Virksomheden der er kendt for at fokuserer på klima og miljøvenlige maskiner, har som nogen af de første investeret i en elektrisk Giant minilæsser.

- For år tilbage ville vi gerne være en grøn profil. Vi spurgte os selv, hvor vi kunne starte. Det elektriske lå lige til højrebenet. Vi startede i det små med vores batteri- og dieseldrevne maskiner. I dag har vi fuldt elektrisk program på håndmaskinerne, og skifter flere af vores større entreprenørmaskiner ud til elektriske udgaver, fortæller
Michael Niemann, Salgskonsulent og afdelingsleder hos Buus Anlægsgartner.

Virksomheden ejer i forvejen seks el-biler der på hver deres måde bidrager til den grønne energi.  Bilerne har monteret solpaneler på tagene, der leverer strøm til det meste af håndværkernes værktøj. Udover at have en elektrisk minilæsser, ser Buus nu også nærmere på en elektrisk gravemaskine.

Den hollandske producent af Giant-minilæssere blev grundlagt i 1996. I 2001 blev den første minilæsser produceret. Hér i 2020 har man netop passeret 25.000 producerede minilæssere.

jba

0

Såmaskine med nye features

Kuhn fortsætter udviklingen af universalsåmaskinen Espro – senest med det nye system VistaFlow, der gør det lettere at styre og omstille såmaskinen til forskellige opgavetyper

To gange Axial Flow tog sig af vinterbyggen

Forleden blev to Case IH mejetærskere og en nyindkøbt sneglevogn startet op på markerne hos Pedersminde, hvor det i første omgang var vinterbyggen, der skulle i hus.

Vinterbyggen kom i hus ved Kolding

Hos Poul Christensen Maskinstation & Entreprenør kom den sidste af i alt 40 hektar vinterbyg i hus forleden, da der blev høstet i først Nr. Bjert ved Kolding og senere på dagen ved Troldkær nær Rødding

Dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 pct. i årene 2015-19.

Automatisk hurtigskift letter maskinførernes hverdag

EC-Oil, Engcons automatiske hurtigskiftsystem, gør i kombination med en tiltrotator og hydraulisk redskaber en stor forskel i maskinførerens hverdag, men også for gravebranchen generelt i form af øget effektivitet og sikkerhed. Fordele der har betydet, at Engcon har valgt at gøre EC-Oil tilgængeligt for så mange som muligt ved at gøre det til standard i forbindelse med køb af tiltrotator med DC2 styresystem og O-Safe hurtigskift medfølger EC-Oil.

Hvad vi lærte af Covid 19

Livestream, videomøder, rundvisning og selvstudie var nogle af de metoder, rådgivningsvirksomheden Sagro tyede til, da landet lukkede ned i forbindelse med corona-krisen

Intelligent bufferzone beskytter vandmiljøet

Ny kortfilm viser, hvordan Go-Gris I/S beskytter vandmiljøet ved Horsens. Det er sket med en såkaldt ”intelligent bufferzone” mellem mark og å.

Svensk maskin- og byggeproducent fordobler kapaciteten

Den svenske producent af krogløftere og trailere - Ivarssons i Metsjö – fordobler nu sin produktionskapacitet på samlefabrikken nær Linköping, der udvides markant.

Mejetærsker på demo-tur til høsten er i hus

Heden Maskinforretning A/S og Massey Ferguson DK sender IDEAL 7 mejetærsker på demo-tur
Side 1 af 64 (1267 artikler)Prev1234567626364Next