bannerPos

Ingen gang i ulvetelefon

Tekst og foto: Henning K. Andersen

Journalist
10-07-2018 10:26
Naturstyrelsens nye ulvelinje, hvor man kan indrapportere episoder om ulveangreb, har ikke været i brug den første uge, siden linjen åbnede den 1. juli.

Det har ikke skortet på tiltag fra myndighedernes side for at afbøde virkningerne af ulvens tilstedeværelse i Danmark. Senest har Naturstyrelsen åbnet en døgnlinje, hvor man kan indrapportere angreb fra ulve på husdyr, og også melde, hvis man har set en ulv i nærområdet. 

Men siden linjen blev åbnet den 1. juli, har den ikke modtaget et eneste opkald. Men det overrasker ikke ulvekonsulent Tommy Hansen fra Naturstyrelsen. Ifølge ham er ulvene lige nu mindre interesserede i får og kvæg.


- For tiden går ulvene i stedet efter de unge rålam i skovene, fortæller Tommy Hansen til DR P4 Nordjylland. 

De mest kritiske måneder for ulveangreb på får og andre husdyr er februar, marts og april, hvor råvildtet er sværere at fange.

Linjen har telefonnummer 30341530.

Nem online temperaturmåling med målespyd i afgrøder

Virksomheden care4farm i Kolding har udviklet og sælger et enkelt målespyd til temperaturmåling i afgrøder både ude og inde – fra kornlagre til kartoffelkuler

Højeste indtjening på smågrise nogensinde

Smågriseproducenterne indkasserede rekordhøje 4,3 millioner kroner på bundlinjen i snit i 2019.

Nye lokaler har løftet arbejdsmiljøet

Der er sket noget af en omvæltning for de ansatte i Stadil Smede- & Maskinforretning, hvor de efter flytningen fra Stadil til Ulfborg er gået fra 3.000 kvadratmeter til mere end 5.000 kvadrateter. Det kan særligt mærkes i værkstedet, hvor det ifølge en montør har gjort en stor forskel for arbejdsmiljøet.

Grønt dansk landbrug skal være endnu grønnere

De miljømæssige tiltag, der er sket i landbruget er ikke nok – der skal mere til, slog fødevareminister Mogens Jensen (S) fast på et møde forleden i Agerskov

Fokus på salg af gården

Skal min gård sælges – eller skal jeg selv blive på den? Og hvad siger potentielle købere? KHL sætter fokus på salg af gårde ved et arrangement den 21. februar

Fælles EU-regler lægger bund under dyrevelfærden

Uden fælles EU-regler ville Danmark bare importere mere dårlig dyrevelfærd til lavpris, siger DDD’s formand, Hanne Knude Palshof.

Økologiens varemærke fylder 30 år i Danmark

Det røde ø-mærke fylder 30 år i år. Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen ved Landbrug & Fødevarer vurderer, at Ø-mærket har været altafgørende for udbredelsen af økologi i Danmark.

- Dyrevelfærd er rigtigt dilemmafyldt

Det er ikke altid indlysende, hvad der tjener dyrevelfærden bedst. Og den må ikke spolere økonomien, siger sjællandsk svineproducent om blandt andet halekupering og kastrektion.

Dyrevelfærd og økonomi går hånd i hånd

Nybygning og ombygning af farestalde vil forbedre både dyrevelfærd og bundlinje.
Side 1 af 55 (1095 artikler)Prev1234567535455Next