bannerPos

Landbrugsskole stiller skarpt på unges sikkerhed

De har styr på sikkerheden på Grindsted Landbrugsskole. I starten af marts måned deler de ud af erfaringerne, når der inviteres til sikkerhedskursus over to dage på skolen.

Redaktionen

04-03-2019 07:27
”Tænk dig om mens du kan” er overskriften for Grindsted Landbrugsskoles Sikkerhedskursus for unge mellem 13-16 år, som arbejder på et landbrug efter skoletid.

Grindsted Landbrugsskole tilbyder unge mellem 13-16 år, som arbejder på et landbrug efter skoletid at komme på Sikkerhedskursus. Målet er at undgå arbejdsulykker og nedslidning.

- Det kan lyde lidt brutalt, men vi vil gerne have de unge på kursus i sikkerhed, mens de kan og ikke først, når ulykken er sket. Desværre oplever vi alvorlige ulykker i forbindelse med arbejdet på landbrugene, og derfor skal de helt unge lære, hvordan man kan gå sikkert på arbejde efter skoletid. For der er ingen tvivl om, at det at have et job på en gård efter skoletid, det er fantastisk, siger Poul Thomsen, kursusansvarlig og lærer på Grindsted Landbrugsskole.

Han understreger at forebyggelse og træning i at opdage faresituationer på et landbrug er særligt vigtigt at lære for de unge, da de ikke har prøvet så mange arbejdssituationer endnu, og de har en alder, hvor de er parate til at lære.

-  Vi har gode erfaringer med at skabe et godt læringsmiljø her på skolen, så derfor er det naturligt for os at udbyde Sikkerhedskursus til de unge. Kurset er bygget op med rigtig meget praktisk læring, hvor vi øver håndtering af dyr, arbejde i værkstedet og så er der foredrag, der er holdt i en tone, som de unge kan relatere til, så de skal ikke bare sidde på deres flade og lytte, fortæller Poul Thomsen, og tilføjer:

- Et gammelt ordsprog siger:  -Det er bedre at forebygge fremfor at helbrede”, og det er målet for kurset. Det handler jo om, at fremtidens landmænd ikke ødelægger sig selv, men i stedet kan arbejde hele livet,” fortæller Poul Thomsen. På kurset er der også indlagt sociale aktiviteter, hvor de unge kan lære andre med samme interesse for landbrug at kende.

 

Ung til ung

En af oplægsholderne på kurset bliver Mathias Osmundsen. Han er 20 år gammel og er efter et år i praktik tilbage som elev på Grindsted Landbrugsskole.

- Selvom jeg er ret ung, så har jeg allerede nogle erfaringer, som jeg kan give videre til de skoleelever, som arbejder på en gård i fritiden. Jeg har selv hjulpet til på min fødegård efter skoletid, og kan huske hvordan jeg ind i mellem gjorde nogle uhensigtsmæssige ting i mit arbejde.

Jeg håber, at jeg med mine input kan hjælpe, så de undgår at slide sig selv op eller få skader, når de arbejder, forklarer Mathias Osmundsen.

Kursusdeltagerne får til sidst på kurset et kursusbevis, som Poul Thomsen håber, at de unge vil hænge hjemme på væggen, så de hver dag bliver mindet om, hvad de lærte på Sikkerhedskurset.

Kurset er for skoleelever, der arbejder på et landbrug i fritiden og det foregår 8. – 9. marts på Grindsted Landbrugsskole. Se mere på www.grindstedlandbrugsskole.dk.

 

Få tjekket brønde og udløb

Rådgiver opfordrer til, at foråret blandt andet bruges til at få overblik over, om drænrør skal spules og brønde renses for sand og grus.

Grønt forår hos sydjysk maskinforretning

Maskinforretningen A.P. Jørgensen i Ribe havde forleden inviteret til mini-messe for den grønne sektor.

Danske ægproducenter under pres

Danske supermarkedskæder takker nej til danske buræg, men enkelte kæder takker ja til udenlandske. Det udfordrer danske ægproducenter

Teat- scrubberen fra FutureCow

Teatscrubberen klarer vask, desinfektion, stimulering og tørring af patten i én arbejdsgang. Og den gør det ens hver eneste gang, uanset hvem malkeren er.

Pileurt bør bekæmpes som bjørneklo

Pileurter breder sig, viser ny Momentum-analyse. I otte ud af ti kommuner udkonkurrerer de andre arter. De er blevet indført som prydplanter i de danske haver, men nu er pileurter blevet en invasiv art, der skaber problemer i naturen.

Debuterer på skuet

Det er første gang, Dennis Keller Hansen udstiller på et dyrskue, men der er flere på vej senere på året

Ny bag ploven

Jesper Rusbjerg er fascineret af den gammeldags håndværk og får erfaren rådgivning

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.
Side 1 af 40 (790 artikler)Prev1234567383940Next