bannerPos

Opdatering af sprøjtekursus med et specialkursus

Det gælder om at være opdateret omkring sprøjtning – uanset hvilket tidspunkt på døgnet, der arbejdes med sprøjten i marken. Foto. LMO

Redaktionen

05-03-2019 07:41
Noget hedder at lige børn leger bedst, så derfor har LMO specialkurser, hvor man får en masse viden inden for sin branche samtidig med at kurset opdateres, så man kan købe sprøjtemidler og samtidig bringe dem ud lovligt.

Mange, der har en Danfoil sprøjte er trætte af at høre om dyser, frosne manometre, 200 l/ha og meget andet, så med et samarbejde med Danfoil fabrikken er der et kursus, der tager udgangspunkt i Danfoil sprøjten. Kurset er meget praktisk med gode råd og afholdes i Viborg d. 4. marts.

Ligeledes er juletræsavlere trætte af at høre om afgrøder såsom hvede og majs, derfor har LMO et samarbejde med Kenneth Klausen, Danske Juletræer om et kursus i Sorø 5. marts og et i Horsens d. 7. marts.

LMO arbejder også i weekenden, så et kursus lørdag d. 2. marts i Jylland centrum Viborg, især for folk, der er afhængig af et arbejde til hverdag. Et grundkursus til certifikat holdes også to lørdage og tre fredage. Da landmanden også arbejder i weekenden er der for mange også mulighed for at søge VEU.

Kurserne er i AMU-regi i samarbejde med enten Dalum eller Nordjyllands Landbrugsskole. Gennemgående figur på alle kurserne er sprøjtespecialist Hans Thostrup, der er en af landets førende på sprøjteområdet.

Her efter 1. januar skal man selv tilmelde sig kurserne, og kurset findes på www.efteruddannelse.dk ved at søge på LMO, juletræer eller Danfoil.
 

 

To lokale tv-stjerner

Hygum Hjemstavnsgård ved Rødding har dannet ramme om optagelser til tv-serien »Grænseland« i anledning af 100-året for genforeningen.

Dumper sætter nye standarder for sikkerhed

Maskinvirksomheden Hydrema er blandt udstillerne på Det Sønderjyske Fællesdyrskue.

Dalum sender plantespecialister til Kina

Kinesiske forbrugere kan fremover sende en venlig tanke til underviserne på Dalum Landbrugsskole, når de sætter tænderne i frisk frugt og grøntsager.

Forårshilsen fra en tredobbelt glad landmand

Af Peter Bohsen Jensen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen Bæredygtigt Landbrug, Bygaden 25, Rårup, 7130 Juelsminde

- Nye MRSA-regler rammer helt skævt

En ny bekendtgørelse lægger op til, at de stramninger, som svineproducenterne skal leve op til for at minimere risiko for spredning af MRSA-bakterier, rammer de økologiske besætninger, som stort set ingen MRSA-har, hårdt.

Renseri bygges op igen

Danish Agro vil bevare et renseri i den brandhærgede afdeling i Sdr. Hygum ved Rødding

Avler for at få vinderdyr

Familien Olesen og Birkelygaard Jersey er naturligvis klar til at deltage på skuet i Aabenraa

Pensionister risikerer at blive snydt for tilbagebetaling af skat

Sagro har opdaget, at at SKAT ikke havde tilbagebetalt skat af 400.000 kroner til 30 pensionister.

SLF holdt klimamøde med Venstre-politikere

Klima var på dagsordenen, da SLF mandag havde valgmøde med tre Venstrepolitikere i Billund. Tiden er ikke til at sende dansk landbrug nye store regninger, lød det blandt andet fra klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V).

Statsministeren åbner årets Ferguson dage

Lars Løkke Rasmussen besøger Danmarks Ferguson Museum 25. maj.
Side 1 af 39 (767 artikler)Prev1234567373839Next