Agilia leverer pænt regnskab – og vil fortsat vækste

Henning K. Andersen 09-01-2019 12:35:30
Økonomichef hso Agilia, Niels Rokkjær, er godt tilfreds med det regnskab, som det tidligere Agro Korn netop har sendt på gaden.
Agilia (tidligere Agro Korn), der producerer og leverer proteinløsninger til fremtidens landbrug, har netop aflagt regnskab for 2017/2018. Virksomheden eksporterer til store dele af verden og ender med et flot resultat.

16,1 millioner kr. er resultatet før skat hos Agilia (tidligere Agro Korn), og det får selv en vestjysk økonomichef til at udtrykke tilfredshed.
- Jeg vil gå så vidt som til at sige, at det er bemærkelsesværdigt flot. Vi har investeret i vores medarbejdere, og vi har samtidig formået at skabe et godt resultat, siger økonomichef Niels Langkjær.
Virksomheden står bag produkter som AlphaSoy og DanMilk, der hver dag gør en forskel i danske og udenlandske landbrug. Proteintilskuddet til smågrise AlphaSoy er det mest kendte, mens det populære DanMilk er mælkeerstatning til enten smågrise eller kalve. Agilia har desuden stor succes med innovationen mælkeanlægget Pump’n’Grow, der bare efter lancering findes i mange stalde i Europa.
Agro Korn er netop nu i proces med at skifte identitet til Agilia og vil fremover fremstå og handle som Agilia A/S. Herved ruster virksomheden sig til rejsen fra at være en lokal foderproducent til at være en global first mover med fokus på alternative proteiner.

Vækstplanen er eksekveret
Agilia, der ligger placeret i Videbæk i Vestjylland, har nu 48 medarbejdere og er vokset ud af sine lokaler. Der er fuld gang i planlægning af udvidelse af både lager og personalefaciliteter, så der er plads til fortsat vækst og udvikling. Udvidelsen forventes at være færdig i efteråret 2019. Virksomheden blev i 2016 købt af britiske AB Agri Ltd., som er globalt førende inden for levering og udvikling til landbrugsindustrien. 
- Lidt kontant kan man sige, at vi lagde en vækstplan, som vi har effektueret med succes. Vi har ekspanderet i både Europa og i resten af verden.
- Men skal man kigge lidt mere konkret, så handler det om, at vi tjener penge, fordi vi har nogle gode produkter, der rammer et behov i markedet og giver værdi i det daglige arbejde hos landmændene, siger Niels Langkjær.

Tæt på landmændenes hverdag
Et særkende for Agro Korn, som nu bliver ført videre i Agilia, har altid været samarbejde med kunderne om at udvikle nye produkter og tiltag.
- Vi er i øjenhøjde med både hinanden og vores kunder. Vi besøger staldene og rådgiver om vores produkter, så de bliver tilpassede hver besætning.
Et af de produkter, der har haft stor betydning for Agilias vækst og flotte resultat, er mælkeanlægget Pump’n’Grow. Et innovativt mælkeanlæg, der med en lille investering giver imponerende resultater for de landmænd, der bruger det til deres smågrise.
- Anlægget har helt sikkert været med til at skabe det gode resultat, og vi har videreudviklet anlægget i en mere automatiseret form, som vi forventer os meget af det næste år, siger Niels Langkjær.

Udvikling og udbygning
Ellers er fokus for det kommende år på videre ekspansion i det meste af verden og på fortsat at udvikle produkter og løsninger til landbruget – alt imens der bygges nye faciliteter.
- Vi er parate til at fortsætte den gode udvikling. Vi har planerne, vi har produkterne, og snart har vi også rammerne til væksten og til at fastholde vores gode medarbejdere. 
- Det giver tryghed for både os selv og vores kunder, at vi har sorte tal på bundlinjen. Vi sikrer danske arbejdspladser og har gode, danskproducerede produkter til eksport i hele verden.
Samtidig fremhæver Niels Langkjær også fordelen ved at være en del af AB Agri.
- Med den store engelske koncern i ryggen har vi endnu bedre muligheder for at udvikle og teste vores produkter, end vi hidtil har haft mulighed for, fortæller Niels Langkjær.

 

Statsminister ser landbruget som godt klima-eksempel

21-01-2019 08:00:32

Klimaudfordringerne er store, og landbruget skal være det gode eksempel, fastslog statsminister Lars Løkke Rasmussen, da han forleden talte for 850 tilhører ved SLF´s nytårskur i Agerskov


Ydmyghed og kundepleje bag 119 års maskinsalg

20-01-2019 08:00:01

At sætte pris på sine kunder – det lyder som en kliché, men hos Hans Holm Maskinforretning i Tinglev er der ingen tvivl om, at det er opskriften på en sund forretning, og sådan har det været lige siden begyndelsen for 119 år siden


Retur til roerne i kvægbruget

19-01-2019 08:00:28

Er det en fejl, at de supersunde, højtydende roer er gledet ud af markplanen? Sagro er den 30. januar vært for et arrangement, der belyser ny viden, nye sorter og lettere håndtering, som igen gør roer aktuelle.


PN Maskiner ny forhandler af redskabsbærere og skræntklippere

18-01-2019 08:00:02

PN Maskiner A/S har i samarbejde med importøren Sønderup Maskinhandel A/S fået forhandlingen i Syd- og Sønderjylland af Fort MPM redskabsbærere og X-rot fjernstyret skræntklippere.


Kvægbrug med klar strategi og vision

17-01-2019 08:00:27

Politikere, forbrugerne, miljøorganisationer, aktivister og sociale medier påvirker i stigende grad kvægbruget som det øvrige landbrug – og det stiller krav til erhvervets egen strategi og vision, om fortsat at være blandt verdens førende fremadrettet, lød et af flere budskaber forleden ved det Sønderjyske Fælleskvægmøde i Agerskov


Reservedele til entreprenørmaskiner

16-01-2019 07:00:22

Granit Parts udvider med reserve- og sliddele til entreprenørbranchen i begyndelsen af det nye år.


Nyt lederkursus kan løfte bundlinjen

15-01-2019 07:00:50

Et nyt lederkursus kan give dig redskaber til at motivere dine medarbejdere til at yde en ekstra indsats. God ledelse giver en bedre bundlinje, lyder det fra rådgivningsselskabet LMO’s rekrutteringskonsulent.


Statsminister mødte 850 landmænd i Agerskov

14-01-2019 21:02:24

Statsminister Lars Løkke Rasmussen slog fast, at miljø- og klimadagsordenen er kommet for at blive, da han mødte 850 landmænd til SLF´s nytårskur mandag aften i Agerskov.


Sikkerhed: Skræddersyet førstehjælpskursus til landmanden

14-01-2019 11:12:05

Djursland Landboforening fortsætter med at have fuld fokus på sikkerhed i landbruget i 2019. Til marts tilbyder foreningen et førstehjælpskursus skræddersyet branchen.


KHL præmierer sine medlemmer

14-01-2019 09:13:56

KHL har valgt at indføre overskudsdeling og medlemsrabat efter et godt år for foreningen.


Avisen kommer nu om tirsdagen

14-01-2019 08:00:15

Ugeavisen fra L-MedieHus uddeles nu tirsdag/onsdag i stedet for torsdag/fredag af FK Distributions bude. Men allerede fra lørdag morgen kan avisen læses her på hjemmesiden.


Merrild klar til den varme stol i Sønderjylland

14-01-2019 07:00:14

Formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, er klar til spørgsmål og debat, når han den 31. januar sætter sig i den varme stol til LandboSyd-medlemsmøde på Gråsten Landbrugsskole


Mindre rengøring giver guld i malkestalden

13-01-2019 07:00:21

Kvægduo fra Vestjysk lover på NutriFair i Fredericia i denne uge 500.000 kroner mere i malkestalden med mindre rengøring og færre skrappe midler.


Maskinstation markerede jubilæum og fødselsdag

12-01-2019 07:00:23

60 års virksomhedsjubilæum og indehaverens 50 års fødselsdag markeret ved åbent hus hos Bramming Maskinstation


Drop indsatskrav i Ringkøbing Fjord

11-01-2019 07:00:16

Både Landbrug & Fødevarer og Vestjysk Landboforening vil have droppet de næste års krav til reduktion af kvælstof i oplandet til Ringkøbing Fjord. Gennemgang af data viser nemlig, at miljømålene i fjorden er nået.


Borgmester håber på snarlig løsning i vejstrid

10-01-2019 07:00:18

Parterne står stadig stejlt overfor hinanden i vejstriden omkring Skovgårdsvej i Vejen Kommune, hvor borgmester Egon Fræhr dog håber på en løsning i løbet af foråret


En aften fuld af politik, valgsnak og kommunikation

09-01-2019 15:53:43

Årets første medlemsmøde i landboforeningerne Østjysk, Vejle-Fredericia og Odder-Skanderborg havde fokus på det, Landbrug & Fødevarer gør for medlemmerne.


Stor interesse for SLF-Nytårskur med Lars Løkke

09-01-2019 13:45:06

Der er allerede tilmeldt over 500 til SLF's nytårskur med statsminister Lars Løkke Rasmussen, der løber af stabelen mandag den 14. januar i Agerskov Hallen.


Agilia leverer pænt regnskab – og vil fortsat vækste

09-01-2019 12:35:30

Agilia (tidligere Agro Korn), der producerer og leverer proteinløsninger til fremtidens landbrug, har netop aflagt regnskab for 2017/2018. Virksomheden eksporterer til store dele af verden og ender med et flot resultat.


De globale fødevarepriser falder

12-01-2018 14:27:01

Opgørelser, som FN's fødevare- og landbrugsorganisation, FAO, netop har offentliggjort, viser at de globale fødevarepriser falder


Side 1 af 30 (581 artikler)Prev1234567282930Next

Digitale brochurer

A-One Danmark er den danske del af Devenish & A-One Feeds og har over 60 års erfaring i landbrugsindustrien. Devenish er førende inden for udvikling og levering af avancerede ernæringsmæssige løsninger i forbindelse med de forskellige udfordringer, som vores kunder står over for inden for svine- og fjerkræsektoren samt i forbindelse med drøvtyggere, kæledyr og heste.

Gennem årene har Hansen & Larsen gennemført en lang række byggeprojekter i dansk landbrug. Vi har sat vores signatur på en bred vifte af kostalde, svinestalde, specialstalde, haller og gylletanke – for nu blot at nævne de mest oplagte projekter inden for dette felt.

Polaris ATV er amerikanske ATV maskiner i høj kvalitet. Polaris Sportsman ATV’er er driftsikre og har lang levetid til gode priser. Vores sortiment omfatter proffesionelle arbejds ATV’er, Rangere som er terrængående med kabine, lad og plads til to Sportsman ATV’er og Ranger er modeller som ofte bliver brugt i landbrug. Vi har også kraftige og sikre børneATV’er, EL-biler og meget mere. Vi har et bredt tilbehørssortiment og redskabssortiment til Sportsman ATV’erne og Ragner modellerne, med det rigtige udstyr og de rigtige redskaber bliver maskinerne nyttige arbejdsredskaber.

– DER ER RIGTIG MEGET VELFÆRD OG ØKONOMI I RENT DRIKKEVAND TIL PRODUKTIONSDYR I LANDBRUGET – Har du problemer med biofilm og bakterier i dyrenes drikkevandssystemer? Waterclean ApS er eneforhandler af det dansk producerede DCW Elektrolyseanlæg til produktion af det godkendte og helt neutrale desinfektionsmiddel NEUTHOX. Waterclean ApS har mere end 35 års erfaring i vandbehandling, og rådgivning! Vi kan træffes på tlf. +45 82 30 40 20 eller e-mail: lg@waterclean.dk

Læs de nyeste tilbudsaviser fra P. Lindberg

Se flere brochurer