bannerPos

Landbrugsskole stiller skarpt på unges sikkerhed

De har styr på sikkerheden på Grindsted Landbrugsskole. I starten af marts måned deler de ud af erfaringerne, når der inviteres til sikkerhedskursus over to dage på skolen.

Redaktionen

04-03-2019 07:27
”Tænk dig om mens du kan” er overskriften for Grindsted Landbrugsskoles Sikkerhedskursus for unge mellem 13-16 år, som arbejder på et landbrug efter skoletid.

Grindsted Landbrugsskole tilbyder unge mellem 13-16 år, som arbejder på et landbrug efter skoletid at komme på Sikkerhedskursus. Målet er at undgå arbejdsulykker og nedslidning.

- Det kan lyde lidt brutalt, men vi vil gerne have de unge på kursus i sikkerhed, mens de kan og ikke først, når ulykken er sket. Desværre oplever vi alvorlige ulykker i forbindelse med arbejdet på landbrugene, og derfor skal de helt unge lære, hvordan man kan gå sikkert på arbejde efter skoletid. For der er ingen tvivl om, at det at have et job på en gård efter skoletid, det er fantastisk, siger Poul Thomsen, kursusansvarlig og lærer på Grindsted Landbrugsskole.

Han understreger at forebyggelse og træning i at opdage faresituationer på et landbrug er særligt vigtigt at lære for de unge, da de ikke har prøvet så mange arbejdssituationer endnu, og de har en alder, hvor de er parate til at lære.

-  Vi har gode erfaringer med at skabe et godt læringsmiljø her på skolen, så derfor er det naturligt for os at udbyde Sikkerhedskursus til de unge. Kurset er bygget op med rigtig meget praktisk læring, hvor vi øver håndtering af dyr, arbejde i værkstedet og så er der foredrag, der er holdt i en tone, som de unge kan relatere til, så de skal ikke bare sidde på deres flade og lytte, fortæller Poul Thomsen, og tilføjer:

- Et gammelt ordsprog siger:  -Det er bedre at forebygge fremfor at helbrede”, og det er målet for kurset. Det handler jo om, at fremtidens landmænd ikke ødelægger sig selv, men i stedet kan arbejde hele livet,” fortæller Poul Thomsen. På kurset er der også indlagt sociale aktiviteter, hvor de unge kan lære andre med samme interesse for landbrug at kende.

 

Ung til ung

En af oplægsholderne på kurset bliver Mathias Osmundsen. Han er 20 år gammel og er efter et år i praktik tilbage som elev på Grindsted Landbrugsskole.

- Selvom jeg er ret ung, så har jeg allerede nogle erfaringer, som jeg kan give videre til de skoleelever, som arbejder på en gård i fritiden. Jeg har selv hjulpet til på min fødegård efter skoletid, og kan huske hvordan jeg ind i mellem gjorde nogle uhensigtsmæssige ting i mit arbejde.

Jeg håber, at jeg med mine input kan hjælpe, så de undgår at slide sig selv op eller få skader, når de arbejder, forklarer Mathias Osmundsen.

Kursusdeltagerne får til sidst på kurset et kursusbevis, som Poul Thomsen håber, at de unge vil hænge hjemme på væggen, så de hver dag bliver mindet om, hvad de lærte på Sikkerhedskurset.

Kurset er for skoleelever, der arbejder på et landbrug i fritiden og det foregår 8. – 9. marts på Grindsted Landbrugsskole. Se mere på www.grindstedlandbrugsskole.dk.

 

Skal landbruget udvikles eller afvikles?

Landbrugets økonomiske kvaler kommer endnu en gang i fokus, når Danske Halmleverandører afholder generalforsamling onsdag i denne uge.

Vandingsmaskiner og trafiksikkerhed

Vejtrafik og vandingsmaskiner kan være problematisk – og kan skabe farlige situationer

LMO slår omsætningsrekord

Siden fusionen mellem rådgivningsvirksomhederne Også årets indtjening er tilfredsstillende, og virksomheden har nu nået en størrelse, hvor det er muligt at udlodde en rekordstor del af overskuddet til ejerforeningerne.

Tørkesommer har givet stor interesse for vandingsanlæg

Sidste års ekstremt varme og tørre danske sommer, har øget interessen markant for markvanding

Klimafokus på landbrugets fremadrettede dagsorden

LHN så - på generalforsamlingen i Tinglev forleden - tilbage på udfordringsfyldt år i landbruget, og en dagsorden i befolkningen, og blandt politikerne, hvor klimaet får stadig større betydning og indflydelse

Familielandbrugs-formand savner fakta i debatten

Debatten om planteværn, natur og klima var i fokus, da Familielandbruget LRS i Vejle tirsdag holdt generalforsamling, hvor der var genvalg til formand Svend Aage Steenholdt.

Østjysk dyrskue med ny profil

Stort madmarked og børneland er blandt de nye friske tiltag på et anderledes dyrskue i Horsens, hvor visionen er at blive et stort jysk madevent kombineret med traditionelt dyrskue

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Professionel skovservice og naturpleje

Hos Alstrup Skovservice ved Videbæk har man specialiseret sig inden for en bred vifte af skov- og naturpleje-opgaver – blandt andet for Skov- og Naturstyrelsen.

Limousiner indgår samarbejde med forsikringsselskab

Et nyt samarbejde mellem Dansk Limousine Forening og Topdanmark skaber både muligheder, fordele for medlemmerne og stor glæde hos begge parter.
Side 1 af 34 (669 artikler)Prev1234567323334Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer