bannerPos

Agilia leverer pænt regnskab – og vil fortsat vækste

Økonomichef hso Agilia, Niels Rokkjær, er godt tilfreds med det regnskab, som det tidligere Agro Korn netop har sendt på gaden.

Henning K. Andersen

09-01-2019 12:35
Agilia (tidligere Agro Korn), der producerer og leverer proteinløsninger til fremtidens landbrug, har netop aflagt regnskab for 2017/2018. Virksomheden eksporterer til store dele af verden og ender med et flot resultat.

16,1 millioner kr. er resultatet før skat hos Agilia (tidligere Agro Korn), og det får selv en vestjysk økonomichef til at udtrykke tilfredshed.
- Jeg vil gå så vidt som til at sige, at det er bemærkelsesværdigt flot. Vi har investeret i vores medarbejdere, og vi har samtidig formået at skabe et godt resultat, siger økonomichef Niels Langkjær.
Virksomheden står bag produkter som AlphaSoy og DanMilk, der hver dag gør en forskel i danske og udenlandske landbrug. Proteintilskuddet til smågrise AlphaSoy er det mest kendte, mens det populære DanMilk er mælkeerstatning til enten smågrise eller kalve. Agilia har desuden stor succes med innovationen mælkeanlægget Pump’n’Grow, der bare efter lancering findes i mange stalde i Europa.
Agro Korn er netop nu i proces med at skifte identitet til Agilia og vil fremover fremstå og handle som Agilia A/S. Herved ruster virksomheden sig til rejsen fra at være en lokal foderproducent til at være en global first mover med fokus på alternative proteiner.

Vækstplanen er eksekveret
Agilia, der ligger placeret i Videbæk i Vestjylland, har nu 48 medarbejdere og er vokset ud af sine lokaler. Der er fuld gang i planlægning af udvidelse af både lager og personalefaciliteter, så der er plads til fortsat vækst og udvikling. Udvidelsen forventes at være færdig i efteråret 2019. Virksomheden blev i 2016 købt af britiske AB Agri Ltd., som er globalt førende inden for levering og udvikling til landbrugsindustrien. 
- Lidt kontant kan man sige, at vi lagde en vækstplan, som vi har effektueret med succes. Vi har ekspanderet i både Europa og i resten af verden.
- Men skal man kigge lidt mere konkret, så handler det om, at vi tjener penge, fordi vi har nogle gode produkter, der rammer et behov i markedet og giver værdi i det daglige arbejde hos landmændene, siger Niels Langkjær.

Tæt på landmændenes hverdag
Et særkende for Agro Korn, som nu bliver ført videre i Agilia, har altid været samarbejde med kunderne om at udvikle nye produkter og tiltag.
- Vi er i øjenhøjde med både hinanden og vores kunder. Vi besøger staldene og rådgiver om vores produkter, så de bliver tilpassede hver besætning.
Et af de produkter, der har haft stor betydning for Agilias vækst og flotte resultat, er mælkeanlægget Pump’n’Grow. Et innovativt mælkeanlæg, der med en lille investering giver imponerende resultater for de landmænd, der bruger det til deres smågrise.
- Anlægget har helt sikkert været med til at skabe det gode resultat, og vi har videreudviklet anlægget i en mere automatiseret form, som vi forventer os meget af det næste år, siger Niels Langkjær.

Udvikling og udbygning
Ellers er fokus for det kommende år på videre ekspansion i det meste af verden og på fortsat at udvikle produkter og løsninger til landbruget – alt imens der bygges nye faciliteter.
- Vi er parate til at fortsætte den gode udvikling. Vi har planerne, vi har produkterne, og snart har vi også rammerne til væksten og til at fastholde vores gode medarbejdere. 
- Det giver tryghed for både os selv og vores kunder, at vi har sorte tal på bundlinjen. Vi sikrer danske arbejdspladser og har gode, danskproducerede produkter til eksport i hele verden.
Samtidig fremhæver Niels Langkjær også fordelen ved at være en del af AB Agri.
- Med den store engelske koncern i ryggen har vi endnu bedre muligheder for at udvikle og teste vores produkter, end vi hidtil har haft mulighed for, fortæller Niels Langkjær.

 

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next