bannerPos

Brødre-trio er både familie og kolleger inden for grovvarer

Jens, Kjeld og Hans Lund har hver især gjort karriere inden for grovvarebranchen. I dag er alle tre brødre ansat i Vestjyllands Andel.
19-11-2020 13:13

Jens, Kjeld og Hans Lund har hver især gjort karriere inden for grovvarebranchen. I dag er alle tre brødre ansat i Vestjyllands Andel.

ARBEJDSMARKED Lund-brødrene fra Lunde. Det kunne meget vel være titlen på et Halfdan Rasmussen-rim. I dette tilfælde holder vi os dog til den virkelige verden og historien om Vestjyllands Andels brødretrio.

Jens, Kjeld og Hans – med efternavnet Lund – har base på Vestjyllands Andels afdeling i Næsbjerg. Samtidig bor de inden for en radius af 10 kilometer, med forældrene boende i midten.

Selvom de ser hinanden mere end de fleste, er der ingen tegn på andet end klassisk søskendekærlighed de tre imellem.

- Jeg synes, vi har opdelt det fint. På arbejde er vi 99,8 procent kolleger, men selvfølgelig med tid til de private snakke, som man nu engang har på en arbejdsplads. Og når vi er samlet, snakker vi nærmest aldrig om arbejde, så på den måde skiller vi tingene ad, forklarer storebror Hans Lund.

 

Kickstartede sine brødres indtog

Det var netop Hans, der kickstartede brødrenes indtog i grovvarebranchen, da han i 1983 kom i lære i Lunde Foderstofforening.

- Faktisk havde jeg fået en elevplads på en trælasthandel på Fyn, men så ringede de fra den lokale foderstof i Lunde, og foreslog at jeg kom derned i stedet. Det gjorde jeg så, og derefter var vejen ligesom banet for de andre to, fortæller Hans Lund med et glimt i øjet. Den kække kommentar indeholder dog en vis sandhed, for i 1986 var det så Kjelds tur til at komme i lære hos Lunde Foderstofforening.

- De var heldigvis ikke blevet helt afskrækket af tiden med Hans, så jeg var glad for at kunne følge i hans fodspor. Det gav mig et godt fundament at bygge videre på, lyder det fra Kjeld Lund, som efter læretiden i Lunde tog til USA for at arbejde på en svinefarm og sidenhen har været ansat i flere danske grovvareselskaber. Lillebror søgte mod Nord Mens de to ældste af Lund-brødrene begge har været vidt omkring i landbrugs- og grovvarebranchen, forholder det sig anderledes med lillebror Jens.

Han fik således læreplads i det daværende Skjern Å Andel (i dag Vestjyllands Andel) i 1994 og har været ansat i selskabet siden da.

- Mine brødre var startet sydpå, så jeg ville hellere søge nordpå, og her stod Skjern Å Andel klar med en elevplads til mig. I starten tænkte jeg, at det skulle prøves af i et par år, men nu har jeg altså været her i 26 år, fortæller Jens Lund.

 

Indledte karriere som ekspedient

Han indledte sin karriere i grovvarebranchen med at ekspedere og er i dag salgsleder for kvægfodergruppen i Vestjyllands Andel.

- Skjern Å Andel og senere Vestjyllands Andel har været igennem en kæmpe udvikling, mens jeg har været ansat. Ingen dage er ens. Både fordi der sker meget forskelligt i løbet af et landbrugsår, men også fordi vi er i en branche, hvor der hele tiden sker noget nyt og spændende, forklarer Jens Lund.

Og hvorfor er det så netop det vestjyske grovvareselskab, som nu har fået fornøjelsen af de tre Lund-brødre?

- Meget af det er jo tilfældigheder, men jeg kom bl.a. hertil, fordi mine brødre havde talt godt om Vestjyllands Andel. Man kan selv planlægge sin hverdag, og der er ikke så langt mellem de forskellige led. Man bliver hørt, uanset hvor man befinder sig i organisationen, og det kan jeg godt li´, fortæller Kjeld Lund, der blev ansat i Vestjyllands Andel i juni 2019.

 

Ikke flere på vej

Og som den senest ankomne af Lund-brødrene forsikrer han, at der ikke er flere af slagsen på vej til Vestjyllands Andel.

- Nej, det skal I ikke være bange for. Der er kun tre af os, så der kommer ikke flere, griner han. Flasket op med landbrug De tre Lund-brødre er opvokset på et landbrug med grise, køer og mink – på gården Lundgaard. Det er derfor ikke så unormalt, at de alle tre er havnet i grovvarebranchen.

Karrierevejen som selvstændige landmænd havde ingen af dem lyst til at tage.

- Vi kunne jo se, hvor meget mor og far arbejdede, og der havde vi bare en masse andet i hovedet som fodbold, kammerater osv. Tilknytningen til landbruget har vi dog altid haft, og derfor var det nærliggende at arbejde med grovvarer og rådgivning, så vi på den måde holdt os tæt på branchen og landmændene, lyder det samlet fra de tre brødre.

Og netop kunsten at holde sig tæt på kunderne er vigtigt i de tre Lund-brødres arbejdsliv.

- Vi er i en branche og en virksomhed, hvor det er vigtigt at være tæt på vores kunder. De skal kunne mærke, at vi er der for dem, og her gælder det om at holde beslutningsprocessen kort. Også selvom Vestjyllands Andel er en virksomhed i vækst, påpeger Hans Lund og bakkes op af sin lillebror.

- Vi er kendt for at levere varer af høj kvalitet, og det skal vi blive ved med. Samtidig er det vigtigt, at vi fastholder den nære kundekontakt, så kunderne udover de rette varer også får den rådgivning, de har brug for, forklarer Jens Lund.

Flere Lund-medlemmer i branchen?

Eftersom de tre Lund-brødre alle er havnet i samme branche, synes det nærliggende at forestille sig næste generation gå i de samme fodspor.

 - Nu har vi jo 8 børn tilsammen, så det kunne da være lidt sjovt, hvis der om 30 år kan laves en lignende artikel om dem… Men jeg tror det nu ikke, slutter Hans Lund med et smil.

jba

0

EU-politikere så på grisetransport

To EU-politikere på grisetransport til Padborg forleden: Kan dyr transporteres over otte timer? – Det var det spørgsmål de to søgte svaret på forleden, hvor de var med på grisetransport fra Fyn til DTL A/S i Padborg – grise der skulle videre til Tyskland.

Nyt malkeanlæg skulle være arbejdsmiljøvenligt og enkelt

Stor sydvestjysk mælkeproducent gik fra en malkekarrusel til et 2x24 side by side malkeanlæg. Teknikken er monteret i en lun og tør kælder - afskærmet fra malkestaldens fugtige miljø.

Undgå lungebetændelse hos kalvene

Efteråret er over os, og inden længe kommer vinteren. Med den kommer også de kolde træk-vinde i stalden, som kan resultere i forkølelse og lungebetændelse hos kalvene.

Hurtig udrykning reddede brunsten hos køerne

Med 45 ansatte har Jysk IT styrken til at hjælpe, når systemerne svigter. Som eksempelvis i kvægstalde ved overvågning af brunst hos køerne

Ny fodergrab til automatisk fodersystem

Lely introducerer en ny fodergrab til det automatiske fodersystem Lely Vector.

Kom og spark (h)jul-dæk hos MI

Maskinhandler Indkøbsringen (MI) åbner dørene til deres 1200 kvadratmeter store udstilling for landmænd som trænger til at sparke dæk fra nu og frem mod jul – blandt andet på det brede program inden for Kuhn, der som bekendt omfatter fuldfoderblandere til kvæg.

Husdyrauktion – nu med afstand og mundbind

Corona-restriktioner på Husdyrauktionen i Brørup. I lighed med krav om brug af mundbind i butikker og butikscentre, er der indført krav om brug af mundbind ved ophold i alle indendørs haller tilknyttet Brørup Husdyrauktion.

Venstre: - Den grønneste landbrugsreform nogensinde

Nye økoordninger kan fremme nye udviklingsmuligheder for dansk landbrug, siger V-parlamentsmedlem Asger Christensen.

Økologisk Landsforening: - Bedre end den gamle landbrugsstøtteordning

Nye regler om økoordninger for landbrugsstøtten belønner indsatser for fælles samfundsgoder for alle EU’s borgere, siger politisk chef i ØL, Sybille Kyed.

Støjberg tvivler på demonstrationerne gør indtryk på Mette Frederiksen

- Den magtarrogance, vi ser i øjeblikket, den bliver vi simpelthen nødt til at sætte ind over for, pointerede Inger Støjberg fra Venstre kort før hun talte i Aarhus lørdag eftermiddag.
Side 1 af 74 (1480 artikler)Prev1234567727374Next