bannerPos

Agilia leverer pænt regnskab – og vil fortsat vækste

Økonomichef hso Agilia, Niels Rokkjær, er godt tilfreds med det regnskab, som det tidligere Agro Korn netop har sendt på gaden.

Henning K. Andersen

09-01-2019 12:35
Agilia (tidligere Agro Korn), der producerer og leverer proteinløsninger til fremtidens landbrug, har netop aflagt regnskab for 2017/2018. Virksomheden eksporterer til store dele af verden og ender med et flot resultat.

16,1 millioner kr. er resultatet før skat hos Agilia (tidligere Agro Korn), og det får selv en vestjysk økonomichef til at udtrykke tilfredshed.
- Jeg vil gå så vidt som til at sige, at det er bemærkelsesværdigt flot. Vi har investeret i vores medarbejdere, og vi har samtidig formået at skabe et godt resultat, siger økonomichef Niels Langkjær.
Virksomheden står bag produkter som AlphaSoy og DanMilk, der hver dag gør en forskel i danske og udenlandske landbrug. Proteintilskuddet til smågrise AlphaSoy er det mest kendte, mens det populære DanMilk er mælkeerstatning til enten smågrise eller kalve. Agilia har desuden stor succes med innovationen mælkeanlægget Pump’n’Grow, der bare efter lancering findes i mange stalde i Europa.
Agro Korn er netop nu i proces med at skifte identitet til Agilia og vil fremover fremstå og handle som Agilia A/S. Herved ruster virksomheden sig til rejsen fra at være en lokal foderproducent til at være en global first mover med fokus på alternative proteiner.

Vækstplanen er eksekveret
Agilia, der ligger placeret i Videbæk i Vestjylland, har nu 48 medarbejdere og er vokset ud af sine lokaler. Der er fuld gang i planlægning af udvidelse af både lager og personalefaciliteter, så der er plads til fortsat vækst og udvikling. Udvidelsen forventes at være færdig i efteråret 2019. Virksomheden blev i 2016 købt af britiske AB Agri Ltd., som er globalt førende inden for levering og udvikling til landbrugsindustrien. 
- Lidt kontant kan man sige, at vi lagde en vækstplan, som vi har effektueret med succes. Vi har ekspanderet i både Europa og i resten af verden.
- Men skal man kigge lidt mere konkret, så handler det om, at vi tjener penge, fordi vi har nogle gode produkter, der rammer et behov i markedet og giver værdi i det daglige arbejde hos landmændene, siger Niels Langkjær.

Tæt på landmændenes hverdag
Et særkende for Agro Korn, som nu bliver ført videre i Agilia, har altid været samarbejde med kunderne om at udvikle nye produkter og tiltag.
- Vi er i øjenhøjde med både hinanden og vores kunder. Vi besøger staldene og rådgiver om vores produkter, så de bliver tilpassede hver besætning.
Et af de produkter, der har haft stor betydning for Agilias vækst og flotte resultat, er mælkeanlægget Pump’n’Grow. Et innovativt mælkeanlæg, der med en lille investering giver imponerende resultater for de landmænd, der bruger det til deres smågrise.
- Anlægget har helt sikkert været med til at skabe det gode resultat, og vi har videreudviklet anlægget i en mere automatiseret form, som vi forventer os meget af det næste år, siger Niels Langkjær.

Udvikling og udbygning
Ellers er fokus for det kommende år på videre ekspansion i det meste af verden og på fortsat at udvikle produkter og løsninger til landbruget – alt imens der bygges nye faciliteter.
- Vi er parate til at fortsætte den gode udvikling. Vi har planerne, vi har produkterne, og snart har vi også rammerne til væksten og til at fastholde vores gode medarbejdere. 
- Det giver tryghed for både os selv og vores kunder, at vi har sorte tal på bundlinjen. Vi sikrer danske arbejdspladser og har gode, danskproducerede produkter til eksport i hele verden.
Samtidig fremhæver Niels Langkjær også fordelen ved at være en del af AB Agri.
- Med den store engelske koncern i ryggen har vi endnu bedre muligheder for at udvikle og teste vores produkter, end vi hidtil har haft mulighed for, fortæller Niels Langkjær.

 

Skal landbruget udvikles eller afvikles?

Landbrugets økonomiske kvaler kommer endnu en gang i fokus, når Danske Halmleverandører afholder generalforsamling onsdag i denne uge.

Vandingsmaskiner og trafiksikkerhed

Vejtrafik og vandingsmaskiner kan være problematisk – og kan skabe farlige situationer

LMO slår omsætningsrekord

Siden fusionen mellem rådgivningsvirksomhederne Også årets indtjening er tilfredsstillende, og virksomheden har nu nået en størrelse, hvor det er muligt at udlodde en rekordstor del af overskuddet til ejerforeningerne.

Tørkesommer har givet stor interesse for vandingsanlæg

Sidste års ekstremt varme og tørre danske sommer, har øget interessen markant for markvanding

Klimafokus på landbrugets fremadrettede dagsorden

LHN så - på generalforsamlingen i Tinglev forleden - tilbage på udfordringsfyldt år i landbruget, og en dagsorden i befolkningen, og blandt politikerne, hvor klimaet får stadig større betydning og indflydelse

Familielandbrugs-formand savner fakta i debatten

Debatten om planteværn, natur og klima var i fokus, da Familielandbruget LRS i Vejle tirsdag holdt generalforsamling, hvor der var genvalg til formand Svend Aage Steenholdt.

Østjysk dyrskue med ny profil

Stort madmarked og børneland er blandt de nye friske tiltag på et anderledes dyrskue i Horsens, hvor visionen er at blive et stort jysk madevent kombineret med traditionelt dyrskue

Markvanding med bedre driftsøkonomi

Ødelagte afgrøder og unødige reparationsudgifter til rørbrud midt i højsommeren er et scenarie, de fleste landmænd gerne vil undgå. Men rørbrud og andre gener i forbindelse med markvanding kan undgås ved at skifte til en frekvensreguleret pumpe, der giver langt bedre driftsøkonomi og minimal risiko for rørbrud.

Professionel skovservice og naturpleje

Hos Alstrup Skovservice ved Videbæk har man specialiseret sig inden for en bred vifte af skov- og naturpleje-opgaver – blandt andet for Skov- og Naturstyrelsen.

Limousiner indgår samarbejde med forsikringsselskab

Et nyt samarbejde mellem Dansk Limousine Forening og Topdanmark skaber både muligheder, fordele for medlemmerne og stor glæde hos begge parter.
Side 1 af 34 (669 artikler)Prev1234567323334Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MANGE PENGE I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – ECA-vand også kaldet NEUTHOX, er det nye sort til alle produktionsdyr i landbruget. Waterclean ApS er forhandler af det eneste danskproducerede ECA-vand anlæg i Danmark. NEUTHOX er godkendt af fødevarestyrelsen og registreret (lovpligtigt) i EU! Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer