bannerPos

Medlemsfremgang i de lokale LandboUngdom afdelinger

Den nye bestyrelse i Sydøstdjurs LandboUngdom fra venstre: Næstformand Nicklas Ole Hansen, Grenå, formand Jesper Bilde Laursen, Grenå, kasserer Helle Hansen, Ørum Djurs, Anders Vinter, Trustrup, Peter Krogh, Trustrup og suppleanterne Daniel Rønde Hansen, Kolind og Rasmus Bugge Johnsen, Grenå.

Tekst og foto: Tenna Bang

Redaktør, LandbrugNord
26-02-2020 07:01
På landsplan oplevede LandboUngdom medlemsfremgang i 2019. En fremgang som er kommet på baggrund af et stort stykke arbejde i de lokale afdelinger.

Sydøstdjurs LandboUngdom kunne forleden byde velkommen til 40 medlemmer, som var mødt op til den årlige generalforsamling i foreningen.

- Det er jo mange flere, end vi plejer at være, og det er dejligt med den flotte opbakning. Måske lokker det, at vi skal ud og bowle efter generalforsamlingen, sagde formand Jesper Bilde Laursen.

Formanden kunne i sin beretning også fortælle, at Sydøstdjurs LandboUngdom gik ud af 2019 med 19 procent flere medlemmer end året før, så der nu er 101 medlemmer i foreningen.

 

Flere medlemmer i begge foreninger

Det kunne Martin Andersen berette om som formand for Randersegnens LandboUngdom efter et år med fuld fokus på at rekruttere nye medlemmer og fastholde de gamle.

- Vi er gået fra 96 til 115 medlemmer i 2019, lød det.

Ifølge Randers-formanden skyldes deres medlemsfremgang blandt andet de mange spændende aktiviteter, de har afholdt i årets løb.

- Vi har haft mange spændende aktiviteter at tilbyde vores medlemmer, alt lige fra tøjaften for piger, traktortræk, bedrifts- og virksomhedsbesøg til madlavning og julefrokost, så der er noget for alle medlemmer, lød det.

 

Noget for alle

I Sydøstdjurs LandboUngdom kom ud med et mindre underskud, som primært skyldtes en investering i en komiker til årets sommer- og hjælperfest.

- Vi besluttede sidste år at bruge noget af vores egenkapital på vores medlemmer, så de får noget for deres kontingent, sagde Jesper Bilde Laursen, som i løbet af 2019 også havde lagt sig i selen, for at holde en række arrangementer til glæde for medlemmerne.

Der var for eksempel en bustur til Gøma og Horsch, hvor der var fokus på landbrugsmaskiner. I et skolekøkken har medlemmerne testet deres kokkekunst og hygget sig med at lave mad og spise sammen. Ved et bedriftsbesøg sammen med Viking Danmark satte de fokus på reproduktion hos kvæg og traditionen tro var der også traktortræk, julefrokost og gokart arrangement.

- Så der er noget for alle unge, der har lyst til samvær, hygge samt faglig og personlig udvikling. Vi har alle det til fælles, at vi bor på landet, sagde formanden.

Forårsarrangementer

Både i Sydøstdjurs og i Randers er man enige om, at 2020 skal byde på lige så mange aktiviteter og i Randers vil fokus i lige så høj grad ligge på, at få endnu flere til også at deltage i arrangementerne.

I begge foreninger er man allerede klar med forårets første arrangementer. Randersegnens LandboUngdom har blandt andet en tur til Vestjylland først i marts, mens sommeren byder på traktortræk for begge foreninger.

 

0

Specialist i alle typer hegn

Som en af de største og ældste udbydere af hegn og hegnsløsninger til både landbruget og en lang række andre brancher, er Poda Hegn specialist inden for sit felt til både store som mindre hegns-opgaver.

Helt ud til hegnet

PIT Hegn er klar med gode tilbud og forsendelse af varer i den ekstraordinære situation, her hvor dyrene skal på græs.

Slagtesvineproducenter risikerer bøder

Med den rekordhøje svinenotering producerer landets slagtesvineproducenter mange steder grise med en høj afgangsvægt. Men afgangsvægten er et problem og kan munde ud i store bøder, da de mange steder overskrider grænserne i de eksisterende miljøgodkendelser, fortæller tre Velas-rådgivere.

Det snerper til med at få vedligeholdt eller nyplantet læhegn

Gamle læhegn vil snart være sprunget ud og dække for overblikket. Og nye planter bliver udsolgt om et par måneder, siger plantningskonsulent hos HedeDanmark.

Redskaber når frem til forårsarbejdet

Corona-krisen har lukket mange forretninger ned i Danmark – dog ikke Brørup Traktor- & Maskincenter, hvor lastbilerne ruller ind på pladsen med nye polske landbrugsredskaber til forårsarbejdet

- Planen er, at jeg skal leve af butikken

Naturpleje med kvæg og får sikrer efterhånden en stor del af indtægten for ægteparret Michael Baun og Bente Villadsen på Fanø.

Bidt af naturpleje

Før overså Michael Baun sjældne sommerfugle og blomster i marken. Sidste år fik han sammen med sin hustru, Bente Villadsen, 15. Juni Fondens årlige ildsjælepris for at have gjort en særlig indsats for naturen.

12 millioner øko-æg

Det producerer hønsene pr. år i Vallø Øko ApS, hvor dyrevelfærd står højt på dagsordenen, og EU har ydet tilskud til forskellige former for miljøteknologi.

Dyrevelfærd står højt på dagsordenen

Valløs filosofi: En høne, der har det godt, spiser mindre foder og lægger mange æg.

Ny i spidsen for HK planteavl

Hornsyld Købmandsgaard A/S har ansat Kenneth Søbye som produktchef for planteavl
Side 1 af 58 (1152 artikler)Prev1234567565758Next