bannerPos

Sumas opsiger sin Deutz-Fahr forhandling

- Vi har været glade for samarbejdet med HCP omkring Deutz-Fahr, men vurderer, at vores planer for fremtiden passer bedre med et samarbejde med TBS Maskinpower omkring Fendt, så da muligheden for at facilitere TBS-Suldrup opstod, slog vi til, fortæller Karsten Nielsen.

Tekst og foto: Per Jørgensen

Journalist
28-02-2020 13:27
Karsten Nielsen, som ejer maskinforretningen Sumas lidt syd for Aalborg, har taget en dyb indånding og opsagt sin Deutz-Fahr forhandling. I stedet for har han indledt et samarbejde med Fendt-specialisten TBS Maskinpower, som lejer sig ind hos Sumas og starter afdelingen TBS-Suldrup.

- Vi har været glade for samarbejdet med HCP omkring Deutz-Fahr, men vurderer, at vores planer for fremtiden passer bedre med et samarbejde med TBS Maskinpower omkring Fendt, så da muligheden for at facilitere TBS-Suldrup opstod, slog vi til, fortæller Karsten Nielsen.

Han understreger, at Sumas selvfølgelig fortsat gerne vil servicere Deutz-Fahr traktorer og har sikret sig fuld adgang til reservedele med videre.

For Sumas betyder aftalen, udover at man siger farvel til forhandlingen af Deutz-Fahr, ikke væsentlige ændringer. Firmaet har næsten 4.000 m² under tag og er kendt for at arbejde med både udendørs og indendørs mekanisering og har desuden en stor VVS-afdeling.

Landbrugsafdelingen sælger en række kvalitetsredskaber som bl.a. Kuhn DalBo, HE-VA, Thyregod, og serviceafdelingen påtager sig at løse stort set alle typer opgaver ude hos områdets mange kunder.

TBS-Suldrup får fokus på Fendt

TBS-Suldrup lejer sig ind hos Sumas, og afdelingen bemandes primært af de Fendt-salgs-, service- og reservedelsspecialister, som i forbindelse med omlægningen af Fendt-salgsdistriktet i Nordjylland er fulgt med deres brand fra Hjallerup Maskinforretning til TBS Maskinpower.

Derudover vil flere af de nuværende Sumas-medarbejdere supplere Fendt-organisationen og for eksempel facilitere Fendt-reservedele. Karsten Nielsen vil i praksis blive daglig driftsleder af afdelingen i tæt samarbejde med ledelsen fra TBS Maskinpower.

- Karsten Nielsen og hans medarbejdere kender landbrugsbranchen og betydningen af god service, og med de fysiske faciliteter på plads får de erfarne og kompetente sælgere og serviceteknikkerne, der tidligere var ansat hos Hjallerup Maskinforretning, en fast base i rigtigt gode rammer, kommenterer administrerende direktør for TBS Maskinpower, Jan Garder, der ser frem til samarbejdet.

Udstilling

- Placeringen i Suldrup er noget nær optimal for at kunne yde Fendt-service i området med hurtige adgangsveje til kunderne nord for Limfjorden. Med fire centrale værksteder og cirka 30 servicebiler på landevejen, har TBS Maskinpower nu hele deres Fendt-område fra linjen Kolding-Esbjerg i syd til Skagen i nord dækket med servicespecialister, udtaler administrerende direktør for Maskinpower, Jan Garder, der i øvrigt opfordrer områdets kunder til at kigge ind på AgriNord-udstillingen i Aars den. 4. marts, hvor de lokale Fendt-sælgere Ernst W. Hansen og Keld Fuglsang står klar til at fortælle om planerne og selvfølgelig også om Fendt-produkterne.

0

Nye vogne sørger for foder til 600 malkekøer

Harehedegaard Mælkeproduktion mellem Hovborg og Starup valgte Krampe-vogne, der spiller en stor rolle, når høsten af foder-afgrøder til bedriftens 600 malkekøer og opdræt skal håndteres

CAP-reformen ventes først i kraft fra 2023

Danske landmænd får nedsat deres grundbetaling fra i 2021, også selvom det trækker længere ud med aftalen om en ny programperiode for EU’s landbrugspolitik.

Landbrugsskole startede nyt skoleår med nye traktorer

Et nyt skoleår er startet på Kjærgård Landbrugsskole ved Bramming, hvor 40 unge landbrugsinteresserede netop er startet på grundforløbet. Derfor var der også elevopløb, da A.P. Jørgensen leverede to nye Claas-traktorer til skolen.

LDM retter skarp kritik mod Arla

Det skuffer Landsforeningen af Danske Mælkeproducenter (LDM), at Arlas overskud ikke kommer producenterne til gavn.

Arla øger omsætning og indtjening i første halvår

Trods corona-krisen kommer Arla ud af første halvår med en øget omsætning og indtjening sammenlignet med sidste år.

Valtra og Valtec inviterer til traktordemonstration

På torsdag den 17. september inviterer Valtra og Valtec til traktordemonstration ved Toftlund.

Grundlæggende uenighed om grundbetalingen til landmændene

Landbrug & Fødevarer vil have begrænset indhug i grundbetalingen mest muligt. Økologisk Landsforening ønsker den helt afskaffet til fordel for grønne belønningsordninger.

Har du en værdig sparringspartner til dine handler og finansiering?

I takt med, at landbrugene bliver større og der samtidig er en voksende volatilitet i de priser, som vi køber og sælger produkter til, er det ekstremt vigtigt med en sparringspartner, du har tillid til. Den økonomiske bundlinje er din løn, og bliver naturligt påvirket af gode og dårlige beslutninger - og at være landmand, indkøbs- og salgschef samt bankmand på samme tid, er der vel dårligt nogle, der kan påtage sig med succes.

Udsigt til millioner fra Vestjyllands Andel

Vestjyllands Andel kan præsentere et årsregnskab med et koncernresultat på 87 millioner kroner før skat. Nu lægger bestyrelsen op til at udlodde 50 millioner af overskuddet til medlemmerne..
Side 1 af 67 (1336 artikler)Prev1234567656667Next