bannerPos

Inspirationsaften hos bæravler

Ejer og formand for Dansk Bærdyrkerforening Jens Holme Pedersen dyrker blandt andet solbær, ribs og hyben på ejendommen i Kogsbølle. Onsdag den 17. juni giver han en rundvisning på ejendommen og en status på dansk bærproduktion. Arkivfoto: Erik Hansen

Tekst og foto: Camilla Bønløkke

Fagjournalist
02-06-2020 08:00
Bæravlen er i fokus, når LandboUngdom og Økologisk Landsforening inviterer til inspirationsaften onsdag den 17. juni i Kogsbølle.

Produktionen af lækre fynske bær hviler på en stolt tradition og byder på mange spændende muligheder. At dyrke bær kræver faglig viden, flid, dygtighed og lidt held. Samtidig er her en produktion, hvor man både har mulighed for at levere en mindre mængde af udvalgte bær til den meget kvalitetsbevidste kunde, der er villig til at betale en høj pris, eller der kan produceres en større mængde til brug for dagligdagsprodukter som saft, most og marmelade.

LandboUngdom og Økologisk Landsforening gerne være med til at inspirere og vise eksempler på spændende produktioner på nye muligheder for etablering, og onsdag den 17. juni klokken 18-21 vil ejendommen Kogsbøllegård, Kogsbøllevej 42 ved Nyborg lægge rammer til.  Det er en aften, der er for alle LandboUngdoms medlemmer, der drømmer om egen produktion – uanset om den skal være økologisk eller konventionel. 

Emner om produktion

På Kogsbøllegård dyrker ejer og formand for Dansk Bærdyrkerforening Jens Holme Pedersen blandt andet solbær, ribs og hyben, og han vil denne aften give en rundvisning på ejendommen og en status på dansk bærproduktion.

Efter aftensmad vil Hanne Lindhard, rådgiver hos HortiAdvice, fortælle om etablering og pleje, hvorefter Svend Jensen, kvalitetschef GASA Nordgrønt, kommer omkring emner som økonomi i frugt- og bærproduktion, markedssituationen, og mulighed for at blive leverandør til Gasa Nordgrønt.

Jens Hermansen fra Økologisk Landsforening runder aftenen af med generelle overvejelser og erfaringer omkring etablering.

Arrangementer er gratis for medlemmer af LandboUngdom og tilmelding skal ske til Mikkel Dreyer, formand for Midtfyns LandboUngdom.

0

Ansatte i karantæne, hvis de trodser rejseanbefalinger

Som arbejdsgiver har man pligt til at sikre et sundt arbejdsmiljø for de ansatte. Derfor skal medarbejdere sættes i karantæne ved hjemkomst, hvis de har rejst til områder, Udenrigsministeriet fraråder, lyder meldingen fra HR-rådgiver i Velas

Kragmann og Maskinpartner bliver Gehl-forhandler

Kragmann A/S i Middelfart og Maskinpartner A/S i Vejle har indgået aftale med Gehl-importøren, Stenderup A/S, om at de i fremtiden sælger og servicerer det amerikanske Gehl-læssemaskiner i deres respektive områder.

Mangelfuld poltestyring kan gøre indhug på bundlinjen

Det korrekte antal sopolte i hjemmeavlen er altafgørende for økonomien i svineproduktionen – skyder man forkert med enten for få eller for mange, kan det blive dyrt, lyder det fra Niels Hegelund, svinekonsulent hos Velas.

Den danske sommer bliver mere ekstrem

DMI’s Klimaatlas er udvidet med ny viden om tørke og nedbør, og her byder især sommeren på markante ændringer i vejret.

Lev langsomt og drik vin til

På Skaarupøre Vingaard bliver ingenting forceret i de fredfyldte og intime omgivelser.

Butik og samlingssted i »vintønden«

To gamle vintønder danner rammen om Bente og Carstens gårdbutik, der i to omgange har fået LAG-midler.

Husk opdateringen – eller udfærdigelse af en APV

Er det tid til at opdatere din APV – eller har du slet ingen? Velas minder om, at en APV er lovpligtigt, hvis der er ansatte på bedriften.

Danske hegnsklippere til ethvert formål og behov

GreenTec i Kolding producerer en bred vifte af hegnsklippere, hvoraf en betydelig del finder vej til landbrug og maskinstationer – både herhjemme og i udlandet. Fælles for alle hegnsklippere er, at funktionalitet og kvalitet er i højsædet
Side 1 af 62 (1233 artikler)Prev1234567606162Next