bannerPos

Specialist i alle typer hegn

Kenn Ransby, (billedet), står sammen med Jørn Mølby i spidsen for Poda Hegn i Gesten – et af i alt 17 Poda-centre fordelt over hele landet. Sammen står de også for virksomheden Miljøstald – ligeledes i gesten. Foto: John Ankersen

Tekst og foto: John Ankersen

Redaktør, LandbrugSyd
01-04-2020 15:11
Som en af de største og ældste udbydere af hegn og hegnsløsninger til både landbruget og en lang række andre brancher, er Poda Hegn specialist inden for sit felt til både store som mindre hegns-opgaver.

HEGN - Jeg plejer at sige at vi løser fra 0 – 30 kilometer hegn – der er ingen grænse, vi giver den fuld skrue, fortæller Kenn Ransby fra Poda Hegn i Gesten, der er et af i alt 17 Poda-centre på landsplan, hvor man også finder Poda-butikker fordelt over hele landet med et udvalg af de mest almindelige Poda-produkter.

Siden 1975 har Poda Hegn solgt, monteret og serviceret kilometervis af hegn til landbrug, virksomheder og industri samt have og park, og hegns-udbyderener i dag blandt Danmarks førende hegnsleverandører. Dengang var man banebrydende med det elektriske hegn til indhegning af dyr, hvor man tidligere ofte havde benyttet sig ag pigtråds- og lægtehegn.

 

Både by og land

Landbruget, herunder både heltids- som fritidslandbruget, fylder en betydelig del af kundegruppen hos Poda Hegn, hvor man tilbyder hegnsløsninger i mange typer - alt efter formål.

Indhegning af kvæg, får og geder samt hestefolde, og hegn omkring naturområder og plantager. Men også industrihegn og hegn omkring offentlige institutioner, som eksempelvis børnehaver laves i stor stil. Og det gælder både nyetablerede hegn samt renoveringer og reparation af eksisterende hegn.

-  Man kan sige at vi laver ale med ordet ”hegn” i både land og by. Vi har hele tiden bredt os meget ud, forklarer Kenn Ransby, der med en baggrund som miljøtekniker og sælger, selv blev en del af Poda Hegn for syv år siden med centeret i Gesten, der dengang var et af de mindste i Danmark, men siden har vokset sig til et af de stærkeste med syv ansatte.

 

Vejr og corona

Og der er bud efter både Kenn Ransby, og hans kolleger fra Poda Hegn rundt omkring i landet. Syv års vækst er det blevet til for hans egen afdeling, og Kenn vurderer selv, at der er potentiale for yderligere vækst. Man har været på udkig efter et par kolleger mere – i første omgang én mand mere til at kunne aflaste Kenn, der også står for det administrative.

På spørgsmålet omkring corona-virussen, og de begrænsninger den indtil videre har givet for erhvervslivet i Danmark, vurderer Kenn Ransby, at den ikke umiddelbart har indflydelse på arbejdet, da man jo arbejder i små grupper i det fri, langt fra kunden og andre mennesker i nærheden.

Heller ikke det våde efterår og den våde milde vinter har haft betydning for hegnsarbejdet. Omvendt ville koldt vintervejr med frost heller ikke have givet problemer.

- Det ville kun være, hvis vi fik permafrost her i Danmark, griner Kenn Ransby, der kigger frem mod foråret og sommeren. Se mere på www.poda.dk.

jba

 

0

Økologisk Landsforening laver 200 omlægningstjek om året

Hos Økologisk Landsforening laver man omkring 200 omlægningstjek om året. Henvendelserne kommer fra hele landet, ung som ældre og tæller alle typer produktioner.

Et omlægningstjek gav et realistisk billede af virkeligheden

Jane Willumsgaard og Søren Noes starter til oktober en omlægning af deres jord på Hjarnø. De er ikke landmænd, men har efter et omlægningstjek besluttet sig for at prøve kræfter med økologiske pluk selv-hindbær og maltbyg til ølproduktion.

Gourmet i gårdbutikken

Mellem 200 og 300 kunder gæster hver uge gårdbutikken på Gundestrup Mejeri og Bryggeri.

Hoff brygger øl på ostevalle

Gundestrup Mejeri og Bryghus har sit eget bryggerikoncept, hvor der brygges øl på valle fra osteproduktionen.

Mejerimand forelskede sig i en gammel dame

Den gamle dame er identisk med Gundestrup Mejeri og Bryggeri, hvor Jørgen Hoff i dag producerer 22 forskellige specialoste og 8 forskellige specialøl.

Landmænd bør være rustede til corona-udfordringer

Landbrugsrådgivning Syd opfordrer alle landmænd til at have en plan klar, så de kan håndtere 2020 udfordringerne uden, at hele læsset vælter.

Velfungerende dræn starter med en god projektering

En overordnet og langsigtet drænplan er mange penge værd, men der er mange faktorer, der skal overvejes og undersøges, inden entreprenørmaskinerne for alvor skal i jorden.

Kompost af pileflis nedbringer udledningen af næringsstoffer fra marken

Et EU-støttet forsøgsprojekt vil i år vise i hvilket omfang, kompost af pileflis kan nedbringe økologernes behov for at køre staldgødning ud.

Flis er for godt til at brænde af

Ny Vraa Bioenergi er stoppet med at afsætte pileflis til forbrænding i varmeværker. Brødrene Henrik og Anders Bach jagter en større værdiskabelse i deres produktion.

Vedligeholdelse af vandløb skal tilpasses virkeligheden

Nedbørsmængderne øges år for år, vinterhalvåret druknede i nedbør, og i Kolding Herreds Landbrugsforening (KHL) frygter man, at problemet med oversvømmede kældre og marker blot vil vende tilbage gang på gang, medmindre vedligeholdelse af vandløbene tilpasses virkeligheden.
Side 1 af 60 (1196 artikler)Prev1234567585960Next