bannerPos

Ny svensk transportvogn med stor kapacitet

MetaQ 75 er den svenske trailerproducent Metsjö´s nyeste bud på en stor, solid transportvogn, der samtidig er med til at spare på brændstofforbruget. Fotos: Metsjö
22-10-2020 10:27

Svenske Metsjö lancerer ny transport-markvogn med 46 kubikmeter i kapacitet

Tekst: John Ankersen

TRANSPORT Den svenske trailerproducent Metsjö lancerer nu en to meter høj mark-transportvogn med nye foldesider til foder.

Med den nye vogn skaber Metsjö et alternativ, hvor man både kan køre korn / rodfrugter / gødning og let folde siderne i marken for at køre foder samme dag, og med stor kapacitet.

Med siderne foldet op har den nye trailer en kapacitet på 46 kubikmeter. Vognens samlede højde er under fire meter på vejen.

De foldbare sider er 500 eller 800 mm høje og foldes ned i indersiden af ​​traileren ved hjælp af et håndtag. Forvæggen foldes også ned i indersiden af ​​vognen. Bagvæggen er afmonterbar, men behøves ikke fjernes.

Platformen er konisk for at gøre materialet tip-off lettere. Platformen er lavet af højstyrkestål Brinell 450 (Hardox 450) for lang levetid og lav egenvægt.

 

Reducerer brændstofforbrug

MetaQ 75 er hydraulisk ophængt, hvilket betyder, at traileren kører meget pænt og stabilt både på vejen og i marken.

Undersøgelser fra det svenske institut for landbrugsteknologi har vist, at MetaQ 75 bruger 22-28 procent mindre brændstof end konventionelle vogne, hvilket delvis skyldes, at man med kommunikationsfartøjsteknologi undgår ”bulldozer-effekten”, der ellers opstår i marker, hvor en jordhøj er bevæger sig foran hjulene kombineret med den høje nyttelast.

 

Minimering af jordkomprimering

Desuden er lav egenvægt og muligheden for store hjul med til at minimere jordkomprimering. MetaQ 75 har en 52 graders hældningsvinkel og en trækstang konstrueret af højstyrkestål.

-  Med den nye højere marktrailer tilbyder vi en trailer med høj kapacitet, hvor det er let at øge kapaciteten yderligere i marken til at køre foder, siger Anders Ivarsson, Metsjö.

Han understreger, at det bliver stadig vigtigere at køre store mængder på en sikker måde, og den forlængede høstperiode betyder, at der er et stort behov for let at skifte maskinens formål mellem forskellige afgrøder i marken.

0

EU-politikere så på grisetransport

To EU-politikere på grisetransport til Padborg forleden: Kan dyr transporteres over otte timer? – Det var det spørgsmål de to søgte svaret på forleden, hvor de var med på grisetransport fra Fyn til DTL A/S i Padborg – grise der skulle videre til Tyskland.

Nyt malkeanlæg skulle være arbejdsmiljøvenligt og enkelt

Stor sydvestjysk mælkeproducent gik fra en malkekarrusel til et 2x24 side by side malkeanlæg. Teknikken er monteret i en lun og tør kælder - afskærmet fra malkestaldens fugtige miljø.

Undgå lungebetændelse hos kalvene

Efteråret er over os, og inden længe kommer vinteren. Med den kommer også de kolde træk-vinde i stalden, som kan resultere i forkølelse og lungebetændelse hos kalvene.

Hurtig udrykning reddede brunsten hos køerne

Med 45 ansatte har Jysk IT styrken til at hjælpe, når systemerne svigter. Som eksempelvis i kvægstalde ved overvågning af brunst hos køerne

Ny fodergrab til automatisk fodersystem

Lely introducerer en ny fodergrab til det automatiske fodersystem Lely Vector.

Kom og spark (h)jul-dæk hos MI

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) åbner dørene til deres 1200 kvadratmeter store udstilling for landmænd som trænger til at sparke dæk fra nu og frem mod jul – blandt andet på det brede program inden for Kuhn, der som bekendt omfatter fuldfoderblandere til kvæg.

Husdyrauktion – nu med afstand og mundbind

Corona-restriktioner på Husdyrauktionen i Brørup. I lighed med krav om brug af mundbind i butikker og butikscentre, er der indført krav om brug af mundbind ved ophold i alle indendørs haller tilknyttet Brørup Husdyrauktion.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.
Side 1 af 74 (1480 artikler)Prev1234567727374Next