bannerPos

Vestjysk foderproducent skifter navn

Kommerciel direktør i Agilia, Dennis Jørgensen, er glad for navneskiftet.

Redaktionen

18-09-2018 13:28
Agro Korn, der i 2016 blev en del af den britiske koncern AB Agri, skifter navn til Agilia.

En flad mark i Vestjylland i Danmark er base for Agro Korn, der nu fremover hedder Agilia. Virksomheden betegner sig selv som en af verdens mest innovative og nytænkende virksomheder inden for alternative proteiner til landbruget, og står bag produkter som AlphaSoy og DanMilk.

Proteintilskuddet til smågrise AlphaSoy er det mest kendte produkt, mens DanMilk er mælkeerstatning til enten smågrise eller kalve

Agro Korn blev i 2016 opkøbt af den engelske gigant AB Agri, som er globalt førende inden for udvikling og levering til landbrugsindustrien. Og det er altså det, som er medvirkende til navneskiftet.

- Med navneskiftet fra Agro Korn til Agilia siger vi farvel til et navn, som har været misvisende i mange år – for vi sælger slet ikke korn. Det nye navn er meget mere »os«. Det repræsenterer den hurtighed og agilitet, som vi er kendt for både nationalt og internationalt, siger kommerciel direktør Dennis Jørgensen i Agilia.

Agro Korn – nu Agilia – har altid været en videnstung virksomhed, som har haft flere forskere og agronomer end sælgere ansat.

- Som Agilia sikrer vi vores og vores produkters fremtid. Vi får globalt flere muskler og mere styrke – og endnu mere viden, siger Dennis Jørgensen.

Fra Peter Haahr Hansen, senior sales manager i Agilia, lyder det:

- Det er også vigtigt at understrege, at vi beholder vores danske fornuft, hvor vi er tæt på jorden, på landmændene og dyrene. Men vi tillader os nu alligevel at være lidt stolte over, at vores lille virksomhed er blevet en vigtig del international koncern, siger Peter Haahr Hansen.

Agilia er en velkonsolideret virksomhed, der i det seneste regnskabsår skabte et driftsresultat (EBITA) på 8,9 millioner kroner og et resultat før skat på 4,6 millioner kroner. Egenkapitalen er 60 millioner kroner.

Horsens Dyrskue i dansk sommervejr

Solrig start på Horsens Dyrskue & Madmarked.

Operationel leasing kræver indblik i timetal og hektarer

For traktorer skal timebehovet generelt nærme sig 850-1.000 timer pr. år, før operationel leasing er interessant, mens der også ses eksempler på positive kalkulationer ved mindre timetal, vurderer DM&E Agro i en leasing-analyse.

Mælkeproducent i klemme i skrappe ammoniakregler

Landmand Gerard van Dolder ved Skærbæk vil gerne udvide sin malkebesætning – men skrappe ammoniakregler står i vejen. Forleden var folketingspolitikerne Hans Chrristian Schmidt (V) og Troels Ravn (S) på besøg, for at få syn for sagen

Børn skal leve som landmænd i sommerferien

Børn i Grindstedområdet kan smage på livet som landmand på Grindsted Landbrugsskole

100-årig er klar til 100 år mere

Senere på året er det 100 år siden, at det nuværende Grimme Skandinavien åbnede i Rødkærsbro. Det markeres torsdag og fredag.

Planteaften med høstteknik i korn og grovfoder

Temaet på dette års Planteaften på Ytteborg sætter fokus på, hvordan man opnår en stor høstkapacitet - men samtidig undgår spild.

Ubenyttede boringer beslaglægger masser af vand

Task Force Markvand går nu i offensiven for at få millioner af ubrugte kubikmeter vand frigivet til markvanding. Det drejer sig om - viser det sig - et meget stort antal boringer, som ikke benyttes, men som alligevel tæller med, når kommunerne ser på vandressourcerne i et givet område.

100-årige Grimme har stort fokus på kundepleje

Mange ting har ændret sig i de 100 år, det nuværende Grimme Skandinavien har eksisteret. Men kundeplejen er fortsat i højsædet.

Rammer generationsskifter som en hammer

Socialdemokratiet har bedyret, at de vil hæve gaveafgiften til 15 procent fra de nuværende 6 procent, ved overdragelse af familieejet virksomhed. Og det vil være en kæp i hjulet for familier, der står over for en overdragelse af virksomheden, lyder det fra ekspert.

Maskinudstilling på en ny måde

Horsens Dyrskue & Madmarked klar med nyt og mere tidssvarende koncept for maskinudstillere
Side 1 af 42 (831 artikler)Prev1234567404142Next